Skip to content

Carnaval Trends voor 2020: de beste kostuums voor Carnaval

Met Carnaval om de hoek word je gek en probeer je een geweldig Carnaval kostuums te bedenken dat iedereen zal verrassen.

Groep kostuums, paarkostuums of familiekostuums … Van klassiekers, zoals piratenkostuums, tot meer innovatieve ideeĆ«n geĆÆnspireerd op de nieuwste tv- of bioscoopuitgaven, zoals Money Heist.

Om een beetje meer te weten te komen over hoe Carnaval in ons land is, hebben we dit artikel voor u opgesteld waarin de trends voor Carnaval van dit jaar worden verzameld. We hopen dat het je zal inspireren om van deze spannende nacht te genieten!

Wat is de gemiddelde prijs van een Carnaval kostuum?

Twee van de meest bekende carnavals in Nederland zijn Maastricht Carnaval en Venlo Carnaval. Maar er zijn veel andere plaatsen die carnaval vieren, zoals Eindhoven, Breda, Nijmegen of Den Bosch.
Hoewel de gemiddelde kosten van een carnavalskostuum ongeveer 50 ā‚¬ bedragen, zullen deze kosten per regio verschillen. Regio’s waar je carnavalskostuums kunt kopen, zijn onder meer: Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland.

De populairste Carnaval kostuums voor 2020

Het kiezen van het perfecte carnavalskostuum is een moeilijke taak. Ga je voor iets klassieks of modieus?

Het meest populaire kostuumthema vorig jaar was de serie Money Heist, met zijn rode jumpsuit en DalĆ­-masker. Maar dit jaar zien we een aantal verschillende trends.

1. Star Wars: onze galactische favorieten

Star Wars kostuums zijn ongetwijfeld een van de favoriete trends van de afgelopen jaren geweest, geliefd bij zowel jongeren als volwassenen, die nostalgisch zijn voor de originele afleveringen en personages.
Maar als deze franchise een van de meest populaire is tijdens het carnaval van dit jaar, is het grotendeels te danken aan de nieuwste release van de Skywalker Saga- “The Rise of Skywalker” in december, evenals de lancering van de nieuwe Disney + -serie “The Mandalorian ā€, waar personages als Baby Yoda snel viral gingen.

2. Dieren: voor een wild Carnaval

Als je klassiek wilt gaan, zijn dieren kostuums altijd een veilige gok. Er is een enorme verscheidenheid aan alternatieve dierenkostuums om uit te kiezen. Sommige zijn lekker warm, perfect voor de kou van februari, zoals deze knusse Kigurumi en Onesies full-bodies.

3. Batman: de krachtigste kostuums

Het is mogelijk om overdag je favoriete superheld te worden tijdens carnaval. Groot en klein, mannen en vrouwen, we houden allemaal van superhelden kostuums. Batman, Wonder Woman en Catwoman zijn slechts enkele van de favorieten.

4. De jaren 20: Cabaret, de Charleston, Flappers en Gangsters

Cabaret kleding – zwarte krijtstreeppakken en loafers, kwasten en gekleurde boa’s, dit zijn slechts enkele van de kostuums en accessoires die door het publiek zijn gekozen om zich te verkleden in Carnaval. Vervoer jezelf naar de “Roaring 20s” van de Great Gatsby, of waan je in de straten van Birmingham als een authentieke Peaky Blinder. Alles is mogelijk in dit tijdperk.

5. Piraten: de beste kostuums van de zeven zeeƫn

Naast mediafranchises zien we ook wat meer traditionele kostuums tijdens Carnaval.
De piraten kostuums zijn altijd een zeer gewild alternatief tijdens carnaval, geliefd bij zowel volwassenen als kinderen. Als je een gerenommeerde piraat wilt zijn, kies dan voor een Jack Sparrow-kostuum en word de excentrieke protagonist van Pirates of the Caribbean.

Meest populaire kinder kostuums voor Carnaval.

In Nederland lijken kinderen de voorkeur te geven aan kostuums met betrekking tot films en tekenfilms.

Personages uit series als Star Wars, Harry Potter en Smurfen en superhelden zoals Ladybug en Cat Noir zijn slechts enkele van de favoriete thema’s voor kinderkostuums tijdens carnaval.
Hoewel, elke kleine jongen of meisje heeft zijn eigen eigenaardigheden.

Kostuums voor jongens

Jongens geven de voorkeur aan thema’s die betrekking hebben op de bioscoop en tekenfilms. Met de release van Episode IX: The Rise of Skywalker in december, wordt Kylo Ren een sterpersonage van het carnaval.

Maar superheldenkostuums zoals Batman kostuums een Smurfen kostuums zijn altijd goede alternatieven waar je kleintjes zeker van zullen houden.

Kostuums voor meisjes

Miraculous Ladybug kostuums zijn een van de favorieten van de kleintjes sinds ze een paar jaar geleden in Carnaval aankwamen.

En hoewel Harry Potter met zijn gewaden en magische wereld nog steeds trending is, worden Wonder Woman-kostuums dit jaar een grote hit onder de kleintjes tijdens Carnaval. Deze superheld, die haar nieuwe film in juni uitbracht, is een voorbeeld geworden voor elk klein meisje.

Meest populaire volwassen kostuums voor Carnaval

Volwassenen geven over het algemeen de voorkeur aan Carnaval-thema’s zoals Star Wars, Animals en Superheroes, zoals Batman. Maar als we de smaak van mannen en vrouwen nader bekijken, zien we enkele duidelijke verschillen.

Carnaval kostuums voor dames

Nederlandse vrouwen hebben een vrij gevarieerde smaak als het gaat om verkleden. Van de meer klassieke thema’s, zoals dierenkostuums, , flapper-jurken en verenboa’s, tot superhelden zoals Batman, Wonder Woman en Supergirl. Zelfs Star Wars-kostuums zijn populair, zoals Stormtroopers of Princess Leia.

Carnaval kostuums voor heren

Mannen lijken ook de voorkeur te geven aan superhelden en schurken, met name Batman kostuums (in alle versies).

Maar ze houden niet alleen van franchises gerelateerd aan de wereld van superhelden. Star Wars trekt bijvoorbeeld altijd het volwassen publiek aan. Specifiek kostuums van klassieke personages, zoals Darth Vader of Luke Skywalker.

Of als je je nostalgisch voelt, is Dragon Ball de perfecte keuze voor Carnaval. Goku, Vegeta, Master Roshi en andere personages uit deze mythische cartoon zijn populair als het gaat om het vinden van een kostuum met een Dragon Ball-thema.

Maar Nederlandse mannen hebben niet alleen een voorliefde voor thema’s met betrekking tot de bioscoop of tekenfilms, dierenkostuums zijn ook populair.

Top Carnaval groep en koppel kostuums

Als er Ć©Ć©n ding leuker is dan verkleden voor Carnaval, is het verkleden in een groep. En met “groep” zouden we in een koppel of als gezin kunnen bedoelen …

Laat uw creativiteit de vrije loop voor mensen met fantasie! En voor degenen die niet zoveel hebben … We laten je een paar leuke ideeĆ«n over hoe je het beste Carnaval groep kostuums samenstelt.

Pac-Man

Een groepskostuum dat goed werkt voor een groep vrienden of als je als gezin naar Carnaval gaat. Pac-Man kostuums zijn een videogamekostuum dat jaar na jaar een hit blijkt te zijn. Breng iedereen bij elkaar en organiseer een groepskostuum waarbij Ć©Ć©n persoon Pac-Man is en de rest achtervolgt hen verkleed als spoken in dezelfde kleuren als de videogame: Pinky, Blinky, Inky en Clyde.

Grease

Als een koppels kostuum, of als een groep vrienden, waarom niet gekleed gaan als de personages van Grease? Een danspartner in het zwart gekleed, zoals John Travolta en Olivia Newton John, een groep vrienden met hoge paardenstaarten, zonnebrillen en Pink Ladies bomber jackets, of een groep “smeermiddelen” met lederen jassen en glad achterover gekamd haar. Voel je je geĆÆnspireerd?

Dragon Ball

Verkleed je als Goku en Son Gohan als een groep, of als een kostuum van een vaderzoon. Breng iedereen samen en verkleed als Dragon Ball personages zoals Goku, Vegeta, Master Roshi, Bulma, Mr Satan, Piccolo … En ren op zoek naar de zeven Dragon Ball.

De Smurfen

Toen je jonger was, waren je favoriete personages de kleine blauwe dwergen die in paddestoelen in het bos leefden? Zo ja, dan moet je volgende carnavalsoutfit zeker een Smurf kostuums zijn. Papasmurf, Smurfin, Gargamel … Evenals de rest van de Smurfen, zowel jong als oud. Deze kleine blauwe wezens zullen ongetwijfeld opschudding veroorzaken bij je volgende carnaval.

La Casa de Papel

Sinds Netflix de serie ‘La casa de papel’ heeft overgenomen om nieuwe seizoenen uit te brengen, zijn de personages (die doen denken aan de hedendaagse Robin Hood) bij elk evenement een van de meest populaire keuzes voor groepskostuums.

Een La casa de papel kostuum is eenvoudig, alles wat je nodig hebt is een rode jumpsuit over het hele lichaam en een machinegeweer. En vergeet natuurlijk het DalĆ­-masker niet, het onmiskenbare symbool van de personages in de serie.

Zelfgemaakte carnavalskostuums

Er zijn misschien een paar handige mensen die uit niets een ongelooflijk carnavalskostuum kunnen maken, maar het zelf maken van een nieuw kostuum kan ingewikkeld zijn.

Meestal is het veel gemakkelijker en noodzakelijk om een aantal goede accessoires voor je kostuum te kopen. Een accessoire om een “finishing touch” toe te voegen aan uw Carnaval-look, die uw DIY-kostuum perfect afwerkt.

Maskers, pruiken, make-up, gekleurde panty’s, capes, tutu’s, hoeden en hoofdbanden, veerboa’s, geweren, glazen … Er zijn oneindig veel kostuum accessories die u kunt gebruiken om uw zelfgemaakte carnavalskostuum af te werken in de meest betaalbare manier.

Evenzo, als ambachten niet jouw ding zijn of als je een krap budget hebt om Carnaval mee te vieren, is een goed accessoire of goedkoop kostuum het perfecte ding om je te helpen je volgende fancy-party feestlook voor te bereiden.

Have Fun!