Halloween Make-up en gezichtsverf

Boe! De meest angstaanjagende Halloween make-up! Bloed, latex, nep wonden en protheses voor de meest gruwelijke horror make-up voor jouw kostuum! Wat is jouw make-up voor Halloween, oftewel de engste nacht van het jaar? Heb jij al jouw Halloween-kostuum gekozen? Word jij een Walking Dead stijl zombie met een rottend gezicht en veel bloed? Een vampier met lange bloedende hoektanden? Een monster als Frankenstein vol wonden en protheses? Een Halloween Catrina-schedel? Een weerwolf met veel vacht? Of word je een huurmoordenaar uit een serie zoals Freddie Krueger, Jason van Friday the 13th of Michael Myers? Bij Funidelia vindt je ideeën voor al jouw Halloween make-up! Voor Halloween make-up raden wij vloeibare latex flesjes aan waarmee je zelf wonden en protheses kunt maken om jouw personage tot leven te brengen. Koop nu de meest gruwelijke Halloween make-up voor de engste nacht van het jaar!

Filteren
Uw zoekopdracht:

Geen Halloween outfit zonder Halloween make-up

Halloween make-up

Een Halloween outfit is niet compleet zonder de juiste Halloween make-up. Je kostuum kan nog zo goed zijn, je zult pas echt schrik aanjagen wanneer je van top tot teen verkleed en geschminkt bent. Onder Halloween make-up kunnen we verschillende dingen scharen zoals: nepbloed, vloeibare latex en nepwonden, protheses (dit kan zowel een heksenneus zijn als een afgehakte nephand), en natuurlijk schmink. In deze sectie zullen we uitgebreid ingaan op alle mogelijkheden om je te schminken bijvoorbeeld als heks, als vampier of als skelet. Naast dat we je enkele ideeën zullen geven over als welk wie of wat je je kunt opmaken, zullen we ook onze artikelen uitlichten die je helpen om deze look te creëren.

Het zal moeilijker lijken dan het in werkelijkheid is. En oefening baart kunst. Misschien zal het niet meteen lukken om de juiste schmink op je gezicht te zetten maar door een aantal maal te oefenen zal het resultaat er vast mogen zijn. En je hebt nog even tot Halloween om te oefenen! Je zult ook ontdekken hoe leuk het is om met make-up bezig te zijn, bijvoorbeeld met het aanbrengen van een nepwond die dan zo echt lijkt dat je mensen echt laat schrikken. Je geduld zal beloond worden, en zeker tijdens de meest duistere nacht van het jaar…

Ga er dus gerust voor zitten en laat onze zombie looks, heksengezichten en de uitspattingen met nepbloed over je heen komen. Wij zullen je inlichten over de veeltallige mogelijkheden van onze Halloween make-up.

Laat het nepbloed maar stromen

nepbloed

Bloedspray, bloed in tube, bloed in capsules of in gelvorm. Met nepbloed heb je meteen het belangrijkste gedeelte van je Halloween look te pakken. Wanneer je je verkleedt als vampier dan kun je wat nepbloed aanbrengen in je mondhoeken. Verkleed je je als zombie dan kun je bloed aanbrengen verdeeld over je gehele lichaam. Het zal daarmee lijken alsof je net een slachtoffer hebt gemaakt en hier met veel plezier van hebt genoten.

Je kunt ook wat bloedvlekken in de hals en in je haar maken en bovendien kun je wat aanbrengen op je kostuum of op een wit t-shirt. Je kunt het nepbloed na het dragen van het kostuum gewoon weer uitwassen. Het meeste nepbloed is eenvoudig uitwasbaar.

Kies welke variant nepbloed jou het meeste aanspreekt. De capsules en de bloedspray kun je gemakkelijk meenemen in je tas wanneer je naar dat Halloween feestje gaat en het vers aanbrengen op je lichaam.

Je kunt het nepbloed aanbrengen aan de randen van een nepwond of een prothese zodat de wond er extra eng uit ziet. Brrrrr, dat wordt griezelen!

Vorm een lugubere nepwond met vloeibare latex

vloeibare latex

Nepwond maken? Als je handig bent dan kun je met vloeibare latex zelf je wond vormen, in plaats van een kant-en-klare nepwond op het gezicht te plakken met huidlijm.

In het assortiment van Funidelia met Halloween spullen vind je flesjes met vloeibare latex om nepwonden mee te vormen op je gezicht. We hebben flesjes vloeibare latex beschikbaar in verschillende groottes en in verschillende kleuren: grijze, groene en witte latex. Kies de kleur die het beste past bij de kleur waarin je het gezicht wilt schminken. Met de vloeibare latex kun je perfect een open wond nabootsen, een kogelschot of bijvoorbeeld een wond waarin je een schroef wilt laten uitsteken uit de wond. Vervolgens kun je de wond bijkleuren in de kleur van het gezicht en er bloed aan toevoegen. Het zal nauwelijks opvallen dat je de nepwond zelf hebt aangebracht en je zult met zo´n lugubere wond veel mensen angst aanjagen.

Nepwonden plakken en klaar: ideaal voor Halloween!

nepwonden

Is het de eerste keer dat je nepwonden op je gezicht wilt aanbrengen voor Halloween? Heb je misschien niet zoveel tijd en geduld om te proberen om zelf een nepwond te vormen op je gezicht met vloeibare latex? Dan zijn de nepwonden in deze sectie voor jou de oplossing!

Deze sectie zit boordevol griezelige, onsmakelijke en beangstigende nepwonden. Niet alleen vind je hier nepwonden voor op je gezicht maar ook voor op de rest van het lichaam, bijvoorbeeld voor in de hals en op je armen en benen. En wat dacht je van een gruwelijk litteken op je rug? Je vindt hier wonden met een ritssluiting, lelijk gehechte wonden, geïnfecteerde, ontstoken en brandwonden. Als je echt geen vrees hebt dan kun je zelfs kiezen voor wonden met uitkruipende maden. Voel je je al een beetje misselijk worden? Gelukkig is het maar één dag per jaar Halloween!

De echte Halloween fans kunnen hier hun hart ophalen en hun keuze maken uit al dit griezeligs. Op zoek naar snijwonden? Deze kun je leuk combineren met het dragen van een nepwapen bij je outfit. En wil je als koppel verkleed gaan als vampier en slachtoffer? Geef dan je ogen de kost met onze ongure vampierbeten die je gemakkelijk in je hals kunt bevestigen. Dit moet wel het werk zijn van een echte Dracula!

De nepwonden bevestig je gemakkelijk op de huid met huidlijm. Wij beschikken over mastix huidlijm waarmee je je nepwond keurig kunt vastmaken op de huid.

Halloween protheses, nep handen en nep benen

De latex proteses zijn over het algemeen iets enger en opvallender nog dan de latex nepwonden. Je vindt hier schuim proteses in allerlei soorten en maten. Voor het gezicht kun je hier littekens, grote wonden, uitpuilende ogen, vreselijke gebitten of doorboorde wonden met uitpuilende onderdelen zoals schroeven, met ritsen of met maden vinden. Maar ook voor op de ledematen vind je hier vanalles om jezelf een nog griezeligere look te geven.

Grimas schminken met verschillende kleuren schmink

grimas schminken

Nepwonden kun je ook combineren met schmink op het gezicht maar je kunt ook kiezen voor enkel het aanbrengen van schmink. Bij Funidelia is de keuze met grimas schmink gigantisch. Je vindt hier schmink en make-up met verschillende kleurencombinaties op een kleurenpallet of een combinatie van enkele schminkdoosjes in verschillende kleuren. Met Halloween wordt echt niet enkel witte schmink gebruikt

  • Zwarte schmink kun je gebruiken voor de oogleden. Met zwarte schmink kun je donkere kringen maken om je ogen zodat het lijkt of je dagenlang niet hebt geslapen. Wanneer je de rest van je gezicht wit maakt dan vallen je donkere ogen extra goed op. Geschikt voor: Dracula´s of zombie´s en skeletten.
  • Witte schmink is onmisbaar voor Halloween. Een basis voor zombie´s, skeletten, vampiers en welke andere look dan ook waarbij je een lijkbleek effect wilt creëren.
  • Groene schmink relateert zich logischerwijze aan heksenschmink. Waarom een heks vaak wordt geassocieerd met de kleur groen mag Joost weten maar je vindt hier in ieder geval een selectie.
  • Kies voor gele schmink wanneer je bijvoorbeeld een fluorescerend effect wilt creëren. Tijdens de donkere Halloween nacht kun je met gele fluor schmink gedeelten laten oplichten. Onze fluorescerende schmink is tevens beschikbaar in de kleuren: rood, oranje en groen.
  • Oplichtende en glow in the dark schmink is helemaal leuk voor Halloween of tijdens een ander glow-evenement in het donker. Teken op je gelaat of op je lichaam de leukste vormen die zullen oplichten bij blacklight of ander licht.

Hierna zullen we een aantal tips geven omtrent Halloween make-up van bijzondere Halloween personages. Als je echt niet kunt kiezen dan kunnen deze opties je een duwtje in de rug geven. We lichten hierna de meest populaire schmink opties uit.

Zombie make-up

Zombie´s zijn de laatste jaren helemaal terug, mede dankzij verschillende tv-series met zombie´s zoals The Walking Dead.
Nepwonden, donkere kringen om de ogen, een wit gelaat en vreemde, indringende ogen. Ze lopen langzaam en op een angstaanjagende manier maar je zult ze snel herkennen. Wanneer je kiest voor zombie make-up dan zul je je uiterste best moeten doen om je verschillende facetten van het schminken eigen te maken. Uiteindelijk is het veel sneller om te worden gebeten door een zombie en je direct te transformeren tot een.

Breng een of enkele nepwonden aan op je gezicht en een nepgebit, schmink je gezicht met witte schmink en met donkere schmink rond de ogen. Breng een paar donkere plekken aan op je gezicht waar zich geen beenderen bevinden om een ingevallen effecte te creëren. Verder kun je je look nog aanvullen met enge lenzen en natuurlijk met de nodige druppels nepbloed. In het volgende filmpje kun je een voorbeeld zien van het aanbrengen van zombie make-up zoals van het kleine meisje uit de Walking Dead.

Vampier make-up

Vampier make-up

Met dezelfde kleuren zwart en wit en aan de hand van nepbloed kun je al een heel einde komen om een vampierslook te creëren. Wanneer je daarbij een nepgebit met scherpe en opvallende hoektanden voegt dan rest je alleen nog om op zoek te gaan naar een slachtoffer. Mits je natuurlijk je vampier kostuum al hebt aangetrokken, je vampier pruik hebt opgezet en je al bent getransformeerd tot Dracula. De enge witte vampier make-up valt extra goed op tijdens een duistere Halloween nacht!

Dracula schminken

De bekendste vampier is wel Graaf Dracula die woont op zijn kasteel in Transsylvanië. Deze enge vampier is ver buiten de grenzen van Transsylvanië bekend om zijn gruwelijkheden die hij beging door middel van zijn vampierstanden. Hiermee neemt hij maar al te graag een bijt in jouw nek of hals!

Heksen schmink

heksen schmink

Ben je altijd al een beetje bijgelovig geweest en heb je belangstelling in magie? Wil je je dit jaar onbeduidend als heks verkleden voor Halloween? Een heksen outfit is de ultieme Halloween jurk voor dames en voor meisjes. En zonder lange, kromme heksenneus, puntoren en één of meerdere wratten op het gezicht is een heks geen heks. Daarom kun je je nu volledig omtoveren tot heks met onze heksen make-up. Hier vind je verschillende losse onderdelen van heksen make-up en handige make-up kits waarin alle onderdelen van de heksenlook alvast voor je zijn samengevoegd en je je eenvoudig als heks kunt schminken.

De puntoren zijn gemakkelijk met huidlijm te bevestigen op je oren en de heksenneus is een prothese die je op je huid kunt plakken door middel van een beetje lijn. De nep wratten kun je ook in deze sectie terugvinden. En als je je gezicht nog een kleurtje wilt geven dan kun je kiezen voor de kleur groen of voor paars. Jij hebt volledig de regie in handen hoe je als heks wilt overkomen! Wij helpen je slechts een handje op weg.

Skelet make-up

skelet make-up

Schmink je als skelet met skeleton make-up en breng die botten in beweging! Skelet make-up breng je vooral aan met schmink in de kleuren zwart en wit. Breng daarbij zwart aan op en rond de ogen en breng een opvallend grote mond aan. De rest van het gezicht kun je wit schminken.

De skelet make-up gebruik je natuurlijk om je skeletpak af te maken, je gezicht is het verlengde van je lichaam en springt het meeste in het zicht. Aan de hand van deze video wordt met simpele stappen uitgelegd hoe je eenvoudig de skelet make-up kunt aanbrengen op je gezicht en in je hals. Natuurlijk kun je ook kiezen voor de iets fleurigere variant van La Catrina (de schedel met de bloemenkrans), waarover we hierna meer zullen vertellen.

La Catrina make-up

La (Calavera) Catrina is het mexicaanse skelet met de schedel die een bloemenkrans of een hoed met een bloemenkrans draagt. Je hebt haar vast wel al voorbij zien komen met Halloween. La Catrina is een werk van de illustrator José Guadalupe Posada, gemaakt in 1913 en is een Mexicaans symbool voor de Dag der Doden (Día de Muertos) dat wordt gevierd op 1 en 2 november in verschillende landen in Midden-Amerika. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste Halloween outfits onder dames en meisjes.

De La Catrina make-up kan in vele verschillende varianten worden gemaakt alhoewel deze overwegend zwart-wit is. De ogen zijn opvallend en kunnen worden omlijnd door verschillende lagen in vrolijke kleuren. De mond van La Catrina is ook ruim aanwezig in het gezicht.

Bovenop het hoofd draagt Catrina een bloemenkrans, of een hoed met enkele grote, opvallende bloemen in rode of roze kleuren. Wil je hiervan afwijken en je eigen versie maken van La Catrina dan ben jij vrij om je verbeeldingskracht de vrije loop te laten.

Horror clown make-up

Horror clown make-up

Gefascineerd door die boosaardige clowns uit de film van It en uit pranks? De afgelopen jaren zijn horror clowns reuze populair geworden, helaas voor sommige mensen met een fobie voor deze gruwelijke clowns. Het gezicht spreekt boekdelen, en dit geldt zeker voor clowns. Wanneer je het gezicht van de clown boosheid of triestheid laat uitdrukken dan weet iedereen meteen dat je niet het juiste voor hebt met je medemens. De horror clown make-up is onmisbaar bij je pak. Doe je ballon dus even aan de kant en pak je kwast bij de hand en schmink je gezicht precies zoals Pennywise

Meer Halloween make-up ideeën

Andere Halloween make-up ideeën

Hebben deze halloween looks je nog niet overtuigd? Dan kun je ook voor één van de donkere karakters uit Star Wars gaan zoals bijvoorbeeld de duistere Darth Maul. De Darth Maul make-up willen we in het bijzonder uitlichten omdat deze erg opvallend is en griezelig overkomt, wat ons betreft dus geschikt voor Halloween! We waarschuwen je dat deze make-up met de kleuren zwart en rood en met de hoorns een echte uitdaging kan zijn. Des te bijzonderder wanneer het je lukt!

Je kunt de make-up van Darth Maul bovendien toepassen wanneer je je niet als Darth Maul maar als demoon wilt verkleden en een des duivelse Halloween wilt beleven!

Top