Heksen en originele tovenaars kostuums

Voel de zwarte magie met deze heksen kostuums voor Halloween of vecht tegen de krachtigste magie met deze Harry Potter tovenaars kostuums! Verkleed je voor een nacht vol heksen en tovenaars! De volgende Halloween zul je spreuken kunnen uitspreken met je heksen hoed, ketel en pukkel neus. Heksen kostuums zijn één van de meest klassieke Halloween kostuums en zijn ook ideaal voor elk ander themafeest. Bij Funidelia vindt je hoogwaardige en gedetailleerde heksen kostuums voor zowel vrouwen als meisjes, evenals scherp geprijsde accessoires om uw outfit thuis te maken. Maar maak je geen zorgen als je meer van de witte magie bent want wij hebben ook tovenaars outfits voor mannen en jongens. Pak je toverstaf en gebruik de krachtigste toverspruiken met jouw Harry Potter of Merlin the Wizard outfit!

Filteren
Uw zoekopdracht:

De leukste Heksenjurken en magische Tovenaar kostuums

heksen en tovenaars

Een punthoed, lange nagels, een opzichtige, afschuwelijke wrat op de neus en in het gezelschap van een zwarte kat of een raaf. Zou het gaan om een heks? Wie woont er in dat kleine, verborgen huisje in het bos waar vaak vreemde rook uit de schoorsteen komt? Heb je al eens door de ramen naar binnen gekeken van dat huis waarvan men zegt dat er wel eens een heks zou kunnen wonen? En wat denk je dat je dan zou zien?

Heksen en Tovenaars worden direct geassocieerd met verhalen en sprookjes en lijken slechts nog in animatiefilms te bestaan. Hoewel hekserij en heksenjacht echt heeft bestaan lijkt het alsof er op een ongeloofwaardige manier over wordt gedacht. Hekserij in de vorm van magie komt warempel nog veel voor in onze cultuur. Of bijgeloof. Wat doe jij op vrijdag de dertiende, ben je dan extra voorzichtig? En durf je dan ook onder een ladder te lopen en blijf je dan niet-bijgelovig wanneer er ook nog een zwarte kat naar je toe komt gelopen?

Heksen worden gezien alles beoefenaars van magie en worden vaak afgeschilderd als duistere, lelijke en geschuwde personages die vergezeld gaan van zwarte katten (of grijze in het geval van Azraël) of van zwarte raven (denk aan Maleficent/Malafide).

Heksen zouden zich van gedaante kunnen veranderen en zelf magie kunnen opwekken. Tovenaars worden vaak liefdevoller afgebeeld en worden gezien als erg intelligente personen die vooral gebruik maken van medicijnen en andere voorwerpen om magie uit te oefenen.

Hoe kun je heksen herkennen?

Het liefste willen heksen niet teveel opvallen maar uiteindelijk worden ze altijd herkend. Denk je dat jij in staat bent een heks uit de menigte te plukken? Misschien houden heksen en tovenaars zich wel liever goed verborgen.

Een heks of tovenaar zijn herkenbaar aan hun gewaad of tuniek die vaak hun hele lichaam bedekt en tot op de grond reikt. Vaak kiezen heksen voor de kleur zwart en tovenaars kunnen ook lichtere kleuren dragen. De duistere kleur van de heksenjurken is kenmerkend voor de aard van hun karakter.

En natuurlijk zijn heksen en tovenaars niet enkel te herkennen aan hun kleding maar ook aan hun haarstijl, hun hoge, puntige toverhoed of heksenhoed en aan die opzichtige wrat op hun neus, in het geval van heksen. We zullen hieronder een en ander toelichten over essentiële onderdelen van de heksen en tovenaar outfit.

Wicked heksenjurken en tovenaar kostuums voor de hele familie

heksenjurken

Wij bij Funidelia zijn niet zo eentonig! Je vindt daarom in onze sectie met heksenjurken en tovenaar kostuums ook vrolijkere varianten, in andere kleuren en samenstellingen. Kies bijvoorbeeld voor rokje met een top erop in plaats van een heksenjurk of tuniek. Of kies voor een jurk in de kleur paars of oranje. Je vindt hier ook sexy heksenjurken voor aantrekkelijke heksen en rijk met tule versierde jurken.

Voor de kleine heksjes onder ons tref je hier een fantastische selectie aan met heksen jurkjes voor kinderen. Deze mini-heksjes zijn straks herkenbaar aan de vrolijk gekleurde elementen in de jurken. Vaak zijn ze rijk versierd met tule of gaas en glinsterende elementen. Ze zullen stralen op dat Halloween bal op school!

Voor heren vind je hier tovenaar kostuums van magiërs in de kleur blauw, grijs of zwart. Verkleed je als Merlijn of als Panoramix. 

Heksen make-up

Heksen make-up

Om je outfit helemaal heks te maken heb je natuurlijk ook de juiste heksen make-up nodig. Deze make-up kan bestaan uit schmink en uit protheses die je gemakkelijk op je gezicht kunt bevestigen zoals wratten, een heksenneus, heksen oren en een uitstekende heksenkin. Heksen staan nu eenmaal niet bekend om hun schoonheid!

Vind je het lastig om aan de slag te gaan met prothesen en latex en weet je niet precies wat je daarvoor nodig hebt? Dan vind je hier eenvoudige heksen make-up kits waarin je alle benodigdheden terugvindt. Heksen puntoren kun je bijvoorbeeld gemakkelijk met huidlijm bevestigen en dit geldt ook voor de heksenneus en ander protheses. En een wratje op de neus mag uiteraard niet ontbreken!

Vergeet ook de lange heksennagels niet. Je vindt in ons assortiment een selectie met puntige nepnagels in de kleuren zwart, paars of glow-in-the-dark. Naast heksen make-up en schmink is het leuk om er nog een pruik met lang zwart, groen of paars haar aan toe te voegen voor onder je hoge heksenhoed.

De magische toverstaf

magische toverstaf

Hoe kun je ze herkennen? Aan de heksenjurk of aan het tovenaar kostuum. Een lange jurk of gewaad in een donkere kleur. Daarnaast, even belangrijk is de toverstaf, die is onmisbaar. Denk jij dat een tovenaar of heks dezelfde betoveringen en vloeken zouden kunnen bewerkstelligen zonder toverstaf?

Neem een kijkje in ons magische assortiment met toverstaffen, van Harry Potter toverstokken tot heksen toverstaffen en de toverstokjes van feeën. Voor kinderen en voor volwassenen is dit een onmisbaar accessoire in de tovenaarsoutfit. 

Heksen en hun bezemstelen

Heksen en tovenaars bewegen zich voort op een vliegende bezemsteel (zelfs Harry Potter en zijn kameraden bewegen zich voort op de Nimbus 2000). Dit is het plaatje van de heksen dat we hebben in ons hoofd hebben gecreëerd door middel van sprookjes en verhalen.

Heb je vele heksen gezien die zich níet voortbewegen op een bezemsteel? Juist ja, om hun slachtoffers sneller te zijn gebruiken ze dit snelle, magische vervoermiddel. Wil jij ook een bezemstelen in je outfit opnemen? Neem dan een kijkje tussen al onze snelle heksen bezemstelen in ons assortiment. Zeker weten dat je er een variant tegenkomt die voor jou geschikt is.

Puntige heksenhoeden

En naast een heksenjurk en een toverstaf dragen heksen natuurlijk nog meer, een heksenhoed. Tovenaars dragen en tovernaarshoed. Een puntige, hoge muts, die past bij de jurk. Vaak ook heeft de heksenhoed een donkere kleur. Neem een kijkje in ons segment met heksenhoeden en tovenaarshoeden

Boze heksen & Mistresses of Evil

mistress of evil

Boze heksen spelen een grote rol in de verhalen van Sneeuwwitje en Doornroosje (Maleficent). Vaak opereren boze toverheksen uit jaloezie voor schoonheid wat ze uiten in afgunst jegens personen die niet over magische middelen beschikken. Een middel om hun macht te laten kennen aan de buitenwereld.

De boze heks met de meeste faam is wel de “Mistress of Evil”, de bijnaam voor Maleficent of voor Malafide in het sprookje over Doornroosje. Deze toverheks laat een vervloeking uit over Aurora die haar op haar 16e verjaardag in slaap zal laten vallen voor een hondertal jaren, nadat ze wordt geprikt door een spinnenwiel. Ze zal alleen kunnen worden wakker gekust uit haar slaap door een prins. Deze gruwelijke betovering is het werk van Malafide, of Maleficent die uit pure afgunst deze spreuk over Aurora afroept.

Er bestaan verschillende versies over het verhaal van de Schone Slaapster, Doornroosje. Alle varianten zijn het erover eens dat er een boze heks, een boze stiefmoeder in het spel is die middels haar duistere krachten uit afgunst een vervloeking afroept. Al komen heksen en toverfeeën veel voor in sprookjes en Disney films, dit is verreweg de bekendste toverheks. Een andere heks in gedaante van een zeeheks is Ursula uit De Kleine Zeemeermin.

Tovenaar figuren met magische krachten

tovenaars

Een goede tovenaar is bijvoorbeeld de goede fee uit Assepoester die met haar spreuk "Bibbedie-Babbedie-Boe” een betovering loslaat op Assepoester waardoor ze alsnog in een prachtige jurk naar het bal kan.

Ook in de comics van Asterix en Obelix bestaat een tovenaar genaamd Panoramix. Deze mannelijke beoefenaar van magie en brouwer van de toverdrank die de Galliërs extra power geeft en in staat stelt de tegenstander te overwinnen. Gargamel uit de Smurfen met zijn kwade toverdrankjes maar wat Vader Smurf altijd beter kan. Gargamel is altijd op zoek naar een smurf als ingrediënt voor zijn toverdrankjes.

Heb jij meer het goede in je of wordt je gemakkelijk verleid door het kwaad? Of wil je gewoon even een gedaanteverwisseling ondergaan en je kleden als een boze toverheks, gehuld in het zwart? Bij Funidelia vind je een ruime keuze aan heksenjurken en tovenaar kostuums om een magisch verkleedfeest te beleven.

Magie en Tovenarij

magie

Volgens wikipedia wordt magie en tovenarij omschreven als de kunst tot het manipuleren van de werkelijkheid met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten. Magie en tovenarij werd al beoefend in de oudheid, in Egpytische en Mesopotamische beschavingen. Zelfs al sinds de prehistorie zijn er bewijzen gevonden dat er magie werd bedreven. Ook in andere westerse en niet-westerse culturen kwam en komt magie voor en was dit gerelateerd aan religie, zoals in de islam, het hindoeïsme, boeddhisme en het taoïsme. Magie wordt in onze maatschappij verworpen als algemene kennisvorm.

Vaak denk we bij magie aan “zwarte magie” (waarbij demonen betrokken zijn) alhoewel er ook andere vormen bestaan zoals astrale magie (denk aan astrologie).

Magie bestaat uit twee functies: het doel van de magie (wat je ermee wilt bereiken), bijvoorbeeld het veranderen van iemand in een kikker, en de tweede functie: de sociale waarde en de symbolische betekenis in een maatschappij, denk daarbij aan het dragen van een amulet, “het boze oog”, en aan rituelen waarvan men gelooft dat men daarmee het doel kan bereiken.

Bekende Tovenaars en Heksen

heksenjurk

Vele (animatie-)films, cartoons en series gaan over heksen en tovenaars. De films trekken allerlei publieken aan, van kinderen tot volwassenen. Zo als we al eerder zagen bestaan er verschillende Disney-films waarin heksen en tovenaars voorkomen, zoals Doornroosje en bijvoorbeeld ook Merlijn de Tovenaar, een Amerikaanse tekenfilm uit 1963 (The Sword in the Stone in het Engels genaamd) van Walt Disney Feature Animation. Higitus Figitus, zoem ba ka zing is de toverspreuk die Merlijn om zijn betovering uit te voeren.

De heksen uit de serie The Craft met heks Nancy die het voortouw neemt in deze tienerserie over jonge heksen. Uiteindelijk zijn deze vier meiden gewone tienermeiden met alle vier hun eigen problemen en onzekerheden. Ze voelen zich anders, de één wordt gepest, de ander een moeilijke thuissituatie en de andere worden om andere redenen niet geaccepteerd door de ´massa´. Ze vormen een groep en proberen hun krachten te bundelen om met dit ongenoegen om te kunnen gaan. Uiteindelijk krijgen ze ook echt magische krachten en wordt het verhaal nog interessanter. Later in 1997 verschenen soortelijke Amerikaanse series zoals: Buffy the Vampire Slayer en Sabrina, the Teenage Witch. De populariteit onder jongeren rond lichte magie en hekserij was geboren.

Harry Potter: Alohomora!

harry potter

Harry Potter en zijn mede-studenten beschikken al over magische krachten wanneer zij naar de Hogwarts/Zweinstein Hogeschool gaan voor Tovenarij om hier de kneepjes van het vak te leren. Hermelien Griffel (Hermione in het Engels) is bevriend met Harry Potter en met Ronald Wemel. Alledrie zijn ze leerling-tovenaars. Ze leren naast tovenarij hoe ze een bezemsteel gebruiken als vervoermiddel.

Bellatrix van Detta (Bellatrix Lestrange) uit de Harry Potter Series, is een volgeling van Voldemort. Ze is ontsnapt uit de tovenaarsgevangenis van Azkaban en is een kwaadaardige tovenares. Bellatrix is een Dooddoener en is übertrouw aan Voldemort.

Voldemort Mergel stamt uit een geslacht met tovenaars en ging naar Zweinstein. Voldemort wordt gezien als de aanvoerder van het Duister en vertegenwoordiger van het kwaad. Hij is de tegenspeler van Harry, Hermelien en Ronald Wemel.

Wizard of Oz met de Tovenaar van Oz

wicked witch of the west

The Wicked Witch of the West uit de Wizard of Oz heeft een groen voorkomen en is de heerseres over Winkie Country. In de film uit 2013 heet deze heks Theodora.

De tovenaar van Oz, Oscar Diggs belandt in het Land van Oz en komt daar de drie heksen: Theodora, Evanora en Glinda tegen. Oscar probeert uit te vinden welke van de drie heksen een goede heks is en welke een slechte. Hij verandert zichzelf in de krachtige Tovenaar van Oz.

Theodora, de Wicked Witch of the West, is in het begin een goede heks en de kleine zus van heks Evanora. Later verandert Theodora in een kwade heks en samen met Evanora proberen ze Glinda te doden. Uiteindelijk worden ze verslagen door de krachten van Oscar en dient ze de stad te verlaten. Ze vlucht richting the West.

In Once upon a Time verschijnt de Wicked Witch ook, gespeeld door Rebecca Mader. De heks heet dan Zelena, wat groen betekent in Slavische talen. Zelena neemt het op tegen de Evil Queen. Verkleed je als de slechte heks Theodora of als de goede Tovenaar van Oz of als Glinda.

The Witches en opperheks Eva Ernst

Deze heksen met paarse ogen zijn extreem gevaarlijk. Let op dat ze je niet verbranden met hun blik en voor je het weten laten ze een toverspreuk los over een kind en veranderen ze deze in een dier. Deze heksen ondergaan een gedaanteverwisseling wanneer ze vertrouwelijk onder elkaar zijn.

De opperheks van deze groep heksen is genaamd The Grand High Witch. The Witches is een film met daarin de meest gruwelijke heksen. Wil je je verkleden als één van deze heksen, kies dan voor paarse elementen in je outfit. 

Elvira: Mistress of the Dark

Elvira erft een huis van haar tante Morgana en verhuist naar Fallwell. Elvira is te modern voor deze conservatie plaats in Massachusetss en de bewoners willen van Elvira af.  Elvira wordt beschuldigd wegens hekserij mede door een complot van haar oom Vincent die stiekem jaloers is en het toverspreukenboek van Elvira in bezit wil krijgen. Elvira wordt opgesloten maar aan de hand van tovenarij weet ze uiteindelijk te ontnappen en van haar oom Vincent af te komen. Het Elvira kostuum biedt een elegante, sexy variant van de heksenjurk

Jadis, The White Witch, Queen of Narnia

Wit in plaats van zwart. Jadis, The White Witch bevroor het land van Narnia voor 100 jaar. Met haar toverstok kan ze mensen veranderen in steen. Ze is extreem krachtig binnen Charn. Haar capaciteiten bestaan uit het lezen van gedachten van mensen. Jadis is een natuurlijk geboren tovenaar en een sluwe strategist. Ze is arrogant en wreed en stelt zich boven alle regels en wetten en ziet anderen als gereedschap of als objecten om te worden gesloopt. 

The Addams Family

Deze excentrieke tovenaarsfamilie bestaat uit verschillende familieleden die allemaal bijzondere bovennatuurlijke eigenschappen bezitten. Morticia, Gomez, Wednesday, Pugsley en Fester Addams, weten allemaal op een humorvolle manier hun magie toe te passen en omwonenden de schrik op het lijf te jagen. Je kleden als een familielid van de familie Addams? Kies dan voor zwart! 

Hokus, Pokus, Pilatus, Pas...!

Top