Originele Halloween Kostuums

Ongeacht wat je maat of favoriete thema is, als je opzoek bent naar Halloween kostuums dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Funidelia hebben we een angstaanjagende selectie van de meest originele, leuke en enge kostuums, zodat jij een hart stoppend Halloween feest kunt houden. Als je van skeletten houdt, hebben we een kostuum voor je. Als griezelige clowns meer jouw ding zijn, hebben we dat ook. Misschien ben je liever een Mexicaans doodshoofd of word je een epische personage uit een film zoals Edward Scissorhands, de Corpse Bride, Freddy Krueger of een Adams Family lid. Bekijk onze online catalogus en laat je inspireren. Voeg de juiste make-up toe aan je Halloween kostuum en enkele accessoires om de look compleet te maken. Je bent klaar om angst aan te jagen! Snoep of je leven?!

Filteren
Uw zoekopdracht:

Originele Halloween kostuums: griezelige horror kostuums

Halloween kostuums

Als je het hele jaar al wacht op dé horroravond van het jaar, is dat vast omdat jij een ultieme Halloween fan bent. Halloween maakt zijn opmars bij ons en hier kun je nu je perfecte Halloween kostuum vinden voor de gelegenheid zodat jij volledig mee kunt doen met dit evenement.

Voor een ouderwets geslaagd Halloween feest hebben we natuurlijk kostuums van heksen, vampiers, skeletten en weerwolven… Heb je gedacht aan karakters uit horrorfilms, wat dacht je dan van Freddy Krueger, Jason, Corpse Bride en Jack en Sally uit de Nightmare before Christmas? Of de wellicht de zombie-versie van ieder kostuum.

Wees niet bang (of wel moehahaha) dat je jouw kostuum niet zult vinden, hier vind je namelijk alle Halloween kostuums, originele en klassieke varianten. Als je je wilt verkleden met de hele familie samen, geen probleem, aangezien we over kostuums beschikken voor alle leeftijdscategorieën. Bovendien, een Halloween kostuum voor kinderen kun je ook nog gebruiken voor andere gelegenheden zoals voor schoolfeestjes of verjaardagsfeestjes.

Als knutselen jouw hobby is en je bent in staat om je eigen kostuum in elkaar te zetten, willen we je graag op onze Halloween accessoires wijzen om je outfit helemaal af te maken. Denk eraan dat de details het hem vaak doen.

De oorsprong van Halloween

Halloween viering

Halloween, Allerheiligen en de Dag der Doden, is een viering met een keltische oorsprong met wortels in Ierland. Met de jaren hebben verschillende culturen hun bijdrage geleverd aan deze viering en hebben zij hun eigen versie erop na gehouden. Tijdens deze viering worden overledenen herdacht en gelooft men dat de overledenen weer tot leven komen en door de straten dwalen om de levenden angst aan te jagen.

Deze traditie was oorsponkelijk zeer verbonden met het einde van een periode met goed weer en met de komst van de winter en daarmee “de dood” van de natuur. Momenteel wordt Halloween vooral gevierd in de Verenigde Staten en staat dit inmiddels bekend in onze westerse wereld als een horrornacht maar ook als feestelijkheid.

De nacht van de 31e oktober op de 1e november vervaagt de lijn tussen de wereld van de levenden en de doden. Vooral kinderen beleven deze nacht op een speciale manier door van deur tot deur te gaan met het vragen van snoep met de typische vraag “Trick or Treat?”. Maar ook volwassenen kunnen van deze avond waarop angst en bangmakerij gepermitteerd is, genieten.

Straten, cafés en gemeenschapshuizen worden voor deze gelegenheid aangekleed met kaarsen, pompoenen en spinnenwebben en er worden Halloween optochten en feesten georganiseerd. Sommigen dompelen zelfs hun huis volledig onder in Halloween sfeer met allerlei Halloween versiering en verkleedkleding voor de bewoners en genodigden.

Verkleedfeestjes, vreugdevuren, spookhuizen en horrorfilms spelen de hoofdrol tijdens de griezeligste nacht van het jaar.

Klassieke Halloween kostuums

Aangezien Halloween een traditie is die reeds gedurende vele jaren wordt gevierd, zijn ook de horror kostuums veelal bekend bij iedereen. Door de tijd zijn Halloween kostuums wat aangepast aan de hedendaagse mode maar een klassieker blijft altijd een klassieker.

De klassieke Halloween kostuums die het ieder jaar opnieuw weer goed doen zijn de heksen jurken, weerwolf kostuums, skeletpakken, vampier kostuums en monster pakken.

Hier volgen enkele details over de typische Halloween kostuums. 

Heksen jurken en Tovenaars kostuums

Heksenjurken

Uitgemaakt worden voor een heks is niet altijd positief, maar tijdens Halloween is dit alleen maar goed! Op deze avond is de heksenjurk één van de outfits die je het meeste tegenkomt van allemaal. Dit kostuum geraakt niet uit de mode en er bestaan talloze versies van deze Halloween klassieker!

Je kunt je jurk dus volledig aanpassen aan jouw smaak. Op ouderwetse wijze met een bezemsteel en een heksenhoed, of in modernere versie zoals met een jurk van de boze Maleficent. Sexy heksenjurken en elegantere versies staan ook tot je beschikking in onze catalogus.

Een heksenjurk is altijd een voltreffer. Alleen één ding… voorzichtig met wat je in je toverspreuken verkondigt! 

Huilend als een weerwolf...

Weerwolf kostuums

Aaaaooeeee!! Pas op, het is volle maan en de wolven hebben honger. De wolven slaan hun scharen uit om op jacht te kunnen gaan tijdens de nacht van Halloween. Eén van de klassieke griezelpersonages om je als te verkleden is de weerwolf.

Bovendien is dit een zeer comfortabele outfit omdat je met een paar wolfshandschoenen en een masker al uit de klauwen kunt.

Klaar om te huilen als een wolf?

Vampiers, niet zonder hun bloody mary

Vampier kostuums

Hier ruikt het naar bloed en dorstige figuren. De vampiers maken gebruik van de donkere Halloween nacht om het bloed van hun slachtoffers op te zuigen. Ze ruiken bloed, dus let op voor enkelen met erg lange hoektanden.

Met hun cape en bleke huid zwerven ze door de straten, dorstig op zoek naar hun favoriete drankje. Hun favoriete drankje heeft de kleur rood en in jouw geval kan dat ook een bloody mary zijn. Welk drankje is er meer geschikt voor deze avond dan een bloody mary?

Van Nosferatu of Graaf Dracula tot Isabella Swan en Edward Cullen uit de serie Twilight, vampiers zijn nooit uit de mode!

Skeletpakken: een onsterfelijk goede Halloween outfit

Skeletpakken

De nacht is het meest geschikte moment om het geraamte in beweging te brengen, letterlijk. Een klassieker tussen de klassiekers zijn de skeletpakken. Wij vinden deze wandelende skeletten te gek. Een simpele outfit maar altijd succesvol en comfortabel.

Binnen onze selectie met Halloween kostuums vind je verschillende varianten met skeletpakken, zowel strakke pakken, als wijdere modellen. Zowel jurkjes als second skin kostuums, alle soorten en maten en voor alle leeftijden vind je hier terug.

Laatste trends op het gebied van Halloween kostuums

Naast de klassiekers zijn er nog andere typen kostuums die de laatste jaren hard aan de weg timmeren. Oftewel door tv-series of door het uitkomen van films, of door bepaalde modeverschijnselen die verspreid worden, enkele kostuums zijn opvallend veel aanwezig tijdens Halloween.

We hebben het hier over zombie kostuums, horror clown kostuums of de kostuums van La Catrina, het mexicaanse kadaver met de opvallende make-up.

Deze outfits kun je ook dragen in combinatie met een Halloween masker van hoge kwaliteit, van latex of zelfs met beweging. Deze laatste soort zorgt gegarandeerd voor een hoop angst doordat ze zó echt lijken!

Zombies everywhere

Disfraces de Zombie

Als ze niet al populair waren dan heeft de serie The Walking Dead er zeker aan bijgedragen om de gekte rondom zombie kostuums te katapulteren. Het is zelf zo erg dat we van ieder kostuum op dit moment beschikken over een zombie-versie.

En als je er goed over nadenkt is het erg eenvoudig om je om te toveren tot zombie. Een beetje nepbloed hier, een uitpuilend oog daar, een vleeswond in het gezicht, we brengen wat scheuren aan ons shirt aan en brengen wat scheuren aan onderaan de broek, klaar is kees! Tot Sneeuwwitje of rugbyspeler aan toe kunnen zich nu in een oogwenk transformeren tot zombie. Deze overledenen zijn levendiger dan ooit!

Om je helemaal onder te dompelen in de rol van, raden we je ook zombie make-up aan en het inoefenen van langzame bewegingen met de ledematen. Waarschijnlijk zul je je aan het einde van de avond vanzelf bewegen als zombie, en niet alleen omdat je de rol goed probeert te spelen...

La Catrina, het mexicaanse kadaver

La Catrina

Mooi en angstaanjagend tegelijk. La Catrina is de naam van een kleurrijke en opvallende schedel. Het is de Mexicaanse schedel versierd met pluimen die Diego Rivera (een Mexicaans muurschilder) op een muur schilderde.

Vanaf toen is de verschijning van Catrina een rage geworden, kenmerkend door de geraamtes met een opvallende schedel. Vaak zijn het dames die zich verkleden als haar en haar look zet zich om tot een ware trend. De bottom line is dat de look bestaat uit karakteristieke verfijnde zwart-witte schmink en draagt men een bloemenkrans als een soort kroon op het hoofd. Deze looks van Catrina zijn, zonder twijfel, perfect voor een Halloween kostuum voor dames.

Clowns om bang van te worden...

Horror clowns

Een glimlach kan opeens heel erg snel omslaan in angst met deze clowns. En niet alleen voor degenen met angst voor clowns. Het is een gegeven dat veel mensen hier aan lijden, aan de angst voor clowns. Dit fenomeen heeft zelfs een naam: coulrophobia.

Wij hebben liever niet dat je aan deze fobie zult lijden maar liever dat je juist plezier hebt. Daarom vind je nu in onze catalogus een brede selectie met horror clown kostuums.

De meest beroemde horror clown is wel die uit de film van Stephen King, It. In een horror clown kostuum van de clown uit It kun je nu met Halloween de diabolische clown uithangen. We geven je als tip om het pak aan te vullen met clownsschoenen en natuurlijk met een horror clown masker!

De gevaarlijkste seriemoordenaars uit films

Als je een fan bent van horrorfilms dan mag je deze kostuums zeker niet missen. Wij beschikken over de kostuums van Saw, Freddy Krueger, Friday 13, Maleficent, Chucky, Michael Myers, Scream…

Als je niet alle bekende horrorfilms van buiten kent, dan kunnen wij je garanderen dat deze kostuums van seriemoordenaars een goede keus is omdat ze ieder jaar populairder worden, zeker tijdens Halloween.

Freddy Krueger, de Nightmare van Elm Street

Freddy Krueger kostuums

Het begon allemaal in Elm Street, in 1982. De eerste keer dat we Freddy krueger in actie zagen vermoordde hij verschillende tieners in de film The Nightmare on Elm Street. Vanaf toen zijn de kostuums van dit filmpersonage erg in trek gekomen.

Met het gestreepte shirt, het misvormde gezicht, de hoed en de karakteristieke hand met de vingers met messen, veroorzaakt Freddy´s nachts een hoop angst tijdens nachtmerries van jongeren. Let op met wat je droomt want soms veranderen dromen in realiteit, vooral tijdens de nacht van Halloween.

Jason Voorhees, uit Friday the 13th

Jason kostuums Friday13

Het begon allemaal tijdens een zomerkamp op Crystal Lake. Jason Voorhees, een jongen met mentale beperking waar iedereen om lachte, verdrinkt bijna in een meer zonder dat iemand van zijn kampgenoten of begeleiders iets doen om hem te redden.

Om zich te revancheren vermoordt zijn moeder, Pamela, alle jongeren op het kamp en verandert dit zomerkamp in een zeer bloederig kamp. Jason ziet vervolgens hoe zijn moeder wordt vermoord met een kapmes.

Om haar te eren, draagt Jason daarna altijd een kapmes bij zich en een hockey masker op zijn gezicht om zijn gezicht te bedekken. Welke acties Jason daarna onderneemt moge duidelijk zijn..

Billy, de moordlustige pop uit Saw

Saw kostuums

Met toestemming van Chucky, de engste pop allertijden, is Billy de naam voor deze pop waarin eigenlijk John Kramer huist, een moordenaar die Billy aanzet tot het maken van verschillende slachtoffers middels gruwelijke moorden. Dit zijn de hoofdrolspelers in de films van Saw, die één voor één het psychologische horror genre markeren waarbij de eerste film uitkwam in 2004.

Het uiterlijk van Billy is zeer karakteristiek, met een zwart pak en een rood strikje. Zijn gezicht is wit en heeft twee rode spiralen op de wangen. Dit angstaanjagende karakter met diabolische ogen beweegt zich voort op een driewieler en zaait paniek onder zijn slachtoffers. 

Michael Myers, uit Halloween

Michael Myers kostuums

Na een verblijf van vijftien jaar in een inrichting, als straf voor het doden van zijn oudere zus, verlaat Michael Myers de inrichting en is vastberaden om af te rekenen met zijn overgebleven jongere zus. Michael is de hoofdrolspeler in de films van Halloween, een saga bestaande uit tien delen.

De films maken onderdeel uit van het horrorgenre genaamd “slasher” waarbij moorden worden gepleegd met messen.

Myers´kleding kenmerkt zich door zijn werkoverall, een wit masker en zijn wapen, een slagersmes.

Andere personages die verschenen op het grote doek

Ze zijn niet zulke meedogenloze en afschrikwekkende moordenaars maar verdienen wel een plekje tijdens Halloween. In onze catalogus vind je Jack en Sally kostuums uit Nightmare before Christmas, en van Corpse Bride. Leuk om als duo verkleed te gaan. Als jullie in een groep verkleed willen gaan dan is misschien de Addams Familiy een optie.En voor de liefhebbers van de kleur zwart is ook Edward Scissorhands een goede keuze.

Deze films en diens hoofdrolspelers zijn allemaal in de mode geweest voor verkleedpartijen en voor Halloween.  

Emily, hoofdrolspeelster in Corpse Bride

Corpse Bride kostuums

Haar verschijning, tussen sinister en schattig, heeft de look van Emily uit Corpse Bride tot één van de meest populaire Halloween outfits gemaakt. Niet alléén met Halloween maar ook op andere verkleedfeestjes is Corpse Bride veel gezien.

Met een trouwjurk, een sluier en een met lichte kleuren en donkere kringen opgemaakt gezicht, speelt Emily de hoofdrol in de animatiefilm van Tim Burton. Technisch gezien is ze overleden en klopt haar hart niet meer. Toch is deze lieve meid in staat om met haar dodelijke schoonheid iedereen lief te hebben. Klaar voor een horror bruiloft?

Jack en Sally, uit Nightmare before Christmas

In dezelfde geest als Corpse Bride, kwam Tim Burton met de film The Nightmare before Christmas, een pioniersfilm in 3D-animatie, waarin de personages zich bevinden op de lijn tussen angstaanjagend en vertederend.

De hoofdrolspelers zijn Jack Skeleton en Sally. Ze wonen allebei in Halloween Town waar uiteraard het evenement wordt gevierd in stijl. Moe van elk jaar hetzelfde riedeltje, gaat Jack op zoek naar andere bezigheden en ontdekt de feestelijkheden van Kerst.

Dit zijn één van de meest geziene personages tijdens Halloween. Hij is een skelet in pak en zij een lappenpop met een jurk in verschillende kleuren. Stiekem is Sally verliefd op Jack.

De Sally make-up is één van de opvallendste onderdelen van deze outfit. Als je je als Sally wilt verkleden dan geven we je enkele tips in de volgende tutorial:

The Addams Family, rechtstreeks uit een fotolijst

Addams Family kostuums

Als je op zoek bent naar een groeps-Halloween kostuum dan is de familie Addams een goede keuze. Ieder van jullie kan zich verkleden als één van de leden van deze extravagante familie.

Morticia en Gomez Addams zijn de ouders van de familie. Ze hebben twee kinderen, de jongste is Wednesday en haar oudere broer heet Pugsley. Ook hebben we oma Addams, die naast Gomez nog een andere zoon heeft, genaamd Fester.

Thing vult de familie aan, een hand die in de familie de rol speelt van huisdier. Neef It gaat volledig bedekt onder zijn lange haar en praat heel snel in een taal die alleen de familie Addams lijkt te verstaan.

Nog een van Tim Burton: Edward Scissorhands

Edward Scissorhands kostuums

Dient er een heg te worden gesnoeid? Een knipbeurt? Moet er een label uit je kleding te worden geknipt? Edward heeft altijd een schaar bij de hand.

Dit karakter dat wederom werd verzonnen door Tim Burton, speelt de hoofdrol in de film die de naam draagt van Edward. Edward wordt geboren met scharen in plaats van handen en is een duister en tegelijkertijd romantische persoon.

Het Edwars Scissorhands kostuums is één van de meest voorkomende Halloween kostuums. In onze catalogus vind je zowel kostuums voor dames als voor heren en beschikken we zelfs over de pruik en de handschoenen om Edward volledig te kunnen nabootsen.

Trick or Treat? Halloween voor kids

Halloween kostuums voor kinderen

De Angelsaksische traditie van Trick or Treat heeft eeuwen Halloween overleefd. Er wordt gezegd dat Trick or Treat zijn oorsprong heeft in de grote hongersnood die Ierland eeuwen geleden verwoestte. De armen bedelden voor voedsel bij rijke bewoners van de stad.

Deze traditie heeft ertoe geleid dat in onze tijd nu de kinderen van huis tot huis om snoep vragen. Uitgedost met hun Halloween kostuum zijn ze erop uit zoveel mogelijk snoep te verzamelen. 

Bij Funidelia vind je een brede selectie met Halloween kostuums voor jongens en voor meisjes, kinder versies van alle hierboven genoemde karakters in speciale versies voor de allerkleinste monstertjes in huis.

Als jij van mening bent dat meer zielen voor meer vreugd zorgen, dan zul je zeker raad weten met onze ideeën voor Halloween kostuums voor groepen, duo´s, kinderen en zelfs voor huisdieren.

Happy Halloween!

Top