Star Wars lightsabers en laserzwaarden van alle personages

Kies jij de Light Side of the Force en word je een heldhaftige Jedi? Of heeft de dark side je overgehaald om een ​​Lord Sith te worden? Welk pad je ook kiest, je moet het belangrijkste wapen meenemen: een lightsaber. Funidelia is de beste plaats om dit verplichte accessoire voor elk Star Wars kostuum te vinden. In onze catalogus vindt je officiële lichtzwaarden voor alle Star Wars personages, zoals Darth Vader, Kylo Ren, Luke Skywalker, Obi Wan Kenobi... Wist je dat elke lightsaber kleur een andere betekenis heeft? Afhankelijk van de mineralen die worden gebruikt bij het maken van het zwaard kunnen ze verschillende kleuren hebben: rood (voor siths), blauw (voor de jedi), groen, geel, paars, geel, wit of zelfs zwart. De waarheid is dat noch je Darth Vader kostuum, noch je jedi kostuum noch Luke Skywalker pak, noch je Kylo Ren kostuum compleet zal zijn zonder de beroemde lightsabers. Het lichtzwaard van Darth Vader is de klassieke rode lightsaber die typisch is voor Lords. Het zwaard van Kylo Ren lijkt echter meer op een middeleeuws zwaard met twee zijwaartse projecties die het hoofdmes kruisen. Luke Skywalker staat bekend om zijn blauwe lightsaber (die hij erfde van zijn vader Anakin Skywalker) en de groene saber dat op The Return of the Jedi wordt getoond wanneer hij zijn training in Dagobah met Yoda heeft afgerond. Kies welk type jedi of sith je wilt zijn en kies de kleur van je lightsaber!

Soortgelijke artikelen

Artikelen met licentie

Uw zoekopdracht:

Star Wars Lightsabers om je Jedi of Sith kostuum compleet te maken

Star Wars Lightsabers

Val je voor de Lichte kant van de Kracht en zou je je graag willen veranderen in een heroïsche Jedi ridder? Of voel je je misschien meer aangetrokken tot de Duistere kant en converteer je je liever in Sith Lord? Welk pad je ook kiest, denk eraan om je meest belangrijke wapen bij je te dragen: de lightsaber.

Funidelia is de juiste plek om dit, bijna verplichte item in je verkleedoutift, toe te voegen wanneer je je wilt voordoen als een Jedi of een Sith Lord uit Star Wars. In onze catalogus vind je een breed assortiment met Star Wars lightsabers. Wil je dus een officiële Star Wars lightsaber kopen? Dan ben je hier op de juiste plek!

Kies uit de klassieke modellen zoals de Darth Vader lightsaber of de lightsaber van Luke Skywalker. Maar laat ook je oog gaan over de modellen uit recentere Star Wars episode´s zoals de Kylo Ren lightsaber of een dubbele Darth Maul lightsaber.

Op deze pagina vind je zowel rode ligthsabers die worden gebruikt door de Sith en blauwe en groene modellen die worden gebruikt door de Jedi.

Lightsaber: "The Elegant Weapon for a More Civilized Age"

Jedi Lightsaber

De lichtzwaarden zijn aanwezig gedurende alle episode´s van Star Wars. De eerste scène waarin deze verschijnt is wanneer Obi Wan Kenobi in Episode IV - A New Hope, aan Luke Skywalker het lichtzwaard geeft dat toebehoorde aan zijn vader, aan Anakin.

Vanaf dan is de lightsaber geworden tot één van de meest populaire accessoires van de saga. Het is zelfs voor vele fans onmogelijk om het Star Wars universum te zien zonder lichtzwaarden. In de loop van de episode´s zien we epische duels tussen de Jedi en de Sith, strijdende met hun elegante en lichtgevende wapens.

Als je overweegt om je tot één van de deelnemers van deze duels te verkleden, als held of als schurk, dan kun je bij Funidelia nu online je Jedi of Sith lichtzwaard kopen. Voor Halloween, voor Carnaval, themafeesten, verjaardagen of Star Wars events, wat dan ook als excuus mag dienen om de lightsaber ten tonele te brengen, May the Force be with You!

Het wapen van een Jedi ridder.. maar ook van een Sith strijder!

Lightsabers zijn het typische wapen van een Jedi ridder maar tevens van een Sith Lord. Oorspronkelijk werden ze gemaakt door de strijders zelf en werden de lichtzwaarden samengesteld uit een metalen handvat waaruit een energiestraal reikt die verschillende kleuren kan bevatten. De kleur is afhankelijk van het type kristallen dat wordt gebruikt bij de vervaardiging. 

Het Star Wars universum, zoals te zien is in de animatieseries The Clone Wars en Star Wars Rebels, laat zien dat het over nog meer kleuren met lightsabers beschikt. Er bestaan bovendien gele lightsabers, gebruikt door de Jedi uit de Sentinel klasse, en zelfs lightsabers met witte en zwarte kleur.

Blauwe Lightsabers

Blauwe lightsabers

Blauw wordt gebruikt door Jedi ridders zoals Luke Skywalker in de episode A New Hope, en door Obi Wan Kenobi en door Anakin Skywalker. De blauwe lightsabers worden gekoppeld aan de Jedi die de rol van beschermers op zich nemen en die er klaar voor zijn om het duel aan te gaan; een hoofdzakelijk fysiek gebruik van de Kracht. 

Rode Lightsabers

rode lightsabers

Rood is de kleur van de lichtzwaarden die worden gebruikt door de Sith. De oorsprong van de rode lichtzwaarden zit hem in het gebruik van bepaalde synthetische kristallen tijdens de creatie die ervoor zorgen dat het lichtzwaard de kleur rood krijgt. Van Darth Vader tot Keizer Palpatine, Darth Maul en van Graaf Dooku tot Kylo Ren, de meest opvallende Heren aan de Duistere kant van de Kracht zwaaien blijmoedig met hun rode lichtzwaarden in de rondte. 

Paarse (magenta) Lightsabers

paarse lightsabers

Lightsabers in de kleur paars zijn de meest zeldzame lichtzwaarden die enkel een zeer krachtige Jedi Knight kan gebruiken. De magenta lightsaber wordt in het geval van Mace Windu gebruikt in de episode´s van de prequel trilogie (I, II en III). Hier zien we deze lightsaber in actie, in de scène met de Jedi in de Petranaki Arena in Attack of the Clones en in Episode III, The Revenge of the Sith, wanneer Mace Windu probeert om Senator Palpatine voor zich te winnen.

Groene Lightsabers

groene lightsabers

Groen is de kleur die wordt gebruikt door hooggeplaatste Jedi´s omdat het in relatie staat tot het geestelijke vermogen van de Kracht. En groene lightsaber staat dus voor een rijk geestelijk vermogen van de Kracht. In The Return of the Jedi verschijnt in deze episode voor de eerste keer een groene lightsaber, die van Luke Skywalker. Ook worden ze gezien in volgende afleveringen in de handen van Yoda en Qui-Gon Jinn.  

Lightsaber karakteristieken

Gedurende de Star Wars saga, hebben we enkele kenmerken van deze Jedi en Sith wapens kunnen ontdekken. Naast de kenmerken met betrekking tot de kleuren, hierboven reeds vermeld, zijn alle lightsabers veelzijdige wapens wanneer ze in handen zijn van de Jedi of de Sith.

Naast dat ze tijdens duels worden ingezet, zien we ook scènes waarin ze worden gebruikt om voorwerpen te snijden of om schoten af te weren. 

Een ander kenmerk is het geluid dat ze maken op het moment dat ze worden ingeschakeld en uitgeschakeld, wanneer ze bewegen en wanneer ze in contact komen met een straal van een andere lightsaber.

De populairste Star Wars lichtzwaarden

Verschillende types lichtzwaarden worden tijdens de episode´s geïntroduceerd. Sommige staan bekend om innovatieve eigenschappen, anderen zijn qua design wat klassieker.

Wanneer je erover denkt om je te verkleden als een Jedi of Sith, denk dan aan dit belangrijke accessoire. We zullen hierna de populairste Star Wars lightsabers bespreken.

Lightsaber van Luke Skywalker

Luke Skywalker lightsaber

Het is onder de lightsabers één van de primaire wapens die we in de films tegenkomen, naast dat deze in verband staat met één van de grootste helden uit de saga. Het is de Luke Skywalker lightsaber, het wapen dat hem definieert als Jedi Knight.

In de periode dat hij leerling was, was het lemmet nog blauw in plaats van groen. Toen hij in een volwassen Jedi ridder veranderde, kreeg zijn lichtzwaard de kleur groen.

Een verplicht accessoire voor wie zich als held van de Galaxy wil verkleden, in het gedaante van een dappere Jedi ridder.

Darth Vader Lightsaber

Darth Vader lightsaber

De Darth Vader lightsaber volgt de lijn van andere wapens van de angstaanjagende Sith Lords. Met een rood blad wordt deze lightsaber door Darth Vader ingezet tijdens spannende duels met Luke Skywalker in de episode´s van de eerste Star Wars trilogie.

Voor wie zich wil kleden als de bekendste schurk aller tijden, is dit het lichtzwaard dat je zult dienen leren te hanteren. 

De dubbele Darth Maul Lightsaber

Darth Maul lightsaber

In Episodio I - The Phantom Menace, rijst een nieuwe Sith schurk die wel erg bekwaam is met een lightsaber, een lightsaber die anders is dan anders en bestaat uit twee rode bladen.

Dit wapen laat al zijn kracht zien in het fatale duel om de Jedi master Qui-Gon Jinn. In onze online shop vind je de dubbele rode Darth Maul lightsaber voor bij je kostuum wanneer je je wilt verkleden als deze schurk met het rood-zwarte gezicht.

Kylo Ren Lightsaber

Kylo Ren lightsaber

In de eerste episode uit de laatste trilogie The Force Awakens (VII) wordt een nieuwe, innovatieve versie van dit wapen getoond, de Kylo Ren lightsaber. Dit lichtzwaard heeft twee rode bladen en met zijdelingse uitsteeksels die doet denken aan een Middeleeuws zwaard.

Wanneer je je wilt verkleden als de nieuwe antagonist uit Star Wars, dan kun je bij Funidelia terecht om de Kylo Ren lightsaber te kopen die je zoekt. 

Andere modellen lightsabers

Ezra Bridger lightsaber

Bij Funidelia vind je de lightsaber van Graaf Dooku met gebogen handvat net zoals andere soorten lichtzwaarden die in het uitgebreide Star Wars universum werden geïntroduceerd. De dubbele draaibare lightsaber van Inquisidor en de lightsaber-blaster van Ezra Bridger zijn beide personages afkomstig uit Star Wars Rebels.

Wanneer je één van je vrienden die fan zijn van Star Wars Rebels, wilt verrassen, dan laten deze bijzondere wapens ze vast niet onverschillig.

Ongeacht of het een essentieel onderdeel is van een Jedi of Sith kostuum, de officiële Star Wars lightsabers die je bij Funidelia kunt kopen, zijn ook leuk om cadeau te geven voor Sinterklaas, voor Kerst, of voor een verjaardag van een vriend die gek is op Star Wars. Zoals je kunt zien hebben we hier voor elk wat wils!

Verkleed je als Star Wars-duo of in een groep

De geschiedenis van de Star Wars brengt een geschiedenis vol met tegenstellingen en conflicten: geschillen tussen goed en kwaad, helden en schurken, en duels tussen de Jedi en de Sith. De lightsaber duels zijn altijd aanwezig in de episode´s en sommige duels zijn uitgegroeid tot echte klassiekers.

Je als Star Wars-duo verkleden of in een groep kan een geweldig idee zijn, vind je niet? Hier doen we enkele suggesties voor Carnaval, Halloween of voor welk verkleedfeestje dan ook. Samen verkleed als Star Wars kunnen jullie scènes naspelen. Natuurlijk strijdende met de lightsabers!

Enkele epische duels waarin lightsabers de hoofdrol speelden

lightsaber duels

Het eerste lightsaber-duel uit de saga vond plaats op de Death Star, tussen Darth Vader en Obi Wan Kenobi. Het zou enige jaren duren voordat er weer een duel tussen deze twee zou plaatsvinden, tussen de oude meester en zijn leerling, getransformeerd en wel. Deze tweede keer zal de uitkomst heel anders zijn dan de eerste keer!

Maar waarschijnlijk zijn de meest herinneringswaardige duels uit alle Star Wars films, diegenen die zich afspelen tussen vader en zoon. Luke Skywalker gaat twee keer het duel aan met Darth Vader. De eerste keer zit Luke nog in de leerfase en wordt hij verslagen op Bespin, Cloud City. In de volgende episode, The Return of the Jedi, vindt er een nieuwe confrontatie plaats met een heel ander einde, hetgeen het lot van de melkweg tekent.

De prequel trilogie brengt opnieuw lightsaber gevechten met zich mee, ditmaal driezijdig. De Jedi master Qui-Gon Jinn en de jonge Obi Wan gaan de strijd aan met de Sith-schurk Darth Maul, die een dubbele lightsaber tentoon spreidt!

Maar er is meer. In de arena van de planeet Geonosis vinden we een hoge concentratie met Jedi´s en lightsabers in verschillende kleuren, duels tussen Graaf Dooku, Anakin Skywalker en Obi Wan, en het duel tussen Obi Wan en General Grievous, met een lightsaber in elk van zijn vier handen. Uiteindelijk steken de duels tussen Obi Wan en Anakin er bovenuit, maar ook de strijd tussen de opponenten en masters van de Kracht, Yoda en Palpatine, verdient een plaatsje tussen belangrijke lightsaber-duels.

In de nieuwste trilogie ontdekken de fans van deze lichtgevende wapens de nieuwste Kylo Ren lightsaber en zijn zij getuige van de strijd waarin Rey de lightsaber van Luke Skywalker gebruikt om haar vriend Finn te verdedigen.

De officiële lightsabers liggen op je te wachten bij Funidelia

Natuurlijk voel je nu dat je over voldoende Kracht beschikt om je te verkleden! Al is het als Jedi of als Sith, kies je favoriete personage en vergeet niet om dat essentiële accessoire toe te voegen aan je outfit, het accessoire dat je in staat stelt te reizen naar een sterrenstelsel ver, ver weg: de lightsaber.

In de online shop van Funidelia vind je een grote selectie met officiële Star Wars lightsabers in verschillende kleuren en modellen. Hiermee kun je je outfit helemaal af maken. Of je kunt er iemand anders heel blij mee verrassen!

Je hoeft nu alleen nog maar te beslissen aan welke kant van de Kracht je zult strijden!

Top