Halloween pompoen kostuums

Wil jij een klassiek Halloween icoon zijn? Haal dan een van deze pompoen kostuums, zodat je de coolste Halloween feesten kunt bijwonen of je kinderen tot bewonderenswaardige angstaanjagende pompoenen kunt kleden op de spookachtigste nacht van het jaar. Voeg unieke pompoen decoraties toe aan je huis en alles is klaar voor het beste Halloweenfeest uit de geschiedenis!

Filteren
Uw zoekopdracht:

Halloween Pompoenen

Halloween pompoenen

Halloween pompoenen en Halloween pompoen kostuums geven een beetje kleur en vrolijkheid aan het Halloween feest, het feest dat doorgaans gemarkeerd wordt door de meest gruwelijke maskers en kostuums. In werkelijkheid heeft het pompoen kostuum een lange, macabere geschiedenis, ondertussen is het een Halloween klassieker geworden. We zullen je er iets over vertellen…

Halloween pompoenen: de betekenis

Vele mensen vragen het zich af: waarom een pompoen met Halloween? Omdat met Halloween het snijden en verlichten van pompoenen een wereldwijd verspreide traditie is?

De traditie is bij ons overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en is verspreid onder de legende van Jack O´Lantern. Volgens deze legende was Jack een gekwelde ziel van een ondeugende Ierse smid, die speelde met de voeten van de duivel om een pul bier. Tijdens de nacht van Halloween is zijn ziel op zoek naar rust, met in zijn hand een lantaarn. Deze lantaarn is eigenlijk een koolraap met een fakkel erin. Men zegt dus in feite dat de vrucht in werkelijkheid geen pompoen was maar een koolraap.

Jack O´Lantern, de legende van de Halloween pompoen

jack o lantern legende

Volgens de legende, was Jack een gierige smid van Ierse oorsprong, die bekend stond om zijn verslaving voor alcohol en ook om zijn sluwheid. Op een avond ging hij naar zijn favoriete kroeg om daar een paar glazen te drinken toen hij daar de Duivel in persoon ontmoette, die klaar stond om zijn ziel te stelen.

Jack gebruikte zijn sluwheid en haalde de duivel over hem te veranderen in een muntstuk, zodat hij kon genieten van zijn laatste drankje. Zodra de duivel zich had omgetoverd tot geld, nam de smid de munt en stak deze in zijn zak naast een zilveren kruis om hiermee te voorkomen dat de duivel zijn normale vorm terug zou aannemen.

Met de belofte om hem nog tien jaar van het leven te geven, liet Jack Satan zich bevrijden uit het muntstuk-gedaante. Na afloop van deze tien jaar verscheen de duivel weer op zijn pad, deze keer, vroeg Jack hem om een laatste appel te plukken van een boom voordat hij zou sterven. Plots trok hij weer een kruis die hij plaatste op de stam van de boom waardoor de demoon niet meer beneden kon komen uit de boom. Na een lange discussie bereikten ze weer een akkoord en beloofde de duivel hem dat hij Jack niet naar de hel zou sturen op het moment dat hij de duivel tegen zou komen op zijn pad naar de hemel.

Wetende dat hij toch nooit naar de hel zou gaan, leidde Jack een vreselijk leven, vol wrok en boosheid. Toen hij stierf kon hij daardoor niet meer naar de hemel, maar ook niet naar de hel aangezien de duivel zijn belofte trouw bleef.

Hij bleef op aarde in de vorm van een spook en ving een raap (wat in de loop der jaren in een pompoen veranderde), en sneed daarin een gezicht, plaatste er een kaars in om deze om te toveren tot een lantaarn.

Elk jaar tijdens de nacht van Halloween, verschijnt de geest van Jack samen met de pompoen-lantaarn, dwalend over het platteland, op zoek naar een schuilplaats. De inwoners hangen buiten een lantaarn aan de deur om aan Jack aan te geven dat er daar voor hem geen plaats is.

Pompoen kostuums voor volwassenen

Pompoen Opposuit pak

Het pompoen kostuum oefent zelfs onder volwassenen grote fascinatie uit en vormt een bron van inspiratie voor een Halloween kostuum.

In onze webshop vind je heel veel verschillende modellen pompoen kostuums voor zowel mannen als vrouwen: pakken, jurkjes en rokjes met tops.

Erg origineel zijn de Pumpkin Opposuits met hun tegelijkertijd stijlvolle en grappige look. Je kunt je hierin keurig en in stijl maar toch ook grappig verkleden voor Halloween.

Sexy Pompoen kostuums

pompoen kostuum How I met your mother

De Halloween pompoen kun je op verschillende manieren dragen, dus ook in sexy variant! Als je je voor Halloween nacht wilt verkleden als een sexy Pompoen, dan hebben wij wat je zoekt. Wij beschikken over diverse modellen met sexy pompoen kostuums waarin je je mooi kunt voelen tijdens het dragen van het bekende Halloween symbool.

En als je één van de episodes wilt naspelen uit de serie “How I met your Mother”, en verkleed wilt gaan als de Slutty Pumpkin, zoals Katie Holmes, die op het Halloween feest arriveert in een gewaagde Halloween outfit, dan zul je hier precies vinden wat je zoekt!

Neem een kijkje tussen onze sexy Halloween Pompoen kostuums en bepaal zelf hoe heet je als pompoen verkleed wilt gaan..

Halloween make-up: de Pompoen

Als je op zoek bent naar pompoen schmink of make-up die je volledig onherkenbaar zal laten, bekijk dan de volgende video tutorial.

Op advies van de Spaanse youtuber SaraG kun je op deze manier met oranje en zwart een fantastische Halloween pompoen look creëren.

Mini-pompoentjes: Pompoen kostuums voor baby´s

mini pompoen pak

Onder de Halloween kostuums voor kinderen is het pompoen pakje absoluut het leukst en het meest schattig.

In onze webshop vind je verschillende modellen voor jongens en voor meisjes, beschikbaar in verschillende maten.

Van pompoen-heksen tot pompoenen met tutu en alle pompoen jurkjes en pakjes; ze zijn allemaal even schattig als ze worden gedragen door een pasgeborene.

De eerste Halloween voor jouw zoon of dochter is dé gelegenheid om leuke foto´s te maken in zijn of haar pompoen pak.

Pompoen maskers

pompoen masker

Natuurlijk mogen in onze uitgebreide catalogus met Halloween kleding de Halloween pompoen maskers niet ontbreken.

Het kiezen van een pompoen masker voor tijdens de engste nacht van het jaar is een lastige keuze maar altijd een goede keuze, aangezien de pompoen en Halloween al eeuwenlang hand in hand gaan.

Met onze Halloween pompoen maskers kies je een masker om een doeltreffende horror look te creëren.

Versieren en decoreren met Halloween pompoenen

halloween decoratie pompoen

Halloween decoratie met pompoenen is een must tijdens Halloween.

Evil pompoenen, glimlachende pompoenen, reuze pompoenen.. je zal worden overspoeld met pompoenen!

Om te beginnen met de aankleding van de tafel voor Halloween vind je hier alles wat je nodig hebt: bekers met pompoenen erop, servetten, sets met bordjes, tafelkleden en kaarsen in de vorm van pompoenen in verschillende vormen en groottes.

Van expositie in de tuin of bij de ingang van het spookhuis, tot fantastische decoratiestukken in de vorm van pompoenen die je helpen om het huis en de tuin te versieren en te verlichten. Je vindt hier ook pompoenen met glitters wanneer je een chic tintje wilt geven aan de Halloween versiering. Kies voor Halloween pompoenen met gezichten, vogelverschrikkers of heksen als je liever je huis in kwade, duistere uitvoering wilt versieren.

Wanneer je een Halloween feestje organiseert voor kinderen dan raden we je aan om onze meest onschuldige decoratieve pompoenen te kiezen voor het versieren van het interieur, zoals met glimlachende pompoenen en pompoenen in emmer-vorm in verschillende maten om tijdens Halloween snoepgoed in te verzamelen. Ook vind je hier slingers met pompoenen en lantaarns die een goede keuze zijn voor Halloween festiviteiten voor kinderen.

De pompoen als decoratief element tijdens Halloween mag niet ontbreken. Wij bieden ze hier allemaal aan, het is alleen nog aan jou om je keuze te maken!

Halloween pompoen eigenaardigheden

halloween eigenaardigheden
  • In de Verenigde Staten worden ieder jaar meer dan een miljard pompoenen gekweekt.
  • De lidstaten waar de meeste pompoenen groeien zijn: Illinois, Indiana, Ohio, Californië en Pennsylvania.
  • Het recordgewicht van de zwaarste pompoen ooit staat op meer dan een ton, een pompoen uit het jaar 2012.
  • Het eerste bekende gebruik van de pompoen lijkt in Mexico te zijn geweest waar pompoenpitten al werden gebruikt in het jaar 5500 v. Chr.
  • Hoewel de pompoen afkomstig is uit Zuid-Amerika, groeien ze op ieder continent en in vele variëteiten. Ze groeien enkel niet op Antarctica, om voordehandliggende klimatische redenen.
  • De term “pumpkin” in het Engels is afgeleid van het Griekse “pepon” wat “grote meloen” betekent. 
Top