Zombie & levende dode kostuums

Kijk uit voor zombies dit Halloween! Als jij een grote fan bent van epidemieën, virussen en mutaties, mis dan de beste selectie van zombie kostuums die beschikbaar zijn bij Funidelia, de online verkleed kledingwinkel niet! De nacht van de levende dode is populairder dan ooit dankzij tv-series en films. The Walking Dead en World War Z kostuums behoren momenteel tot de top trending zombie kostuums. Om je angstaanjagende zombie uiterlijk af te maken, voeg je een nepwond of prothese en kunstmatige bloed of latex make-up toe. Kies een van onze hoogwaardige latex zombie maskers: zo echt dat iedereen doodsbang zal zijn! Als jij zin hebt om een spookachtig en leuk Halloween feestje te geven, dan is er niets beters dan zombie decoraties. Verspreid gebroken ledematen, bloed, grafstenen en andere accessoires rondom je huis en creëer die enge kerkhof look! Ga opzoek naar hersenen en happy Halloween!

Filteren
Uw zoekopdracht:

Zombie kostuums voor Halloween

zombie kostuums

Met Halloween zijn zombies levendiger dan ooit! Hordes met dode zombies zullen de menigte in de straten opzoeken en hebzuchtig op zoek gaan naar menselijke hersenen om hun tanden in te zetten en om langzaam het zombie virus te verspreiden. We weten dat als jij fan bent van post-apocalyptische scènes en dat de uitbraak van virussen en mutaties je fascineert, je hier op de juiste plaats bent beland om een duik te nemen in onze selectie met zombie kostuums. Bij Funidelia vind je honderden modellen met living dead kostuums, ook wel bekend als levende doden of wandelende doden.

Deze monsterlijke wezens wachten met smart op Halloween om dan weer wakker te worden en weder op te staan. In deze horror nacht zullen zij hun graven openen en langzaam dwalend door de straten van de stad struinen..

Is het (nog) geen Halloween dan is er vast een geschikte andere gelegenheid om als zombie het podium te betreden: een horror feestje, een festiviteit zoals een “zombie walk” of carnaval. Waarom ook niet? Want wie beslist er wanneer het moment is voor de zombies om weder op te staan. Jij toch?

En welk type zombie zou je het liefste willen zijn?

zombie hulk

De zombies zijn levendiger dan ooit. Dit dankzij een groot aantal series en films die hebben geleid tot verkooppieken van kostuums geïnspireerd op de horrorserie The Walking Dead. De grote verscheidenheid aan zombie kostuums in onze catalogus stelt je in staat om de optimale keuze te maken tussen alle zombie kostuums.

Kies je favoriete type zombiekost: van vintage tot moderne versies of strips. De ideeën om je als zombie te verkleden zijn oneindig. Je kunt zelfs de zombie-zeemeermin uithangen op het strand en in het water paniek zaaien. Of je kunt je als zombie student verkleden en de hele school angst aanjagen, of je kiest voor een radioactieve zombie die in de buurt paniek zaait… (we staan niet in voor eventuele sancties). We snappen dat het erg lastig is om je keuze te maken.

Iedereen kan een zombie worden: een zombie bruid of bruidegom, Prins zombie, zombie ballerina, een zombie honkbalspeler, zombie soldaat, een zombie zuster of dokter en zelfs een zombie superheld. Als je je graag als een Marvel of DC superheld wilt verkleden dan kun je voor de Halloween editie kiezen van deze outfit. Haat je Disney prinsessen? Dan is het jouw moment om je te verkleden in een macabere versie van een prinses.

Er zijn in feite zoveel opties in onze catalogus dat we niet weten welk zombie kostuum uit deze horde met kostuums we het eerst zouden aanbevelen.

En omdat er in de wereld van de levenden en de doden geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen, word je verwend met nóg meer keuze, je kunt je zelfs als man verkleden als vrouwelijke zombie!  

Zombie kostuums voor kinderen

zombie kostuums kinderen

Geleidelijk aan groeit de Halloween traditie en het zijn de kinderen die dit feest extra intens beleven. Zo ook groeit de belangstelling van kinderen in horrorfilms. Onder de hoofdrolspelers van het Halloween feest scharen zich de mini-zombies of de zombie kinderen. Het zombie kostuum voor kinderen is een must. Durf je het aan om een kijkje te nemen in onze catalogus? Onze selectie met verkleedpakken in alle soorten en maten zal je verrassen en voldoen aan al je wensen. We beschikken over kostuums voor dappere zombies en light mini-kostuums voor degenen die niet teveel willen overdrijven. 

The Walking Dead kostuums

The Walking Dead kostuums

Het is de serie die de levende doden bij het grote publiek bracht en niet kon missen in onze collectie met horror kostuums en accessoires. Deze selectie is volledig gewijd aan The Walking Dead.

In onze rubriek met The Walking Dead kostuums vind je alles wat je nodig hebt om het perfecte The Walking Dead Cosplay samen te stellen. Verkleed je als Sheriff Rick Grames met het bekende overhemd. Hij overleefde de eerste zombie slachting omdat hij in coma lag. Kun je je voorstellen dat er hordes met zombies op je af komen gelopen?

Zombie accessoires voor zombiesatie

zombie accessoires

Vergeet niet dat je outfit niet voltooid is zonder de juiste zombie accessoires. Hier vind je de juiste accessoires voor je zombie-transformatie. Als zombieseringsexperts leggen we je uit wat de verschillende items zijn die je zullen assisteren bij het veranderen in een angstaanjagende zombie. 

Nepbloed

nepbloed

Zombies zien er altijd besmeurd uit met bloed. In onze catalogus tref je een sectie aan met alleen maar nepbloed. Nepbloed in de kleur rood, groen en zelfs zwart, en bloed in gelvorm, ampullen met nepbloed en nepbloed voor het maken van bloedspetters en nog veel meer. Het belangrijkste van al is: plezier hebben. Voeg wat nepbloed toe aan je kostuum, met behulp van je vingers smeer je het bloed wat uit, neem vingerafdrukken, en spat willekeurig wat bloed op je kostuum.

Om het nepbloed op de kleding te bevestigen zorg je ervoor dat je je in een ruimte bevindt waar je kunt knoeien. Leg van te voren wat kranten of plastic neer zodat je voorkomt dat je huis verandert in een crime scene.

Zombie make-up

zombie make-up

Voor een complete zombie look hebben we een aantal items voor je geselecteerd met zombie make-up die je kunnen helpen om realistische effecten te creëren. Je zult straks zo echt lijken dat je zult schrikken wanneer je jezelf in de spiegel ziet.

In aanvulling op een laag witte schmink die we je aanbevelen als ondergrond voor je make-up, kun je ook wat blauwe plekken toevoegen (rood en violet voor verse wonden en geel en groen voor oudere wonden). De schmink is door iedereen toe te passen aan de hand van doorsnee spullen die we allemaal wel in huis hebben. Je hoeft vaak slechts enkele elementen aan te schaffen.Maar misschien durven we nog niet zo goed.. probeer het en je zult zien dat je jezelf al snel een expert zal kunnen noemen!

Onze latex prothesen met geïnfecteerde brandwonden, groeiende derde ogen, wonden met pus, littekens in alle soorten en maten, etc., kunnen je helpen om je vermomming als zombie nog echter te laten lijken.

Vergeet niet om de make-up ook toe te passen in je nek, op je handen en op andere zichtbare ledematen. Ben je al eens een zombie tegengekomen met perfecte handen en voeten? Wij niet...

Zombie maskers

zombie maskers

Als je niet erg veel geduld hebt met het aanbrengen van protheses en zombie make-up, maak je dan geen zorgen. Daarmee hoef je je idee om je met Halloween te verkleden, niet te laten varen. Sterker nog, vergezel je kostuum met een mooi zombie masker! In onze sectie met Halloween maskers zul je zeker een masker vinden dat bij je past. 

Zombie haar: van echte zombies of een zombie pruik?

zombie pruiken

Zelfs het haar is een karakteristiek element van een zombie outfit. Het haar van zombies ziet er altijd slordig, ongekamd en piekerig uit. Bovendien wachten zij al jaren om op Halloween uit hun graven op te staan, dat moét wel voor stress en paniek zorgen...

Als je een persoon bent die doorgaans veel geld uitgeeft aan je kapsel en je vindt het niet eng om te experimenteren met je haar, dan kun je meteen aan de slag met het verspreiden van nepbloed tussen je haren. Om een nog beter effect te krijgen kun je ook gel of haarlak erop los laten om haarplukken rechtop te zetten en verwarring aan te brengen in het haar.

Als dit je geen aantrekkelijk idee lijkt en je wilt het liefste niet teveel aan je haar komen, dan is een pruik een goede optie. In onze rubriek met zombie pruiken word je verwend door de ruime keuze en kun je direct je voordelige zombie pruik bestellen. Hiermee kunt je snel de zombie uithangen zonder dat er al teveel knoeiwerk aan te pas komt.

Nep organen

nep organen

De zombies worden wakker en staan hongerig op uit hun graven. Ze zijn op zoek naar mensenvlees. Je zult een goede zombie worden dankzij onze kostuums en onze suggesties. Je hoeft je nu alleen nog maar als een zombie te gedragen. Je kunt je boodschappen doen in onze online zombie winkel met nep organen, namaak hersenen, afgehakte armen en handen en geamputeerde benen, etc. Eet smakelijk! 

Bereid je voor op de volgende Zombie Walk

zombie walk

De Zombie Walk of Zombie processie is een evenement waar mensen bij elkaar komen in een parade, verkleed als zombies. Meestal vinden deze evenementen plaats in grote steden waar de levende doden door de drukste straten lopen en over bekende pleinen en door bekende parken van een stad trekken.

Een Zombie Walk wordt volgens de traditie georganiseerd via internet en wordt tegenwoordig ook in ons eigen land georganiseerd al is het fenomeen afkomstig uit de Verenigde Staten. De eerste zombie walk vond plaats in Sacramento, Californië op 19 augustus 2011.

Als jij dit jaar wilt deelnemen aan een zombie optocht, wees dan volledig voorbereid met je zombie kostuum met alles erop en eraan, en wees vooral voorzichtig…..

Al kan de zombie walk voor veel plezier zorgen voor alle deelnemers, toch dien je niet te vergeten dat deze ook zeer beangstigend kan zijn voor kinderen en voor enkele volwassenen. Ze zouden weleens erg bang kunnen worden en er zelfs nachtmerries aan over kunnen houden. Let goed op hen tijdens het evenement en raak de zombies vooral niet aan!

Oorsprong van het woord “zombie”

“Zombies” komt van het Haïtiaans creoolse woord “zonbi”. Haïti wordt beschouwd als de geboorteplaats van de zombies. 

Felicia Felix-Mentor, het eerste bewijs van zombies

Het is 1937 en de Amerikaanse folklorist en antropologe Zora Neale Hurstondurante stuit tijdens zijn onderzoek plotseling op een mysterieuze zaak van een vrouw uit een dorp in Haïti. Deze vrouw wordt in dit Haïtiaanse dorp door een familielid herkend als Felicia Felix-Mentor. De zombie, Felicia, werd dertig jaar eerder begraven op de leeftijd van 29 jaar oud. De Amerikaanse schrijfster was in staat het te fotograferen. Er bestaan echter twijfels over of dit de levende dode, Felicia was, of dat het een vergissing was. 

Haïti, het thuisland van de zombie

Haïtiaanse zombies

We zijn het gewend om er vele op straat te zien tijdens Halloween maar er is maar weinig bekend over hun herkomst..
De legende van de zombies heeft een verontrustende realiteit. We zullen je er hieronder meer over vertellen.

We beginnen met het artikel 249 van het Haïtiaanse Wetboek van Strafrecht waarin staat: “het wordt beschouwd als poging tot moord de toediening van stoffen die, hoewel zonder werkelijke dood, zorgen voor een kort of langdurige lethargische coma. En als de persoon dan wordt begraven wordt deze handeling beschouwd als moord, ongedacht wat volgt. Maar waarom dit artikel?

Hiervoor moeten we naar het Caribische eiland Haïti om daar de eerste zombie uit de geschiedenis te vinden, die voortleeft op de grens tussen legende en werkelijkheid en voortvloeit uit de voodoo-traditie. Voodoo is een Afro-Amerikaanse religie, een fusie van inheemse en katholieke godsdienst.

Volgende de voodoo-traditie zou een aantal krachtige tovenaars (de bokor) in staat zijn om doden weer tot leven te wekken; het creëren van zogenaamde zombies. Het lijkt dat er veel bewijs is van dit zombificatie-proces waarbij lichamen worden gereanimeerd door deze machtige tovenaars.

Maar wat is het geheim van zombificatie in Haïti? Het lijkt wel een mystieke symbiose tussen tetrodotoxin en voodoo-rituelen. Tetrodotoxine (TTX) is het gif van een kogelvis en blokkeert de doorstroom van zenuwsignalen.

Volgens de legende is een ritueel van de Bokor dat deze onbegraven doden een hallucinogeen drankje wordt toegediend dat hen doet terugkeren naar het leven. Echter de spraak, het geheugen en de wil kan worden bestuurd door de tovenaar.

Deze overtuiging is te wijten aan Wade Devis die hierover schrijft in zijn boeken The Serpent and the Rainbow (1985) en Passage of Darkness: the ethnobiology of the Haitian zombie (1988). Hier wordt verteld hoe het onderzoek hem twee krachtige poeders heeft laten ontdekken (tetrodotoxine en een ander poeder dat aanwezig is in een sierplant), die door middel van bloed via een wond, een zombie kunnen transformeren tot een levende persoon.

Geïnspireerd door het eerste boek van Devis werd de film The Serpent and the Rainbow in 1988 uitgebracht. Het vertelt het verhaal van een Harvard antropoloog die naar de eilanden van Haïti wordt gestuurd op zoek naar het mysterieuze poeder, het poeder waarvan wordt gezegd dat de kracht ervan doden terug tot leven kunnen wekken.

Latere studies hebben de beweringen van Devis ontkend. De legende van zombies en tovenaars in Haïti is echter tot de collectieve verbeelding gebleven, zwevend tussen mythe en werkelijkheid.

Als gevolg de legenden, onderzoekt Professor Heinz Lehamann (1911-1999) later een aantal zombies en verklaart daarna dat het ging om slachtoffers van een toediening van een krachtig medicijn, wat eerst een toestand van schijndood veroorzaakte en daarna overging to een vegetatieve toestand. Of zombies wel of niet bestaan, blijft dus een raadsel.

Top