Piraten en Boekanier kostuums

Iedereen aan boord! Met deze piratenkostuums zeil je de zeven zeeën over en er is niets waar je bang voor bent. Word een dappere zeiler of een mooie boekanier met deze piratenoutfits die nooit uit de mode raken. Deze personages zijn altijd welkom met carnaval of een ander feest. Vergeet naast de kostuums zelf ook de accessoires niet, ze zijn essentieel een echte piraat te worden. Met een haak, hoofddoek, riem, zwaard en ooglapje ben je helemaal klaar om de buit te veroveren en de wereld te ontdekken. Van een sexy corsair tot de dappere Captain Hook, wij hebben piratenkostuums voor kinderen en volwassenen. Daarnaast hebben wij ook kostuums van beroemde piraten zoals Jack Sparrow. Kies nu de piraten outfit die je het leukst vind en geef een echte piratenpartij! Ho, ho, ho, ho, wij zijn piraten!

Filteren
Uw zoekopdracht:

De leukste Piraten kleding voor de gevaarlijkste piraten

piraten kleding

De leukste Piraten verkleedkleren vind je in de baai van Funidelia! In het assortiment van Funidelia vind je de leukste Piraten verkleedkleren en Piraten accessoires om je te verkleden als een echte zeerover voor een Piraten themafeest. Ben je een vrouwelijke piraat en op zoek naar piraat kostuums voor dames of ben je een mannelijke zeerover die graag een herenkostuum wil veroveren? Dan bevaar je hier de juiste zeeën. Ook voor de kleine kapers op de kust vind je hier de leukste piratenpakken voor kinderen en voor baby´s.

Piraten kostuums zijn erg veelzijdig. Daarmee willen we zeggen dat je ze voor vele soorten verkleedfeesten kunt dragen. Ben je op zoek naar een outfit om te dragen naar een themafeest? Heb je dit jaar een eindexamenfeest met het thema piraten? Ben je op zoek naar een uitdagende outfit voor Carnaval of ben je regelmatig in verkleedstemming en is daarvoor een piraten kostuum een uitgelezen verkleedpak?
Een piraten kostuum is werkelijk een outfit die je voor vele gelegenheden kunt aantrekken en eenvoudig ook kunt aanpassen. Zo kun je je piraten kostuum dragen naar Carnaval en een half jaar later kun je deze weder gebruiken met Halloween. Je hoeft daarvoor slechts je make-up of schmink aan te passen en wellicht een iets andere blouse aan te trekken (al dan niet met scheuren) om je piraten-halloween-look wat gevaarlijker te maken! Wij zullen in deze sectie uitgebreid aandacht besteden aan jouw piraten outfit en hoe je deze voor ieder thema en voor iedere leeftijd en geslacht kunt inzetten. Schip ahoy, kostuums in zicht, laat ze niet voor je neus wegkapen!

Piraten kleding voor Carnaval
Ben je er al uit of je verkleed gaat als een vrolijke piraat of als een door vele zeelieden gevreesde piraat? Één van de meest gevraagde kostuums voor Carnaval is het piratenpak. Piraten zijn een enorm populair personage om je te verkleden, zowel voor dames en heren als voor kinderen.

Wat zijn piraten precies?

piraten

Piraten zouden al eeuwenlang bestaan, al van voor de tijd van de Grieken en Romeinen. Een van de oudste en gevaarlijkste beroepen. Al sinds mensenheugenis worden op volle zee andere schepen of bemanning gekaapt met het doel dit schip of de goederen aan boord, te plunderen. In de zeventiende eeuw vierden piraten hun hoogtijdagen door de levendige koloniale handel en de vele zwaar beladen koopvaardijschepen op zee die onderweg waren naar goederen of op weg naar huis. Piraten worden ook wel boekaniers, kapers of zeerovers genoemd. Later zullen we hier meer over vertellen.

Piraterij vond vroeger plaats op de Middellandse zee en op wateren in de “Nieuwe Wereld”, waaronder in Azië en Amerika en het Caribisch gebied. Koopvaardijschepen hun kostbare goederen werden door piraten geplunderd. Tijdens de Romeinse overheersing werd door de Romeinen op de Middellandse zee geprobeerd om piraterij streng te onderdrukken.

Wanneer een piratenschip een ander schip aanviel dan was dit niet altijd met de piratenvlag in de top van de mast, zoals wij vaak denken. Vaak werden schepen ook aangevallen om goederen te veroveren zonder de zichtbare piratenvlag. Vaak ging een verovering gepaard met veel wreedheid en geweld, enkele keren werd de bemanning ook een kans tot een vrijwillige overgave geboden. Het doel van deze wreedheden was het veroveren van de buit van het andere schip waarbij goud en zilver, munten en andere edelmetalen, maar ook medicijnen, erg in trek waren. Aan boord werden regels gesteld over het gezag aan boord en over de onderlinge verdeling van de buit. De piraterij in het Caribisch gebied had vele nederzettingen en uitvalsbasissen zoals Schildpadeiland, van waaruit zij opereerden.

De verschillende soorten zeerovers: legitieme kapers, gevaarlijke piraten, vrijbuiters, boekaniers en vikingen: alle hens aan dek!

zeerovers

Even alle kapers op een rijtje: kapers waren een soort piraten maar in dienst van een nationale overheid. Zij hadden kaperbrieven (vrijwaring) van de nationale overheid om schepen van andere nationaliteiten te veroveren. Piraten waren niet in dienst van een overheid.

Zeerovers konden kapers (in dienst van de overheid) of piraten zijn (niet in dienst van een overheid). Boekaniers kwamen vooral voor op en rondom Jamaica en waren een soort “avonturiers” van Engelse, Franse of Nederlandse afkomst die in de Cariben rondzwierven en veroveringen pleegden, slechts met het doel te overleven. Vrijbuiters waren de ergste soort zeerovers of piraten en waren volledig onafhankelijk en vooral erg wreed. Vikingen waren een soort piraten afkomstig uit Scandinavië die actief waren omstreeks het jaar 1000 na Christus.

Wereldberoemde piraten

piraten

We zullen hier een lijst opsommen van tien beruchte piraten uit de geschiedenis die het leven op zee voor koopvaarders erg gevaarlijk maakte. (Bron: historianet.nl). Hier zijn enkele piraten die je wellicht bekend in de oren klinken:

Francis Drake - kaper, in dienst van Engeland. Onder zijn bewind werden vele schepen onder de vlag van het Spaanse rijk aangevallen. In Engeland is Sir Drake een volksheld.
John Hawkins - kapitein van één van de schepen die onderdeel uitmaakten van “The Sea Dogs”. Ook Francis Drake was een Sea Dog. Deze Engelse kaper vulde zijn inkomsten aan met slavenhandel en is hierdoor berucht geworden.
Piet Hein - kaper in dienst van de Nederlanden. Eerst gevangen gehouden door Spanje, vrijgekocht en daarna kaper tijdens de Tachtigjarige oorlog tussen de Nederlanden en Spanje. Hij werkte samen met échte piraten zoals Moses Cohen Henriques.
John Ward - werd opgeroepen door de Engelse marine, kaapte een klein zeilschip en vervolgens een oorlogsschip op de Middellandse zee. In ruil voor een deel van de buit, gebruikte hij Tunesië als uitvalsbasis om als piraat handelsschepen aan te vallen.
Emanuel Wynne - Franse piraat en schijnbaar bedenker van de piratenvlag. Aan de Afrikaanse kust schrikte hij de bemanning van schepen af met de piratenvlag. Op de piratenvlag scheen ook een zandloper te staan, om de bemanning te laten weten dat hun laatste uur geslagen had.
Edward Teach, “zwartbaard” - Een beruchte Engelse piraat met een verschrikkelijke reputatie en een zwarte baard. Hij opereerde langs de Amerikaanse oostkust en in het Caribisch gebied. Alleen al dankzij zijn angstaanjagende uiterlijk joeg hij mensen de stuipen op het lijf.
Bartholomew Roberts - deze slechtbetaalde matroos bij de Engelse vloot wilde meer en liet zich verleiden tot piraterij. Hij kaapte een enorm aantal schepen en altijd met zijn beste pak aan. Na een verovering liet hij zijn bemanning feesten, mits ze netjes waren.
Anne Bonny - deze vrouwelijke piraat was een bastaardkind van een rijke advocaat in de VS. Ze liep weg van huis, samen met een zeeman, richting het Caribisch gebied en ze sloten zich aan bij piraten.
Edward Low - een gruwelijke piraat die actief was in de achttiende eeuw aan de Amerikaanse kust. Hij veroverde talloze schepen en martelde zijn gevangenen graag op afschuwelijke wijze.
Kapitein Haak - Het verhaal van Kapitein Haak uit Peter Pan schijnt gebaseerd te zijn op een Engelse kaperkapitein uit de zeventiende eeuw, Christopher Newport. Hij viel genadeloos vele Spaanse schepen aan en verloor tijdens een duel zijn rechterhand. De haak kwam in de plaats van zijn hand en maakte hem berucht.

Waarschijnlijk zijn er nog vele lijsten te vinden van andere beruchte piraten. Laat ze je inspireren om je te verkleden als één van deze meest gevreesde schurken op zee. Ai ai kapitein!

Wat zijn de kenmerken van een goede piratenoutfit?

piratenoutfit

Een waardige piraat beschikt over een donkere broek met een piraten blouse erop, in het geval van dames. Meestal heeft de blouse de kleur wit en wordt daarop een brede band of riem gedragen. Je kunt er ook voor kiezen om een corset bovenop je blouse te dragen, voor verleidelijke piraten. De piraten blouse of het bovenstuk heeft meestal blote schouders. Daar bovenop kan een langere jas worden gedragen met opvallende knopen, wellicht in de kleur goud. De jas heeft vaak de kleur zwart of rood en kan uitgevoerd zijn in fluweel. Dappere piraten hebben lang haar en dragen een piratenhoed of hoofddoek, al dan niet met het piratensymbool daarop dat je ook terugziet op de piratenvlag: het piratenskelet dat bestaat uit twee gekruiste botjes en een skelet daarboven. Onder de lange broek of onder de rok kunnen lange donkere laarzen worden gedragen.

Wat absoluut niet mag ontbreken aan de outfit is de piratenhaak om te dragen aan één hand en het piratenzwaard aan de andere hand. Hiermee zijn piraten altijd in uiterste paraatheid om het duel aan te gaan met zeelieden van koopvaardijschepen of met andere piraten. Je kunt naast je piraten verkleedkleren en accessoires je outfit nog beter maken met een ooglap om één van je ogen mee te bedekken en met wat donkere vegen op je gezicht. Een piraat dient stoer, robuust en strijdvaardig over te komen op zijn tegenstander. Zo schrik je hem of haar nog meer af!

Mannelijke piraten zijn uitgedost in een soortgelijk kostuum, een pantalon, een witte piratenblouse en een vestje of een lange jas er bovenop. Bij de heren zijn de kleuren, wit, rood, bruin en zwart ook overheersend. Ook is een strepenpatroon voor bijvoorbeeld de broek veel gezien. Natuurlijk is een piraat geen echte piraat zonder pìratenhoed, hoofddoek, ooglap en piratenzwaard. De outfit is helemaal af met een imitatie-houten poot en een haak aan één van de handen, net zoals Kapitein Haak.

Naast de standaard piraten kostuums vind je hier ook vele variaties in minder gebruikelijke kleuren en details. Hiermee kun jij je onderscheiden en je aansluiten bij piraten van een andere groep die op zoek zijn naar de schat.

Piraten verkleedkleren voor kleine Piraten en Piratenverjaardagen

piraten verjaardag

Voor kleine piraten vind je bij Funidelia meer dan ca. vijftig verschillende piraten pakken kind. Wie van de jonge bemanningsleden speelt de kapitein? Een piraten verjaardag is een perfect thema voor een kinderverjaardag. Wie van de kinderen zou er niet een piraten verjaardag willen vieren? Hup, iedereen verkleed als piraten en in de speeltuin of in het bos of park op zoek naar de schat! Zet een speurtocht uit voor de dappere piraten en laat ze samen de schat veroveren. Of deel de kinderen in twee groepjes in en laat ze strijden om de schat op te graven en de andere groep piraten in snelheid te verslaan.

Je kunt ook een aantal piraten accessoires in huis halen waarmee de kinderen vele woensdagmiddagen of zaterdagen zich onderling kunnen uitleven. Laat ze het kraaiennest bestijgen, de zeven zeeën bevaren en zeemanslieden zingen van Piraat Piet of laat ze de avonturen van Jake en de Nooitgedacht Piraten naspelen. Onze Jake en de Nooitgedacht piraten accessoires en zeerover kostuums zijn al beschikbaar voor de kleinste zeerovers vanaf 0-3 maanden oud. Geen excuses meer om de kleinsten al te verkleden als dappere kaper! 

Hip, hip, hoy, de leukste piraten accessoires vind je hier

piraten accessoires

De leukste piraten accessoires voor zeebonken vind je in de schatkamer van Funidelia vol met schitterende verkleedaccessoires. Maak je keuze uit al deze mooie piraten accessoires die aantrekkelijk (uit)blinken in onze catalogus. Wat tref je hier allemaal? Je vind hier haken van Kapitein Haak, goudkleurige ringen of schedelringen en andere veroverde piraten (nep)juwelen. Welke piraat valt niet voor al dat glimt? In een piraten zakje kun je vervolgens de veroverde schat meenemen op je schip.

Ook vind je hier vele piraten hoofddoeken en piraten hoeden voor op je hoofd. Een piraten kostuum is niet af wanneer de hoofdtooi ontbreekt. Speel je de kapitein? Dan kies je natuurlijk voor een fraaie piraten hoed met mooie veren erop en wellicht met een goudkleurig of zilverkleurig randje eraan. Ben je één van de bemanningsleden zonder aanzien op het piratenschip? Kies dan voor een piraten hoofddoek met schedels erop. Dan volgt het piraten ooglapje en het zwaard. Helaas kan niet iedere strijd gewonnen worden en mist zo nu en dan een strijdlustige piraat een oog, daar is het ooglapje een mooie oplossing voor!
En heb je met dit overgebleven scherpe oog voldoende zicht? Klim in het kraaiennest met je kijker en kijk of er land in zicht is of dat er wellicht andere kapers op de kust te vinden zijn. Land in ziichhttt…!

Verkleed je als Piet, Jake of Jack

piraten kleding

De zeepiraten Piet, Jake en Jack hebben alle zeven zeeën bevaren en hebben ruime ervaring in het veroveren van de buit van andere schepen. Zij hebben jouw schip al lang in zicht wanneer je hun territorium dreigt binnen te dringen of wanneer jullie proberen jullie goederen veilig naar huis te varen. Voor deze beruchte piraten dien je te vrezen wanneer je het ruime sop kiest!

Piraten zijn karakters die veel voorkomen in tekenfilms, kinderseries maar ook in films voor volwassenen. Iets in deze personages fascineert jong en oud. Is het dat ze zo onbevreesd de strijd aan gaan voor al het blinkend moois? En na het veroveren van een schat op de zeebodem of van de goederen van een andere schuit is het volgende doelwit alweer in zicht. Bij Funidelia beschikken we over de officiële Jake en de Nooitgedacht Piraten kostuums en Pirates of the Caribbean kostuums van Jack en zijn kornuiten. Verover ze snel!

Verkleed je als Halloween piraat met een Horror piraten outfit

halloween piraat

Nóg meer gevreesd dan normale piraten, zijn Halloween piraten. Verkleed je extra gevaarlijk met een piratenoutfit in Halloween versie. Een bleek gezicht of doodshoofd masker, grijs haar, gescheurde kleding, een zwaard dat nooit vergaat, een houten been, een verloren hand of andere skelet en schedel elementen. Word je al bang?

Zie je deze zombie piraten goed of droom je? Met Halloween kun je je piraten kostuum zo eng maken als je wilt. Je zult minder problemen hebben met het veroveren van je schat aangezien je met je outfit de andere piraten of zeelieden al voldoende of afstand zult houden. Zelfs de stoerste zeebonken zullen een stapje terug doen voor jouw verschijning! 

Top