Batman kostuums

Filteren
Uw zoekopdracht:

Batman pakken, de Vleermuisman

batman logo

Ondanks dat dit de enige superheld is zonder superkrachten, is Batman één van de meest charismatische karakters van DC Comics en heeft hij een grote groep fans. In deze rubriek vind je alle Batman pakken voor wie dan ook, zowel voor volwassenen als voor kinderen. We beschikken zelfs over Batman pakken voor honden. Bruce Wayne is menselijk, wordt ouder en is sterfelijk, maar hij beschikt over veel geld. Hij is fysiek erg sterk, is erg slim en heeft veel wetenschappelijke kennis. Sinds zijn ouders stierven toen hij jong was, doet hij er alles aan om de misdaad te bestrijden in Gotham City.
In zijn strijd tegen het kwaad rekent hij op de steun van vele attributen en gadgets, alsmede de Bat-mobiel, het voertuig waarin hij zich verplaatst. Het Batman kostuum is door de jaren heen geëvolueerd maar iets is er dat deze kostuums karakteriseert en dat is het symbool van de vleermuis op een gele achtergrond. Wie wil zich niet identificeren met Batman?

En, zoals iedere superheld, bezit hij ook zijn eigen, onmiskenbare Batman masker dat een groot gedeelte van zijn gezicht bedekt en hem in staat stelt om zijn ware identiteit te verhullen. Als je eraan denkt om je te verkleden als de vleermuisman met een kostuum van Funidelia dan bieden wij je een ruime keuze aan Batman kostuums. Van het klassieke model uit de beginjaren (tussen de jaren ´60 -´80) tot het model uit het tijdperk van de tv-serie The Brave and the Bolt, tot aan die uit de filmtrilogie TDK (The Dark Knight). 

Batman kostuums in alle soorten en maten

Batman kostuums

Binnen de variëteit aan Batman kostuums beschikken we over Batman pakken van hoge kwaliteit en anderen in standaarduitvoering, indien je helaas niet over zoveel geld beschikt als batman. Je kunt je hiermee in ieder geval een aantal uren verplaatsen in de huid van Batman. We willen niet dat de prijs van een Batmanpak tussen jou en het spelen van batman in komt te staan. We beschikken over Batman pakken voor jongens en meisjes, naast kostuums voor volwassenen zoals voor dames en voor heren. Batgirl aan de macht! Je kunt zelfs je hond meenemen naar een feest met één van de kostuums voor honden. 

Als je niet volledig in kostuum verkleed wilt gaan dan kun je kiezen voor een van onze t-shirt kits die bestaan uit een cape, een masker en een shirt. We hebben ook jurkjes voor de vrouwelijke batman-fans en batman kostuums met een extra hoop spieren voor degenen die liever niet teveel in de sportschool te vinden zijn… Hoewel het Batman kostuum door de tijd veranderd is, zijn er enkele basisprincipes die altijd blijven.

In het algemeen geeft het batman pak een sobere en elegante indruk door zijn donkere kleuren. De cape en de batman-riem ontbreken nooit aan het pak. Het beeld van Batman imiteert een vleermuis die jaagt op schurken, met inbegrip van zijn spitse oren. Het batman masker bedekt het grootste gedeelte van het gezicht en Batman draagt zwarte handschoenen met drie uitstekende flappen. Op de borst staat het symbool van batman uitgebeeld dat esthetisch iets veranderd is door de tijd. Vanaf zijn eerste verschijning in een film in 1943 zijn de kostuums enigszins veranderd.

Bij Funidelia vind je alle versies, van het Classic Batman pak in grijs met blauwe tinten uit TDK, tot helemaal in het zwart, of die uit de nieuwste van de film Batman vs Superman waar zwart wordt gecombineerd met grijs. Zoals gebruikelijk verschijnt ook hier de karakteristieke gele band en het Batman masker.

Hoe dan ook, Batman kun je niet volledig begrijpen zonder het gehele universum om hem heen te kennen. Gotham City is vol van criminelen waartegen dient te worden gestreden, uiteindelijk zijn na de dood van zijn ouders, de schurken de reden van batman´s bestaan. In deze rubriek vind je kostuums van zowel bondgenoten en vijanden van Batman. Robin, the Joker, Harley Quinn, Bane, Penguin, Riddler, Catwoman en Poison Ivy zijn enkele van de medespelers uit de avonturen van Batman als wie je je kunt verkleden. 

Verschillende redenen voor het aantrekken van een Batman pak

Batman pakken

Verliefd op een batman kostuum maar geen gelegenheid tot het dragen van een kostuum? Ga zelf op zoek naar een gelegenheid, organiseer iets en kleed je als batman.

Je kunt een exclusief batman feestje voorbereiden of een feestje met het thema superhelden. Voor de kleinsten in huis is een batman kinderfeestje superleuk!

Film premières, beurzen en comics, er zijn duizenden mogelijkheden en redenen om je ook als volwassene te transformeren tot batman met één van onze kostuums. Of als je het pak wilt aantrekken en zelf de strijd tegen het kwaad wilt aangaan, wie zijn wij dan om je tegen te houden? ^^

Batman en zijn afwezige superkrachten

Batman kostuum

We vinden het zo vanzelfsprekend dat Batman een superheld is dat we vergeten dat hij helemaal geen superkrachten heeft. Hij kan niet vliegen, is niet ijzersterk en verplaatst zich niet met de snelheid van het licht. Noch is zijn pak uitgerust met speciale snufjes die hem een handje helpen.

Daarentegen beschikt hij over een serie met sterke mentale en fysieke kenmerken die hem tot een van de meest gevreesde superhelden maakt.

Eerst en vooral, Wayne is een miljardair. Hij heeft geld in overvloed, teveel auto´s om in te rijden en ook beschikt hij over een surplus aan vierkante meters in zijn landhuis. Het vele geld kan er misschien niet voor zorgen dat hij zich onzichtbaar kan maken of dat hij tegen muren en het plafond kan lopen, het helpt wel.

Bovendien is Batman zijn rijkdom ook intellectueel. Hij is slim, heeft een rijke wetenschappelijke kennis, goede speurders kwaliteiten en geniet een grote fysieke kracht en behendigheid. Hij gebruikt geen wapens en onderscheidt zich niet door het doden van tegenstanders maar hij intimideert ze zodanig dat ze er niet aan denken hem nogmaals lastig te vallen. Niet hém maar ook niet de inwoners van Gotham.

Hij woont in het Wayne landhuis waaronder hij een vleermuisgrot heeft gebouwd, de bat-cave. Dit is zijn schuilplaats, de bewaarplaats van al zijn gadgets en de garage van zijn officiële vervoermiddel, de bat-mobiel. 

Aan de andere kant, doordat Batman een mens is van vlees en bloed, heeft hij ook zwakheden. Zijn grootste zwakte is dat hij sterfelijk is, net zoals iedereen. Hij kan sterven door een geweerschot, slagen en trappen, een val of door ziekte of ouderdom. Jazeker, Batman wordt ook een dagje ouder!

Maar Bruce Wayne zijn heeft ook zijn voordelen. Hij hoeft niet in de rij te staan om een discotheek binnen te gaan, hij bezit dure auto´s en zijn butler bereidt excellente brunches. Om maar niet te spreken over de liefde. Knap en rijk, de dames staan voor hem in de rij. Zijn eerste vriendin was Julie Madison en later had hij een aantal flirts, één keer met een gewaagde journaliste genaamd Vicki Vale.

Iets leek erop dat haar vriend een dubbelleven had. Anderen wisten precies met wie ze te maken hadden en misschien daarom dat ze één voor één voor Batman vielen. De meest bekende is Selina Kyle, ook wel bekend als Catwoman, een relatie die veelal werd gekenmerkt als haat-liefde-relatie. Dergelijks gebeurde met Talia al Ghul, de dochter van een een terroristische aartsvijand van Batman. Een andere onmogelijke liefde voor bij de collectie.

Bat-feest in het vooruitzicht

Batman feest

Als jij een echte bat-fan bent, en je het ziet zitten om je te verplaatsen in de bat-mobiel en je je graag schuil zou willen houden in de bat-cave…, eigenlijk wanneer je bat- voor bijna ieder woord zou willen zetten…, dan is het voor jou tijd voor een Bat-feest!

Hier volgen enkele suggesties die je niet kunt missen. Dan bedoelen we niet je vrienden maar aan batman gerelateerde personages die niet mogen ontbreken op het evenement.

We waarschuwen je dat de organisatie van een avond met vertier volgens de batman-standaarden niet eenvoudig zal zijn. Zijn fortuin heeft hem zeer populair gemaakt, het beschikken over veel geld, sociale contacten en een landhuis zijn de perfecte middelen voor het organiseren van een feest. Bovendien is Batman niet alleen een perfecte gastheer maar ook een speciale gast op ieder liefdadigheidsgala of evenement dat in Gotham plaatsvindt. We kunnen de lijst met vereisten iets inkorten en bijvoorbeeld je rivalen niet uitnodigen! Batman zou dat zelf misschien wél doen maar wij halen dit graag van de lijst af.

The Joker, de ultieme vijand

The Joker kostuums

Met de toestemming van Stephen King en de hoofdpersoon uit zijn roman It, The Joker is een van de meest angstaanjagende clowns die er bestaan. Hij is de aartsvijand van Batman en hoewel er weinig over zijn verleden bekend is, íets heel onaangenaams moet hem zijn gebeurd waardoor hij zo'n sadistische persoon is geworden.

Een spierwit gezicht en een valse glimlach, zijn haar is groen en meestal kleedt hij zich in een paarse jas met een groene vest. Elegant als hij gekleed gaat aangezien hij nooit zonder overhemd en stropdas de deur uit zal gaan. Maar om iemand kwaad aan te doen heeft The Joker geen genade en is er geen sprake van barmhartigheid. Hij is de schurk die Batman meer werk bezorgt en zal zeker het feestje niet willen missen!

Harley Quinn en haar knuppel

Harley Quinn kostuums

Het Arkham Asylum is de plek waar zij elkaar ontmoetten in de rol van psychiater en patiënt. The Joker en zijn flamboyante vriendin, Harley Quinn, wat als zij elkaar niet zouden hebben ontmoet.. Haar naam komt van een woordspeling op het woord “harlekijn”, vandaar haar kledij. Uiteindelijk is ze met haar garderobe een andere weg ingeslagen zoals te zien is in haar nieuwe outfit met bijbehorende knuppel.

Harley Quinn is de extravagante metgezel van de Joker. Één van de vrouwelijke schurken waar Batman zich op richt. Natuurlijk zijn zij beiden uitgenodigd voor het Bat-feest! 

Catwoman, liefde-haat-haat-liefde

Catwoman pakken

De verhouding van Catwomen met Batman is die van een stoplichtrelatie; aan, uit, aan, uit. Herhaaldelijk zijn ze vrienden en vijanden geweest. Als er ergens liefde of haat is dan is het tussen deze twee.

Geboren in een buitenwijk van Gotham en dochter van een alcoholverslaafde vader, moest Selina Kyle al heel jong voor zichzelf zorgen. Ze staat bekend als dief van al wat mooi is, van overvallen op juweliers tot kunstgalerijen.

Op een avond ontmoet ze Batman wanneer ze hem tegenkomt in het stadspark en besluit ze dat ze ook een pak wil om misdaden in te plegen. Wat dacht je van een weerzien tussen deze twee?

Robin, de beste vriend

Robin kostuums

Jong en vrolijk, positief ingesteld en houdt van piano spelen. Zijn pak is rood met groen en geel, kleuren die contrasterend zijn met de kleuren van het pak van Batman. Ze vullen elkaar perfect aan en samen vormen ze een perfect team om te strijden tegen het kwaad in Gotham.

Alsof Sherlock Holmes erbij betrokken was, dachten de makers van Batman dat het nodig was een type Watson te creëren om zijn speurders inzichten, bevindingen en hoofdpijn mee te delen. En zo ontstond de kleine Robin, die er in slaagde om een connectie te maken met het jongere publiek van DC Comics.

Wat dacht je ervan om in een Robin pak en in een Batman pak samen gekleed te gaan naar een verkleedpartij?

Poison Ivy, een gevaarlijk kruid

Poison Ivy pakken

Een roodharige in een groen pak, gemaakt van bladeren. Pamela Lillian Isley was een botanicus uit Seattle totdat de wetenschapper Jason Woodrue, bekend als Floronic Man, met haar experimenteerde. Hij injecteerde bij haar gif en bloed en maakte haar daardoor immuun tegen welk type gif, virus of bacterie dan ook.

De veranderingen zetten haar wereld op zijn kop, ze verliet Seattle en belandde in Gotham, de slechterik uithangende. En aan wie wordt iedere slechterik in Gotham blootgesteld? Juist ja, aan Batman. Je opmaken zoals Poison Ivy? Bekijk dan deze tutorial.

De raadselachtige Riddler

Riddler kostuums

De politie in de war brengen met Batman aan de hand van zijn raadsels. Het is de hand van Edward. E. Nigma, The Riddler, gekenmerkt door zijn groene pak met het vraagteken. Want als er iets is dat deze vijand van Batman is dan is het wel dat hij voor een Batman een mysterie is.

In tegenstelling tot andere schurken worstelt de Riddler nauwelijks op fysieke wijze maar duelleert met zijn intelligentie. Zijn wapens zijn puzzels en raadsels, letters of ingewikkelde instructies die iedereen misleidt en gek maakt, waaronder Batman. Een werkelijke hersenkraker.

Bane is kracht + intelligentie

Bane kostuums

Eén van de krachtigste en intelligentste tegenstanders van Batman heet Bane en groeide op in een gevangenis waarbij hij de straf van zijn vader uitzat die deze zelf niet uitzat. In de gevangenis trainde hij niet alleen zijn spieren maar las hij ook boeken over het sterker maken van zijn geest.

Bezeten door de duisterheid van Gotham en de vleermuisman, ontsnapt hij op een dag en zoekt hij zijn weg richting Gotham om daar voor eens en altijd af te rekenen met Batman. Op zijn weg bevrijdt hij tevens een aantal vrienden die een verblijf genoten in Arkham Asylum. Dat zal een feestje worden! 

De Penguin, vijand en verrader

De Penguin kostuums

Volledig vrij van mentale stoornissen en ogenschijnlijk manager van een nachtclub, een club die regelmatig wordt bezocht door criminelen uit de onderwereld van Gotham. De Penguin is kort van gestalte en heeft last van overgewicht. Hij is één van de meest hardnekkige en oude vijanden van Batman.

Tegelijkertijd deelt hij informatie over alles wat er speelt rondom de schurken die langskomen in zijn club, met Batman. Hij is sluw en gewiekst en laat het vuile en fysieke werk over aan zijn volgelingen.

Als je deze gast uitnodigt voor je feest dan is het voor hem niet nodig om een outfit te kopen omdat hij altijd gekleed gaat in een elegant kostuum, een pantalon en een gestreepte lange jas. Een vest, stropdas of vlinderstrik en als het mogelijk is een gerepareerde paraplu, maken de look af.

Van comic tot het grote doek

Vanaf de eerste verschijning van Batman in 1939, is het karakter van Batman, gecreëerd door Bill Finger en Bob Kane, aangepast in verschillende formaten. Tv-series, bioscoopfilms en videospellen hebben hun creaties gewijd aan deze held.

In zijn eerste verschijningen droeg Batman een pistool en streed hij tegen bendes. Later treedt the Joker op het toneel, Batman´s eerste psychotische vijand. Batman evolueert ook persoonlijk en strijdt niet alleen maar tegen schurken maar wordt ook geconfronteerd met interne conflicten.

De eerste keer dat Batman op het grote doek verscheen was in 1943. Sindsdien heeft de vleermuisman in meer dan een tiental films de hoofdrol gehad. Sommige met meer succes dan andere, allemaal hebben ze grote actoren op hun naam gehad die zowel helden als schurken speelden.

Van Val Kilmer en George Clooney tot Christian Bale en Ben Affleck, allemaal hebben ze in de huid van Batman gezeten. Ondertussen hebben onder andere Jack Nicholson, Heath Ledger en Jared Leto de rol van the Joker geïnterpreteerd. Wil je toetreden tot deze lijst? Misschien eindig je niet op het grote doek maar misschien met een beetje geluk op onze Facebookpagina.

Transformeer je tot Batman met onze Batman kostuums, the Joker kostuums, Harley Quinn kostuums of kleed je als een van de andere personages uit de avonturen van Batman. 

Top