Skip to content

Verkleden als piraat: Piratenkostuums, make-up, accessoires en meer ⚔

Yo ho, yo ho, het leven van een piraat voor mij! Maak je klaar om uit te varen op het volgende schip en ga duizenden avonturen aan op de zeven zeeën in je beste piratenkostuum. We laten je zien hoe je de perfecte piratenlook kunt bereiken, met een kostuum, accessoires en een aantal goede piratenmake-up.

Jij bent de ster van elk verkleedfeest met deze piratenkostuums, iedereen zal je verhalen over de gevaarlijke volle zee willen horen. Maar om daar te komen, moet je eerst een goede piratenlook kiezen, jezelf verzinnen en je kostuum afmaken met de beste accessoires.

Inspiratie voor een goeie piratenlook

De piratenwereld is enorm en er zijn tal van opties als het gaat om verkleden. Het enige wat je hoeft te doen is je te verkleden in een wit overhemd met pofmouwen, een gilet, een brede bruine broek en een paar hoge zwarte laarzen. Je kunt ook een deel van de kleding scheuren, waardoor je een meer gehavende look krijgt. Je hebt tenslotte jaren midden op zee gezeten om grote gevaren te overwinnen!

Piraten zijn schurken die veel veldslagen hebben geleverd, dus ze moeten een zekere ruige en enge blik hebben. Ze hebben meestal littekens, een soort oogletsel (wat betekent dat ze een ooglapje moeten dragen), haken aan hun handen en zelfs een houten been. Mannelijke piraten hebben meestal een baard van meerdere dagen, omdat scheren en er verzorgd uitzien niet de hoogste prioriteit heeft. Er zijn zelfs piraten die reizen met exotische dieren uit de “Nieuwe Wereld”, zoals papegaaien die de hele dag op hun schouder zitten.

Je kunt je ook laten inspireren door de beroemde piraten van de zeven zeeën (echt of fictief), zoals de kwaadaardige Blackbeard, Captain Hook van Peter Pan, Jack Sparrow van Pirates of the Caribbean of Long John Silver van Treasure Island.

Bij Funidelia vind je talloze piratenkostuums. U kunt uw gezin zelfs verkleden als zeerovers en zeerovers. We hebben kostuums voor dames, heren en kinderen. Zelfs de kleinste leden van de familie kunnen aan boord van het piratenschip komen met onze hilarische piratenkostuums voor baby’s.

Hoe bereik je de perfecte piratenmake-up?

Het eerste dat u moet doen, is de juiste producten vinden. Dit omvat make-up in verschillende kleuren, vloeibare latex en nepbloed om wonden en littekens te creëren …

Om de genadeloze piratenlook te bereiken, raden we je aan een paar littekens op je gezicht toe te voegen. Hiervoor hebben we een tutorial over het maken van piraten voor realistische littekens.

    • Stap 1: Met vloeibare latex kunt u een realistisch littekeneffect creëren.

      • Stap 2: Breng het aan met een kwast en laat het intrekken. Binnen een paar minuten zie je het effect.

      • Stap 3: Schilder met verschillende kleuren verf of tinten bruin, rood en paars de wond. Maak het donkerder in het midden en lichter aan de randen. Als je wilt, kun je een beetje nepbloed toevoegen om het een meer etterende en walgelijke look te geven.

      • Stap 4: En daar heb je het – een cool piratenlitteken. Maak je geen zorgen, het is maar make-up.

In deze video kun je het hele proces bekijken van hoe je deze piratenmake-up doet:

Piratenkostuums en belangrijke accessoires

Dus we hebben doorgenomen hoe je een goede piratenlook en realistische make-up kunt krijgen die iedereen je volgende piratenfeest zal verbazen. Nu moet je nadenken over de belangrijkste accessoires die je nodig hebt om de perfecte piratenoutfit compleet te maken.

Lang haar en baard

Geen enkele zichzelf respecterende piraat heeft tijd om na te denken over hun uiterlijk – hun haar of hun baard … Ze hebben allemaal lang haar en een baard die minstens een paar dagen oud is – nou ja, de mannen doen het toch. Dus vergeet niet om een goede pruik of nepbaard te gebruiken als onderdeel van je piratenkostuum, als je die nog niet hebt.

Piraathoofddoeken en bandana’s

Het is gebruikelijk dat zowel mannen als vrouwenpiraten hoofddoeken of bandana’s dragen. Bandana’s zijn grote hoofddoeken die het hele hoofd bedekken, hoewel het materiaal over het algemeen hetzelfde is.

Als u niet zeker weet hoe u uw bandana moet strikken, volgt hier een tutorial over hoe u dit moet doen.

Piratenhoeden

Een piraat is niets zonder hoed. Piratenhoeden moeten redelijk groot zijn, ze zijn over het algemeen zwart of bruin en moeten een soort detaillering hebben. We hebben twee opties om je te laten zien: een hoed met een schedel of een luxe hoed met gouden details voor een iets coolere look.

Haken, ooglapjes en telescopen

Nu mist u alleen nog een paar accessoires. Deze accessoires vullen je kostuum aan en geven het een iets realistischer randje. Als finishing touch houdt u een haak in uw hand, plaatst u een goede zwarte ooglap over uw oog en pronkt u met een paar extra details, zoals een telescoop om naderende boten te spotten, of kettingen en ringen op verre skeletten.

Wapens

Piraten zijn altijd voorbereid op elk gevaar dat in de buurt komt, of om de volgende boot die hen oversteekt in de oceaan te plunderen. Ze hebben dus altijd dolken, zwaarden of pistolen bij zich. Als je een goede piraat wilt zijn, voeg dan een wapen (uiteraard een nep) toe aan je kostuum.

Jack Sparrow and the Pirates of the Caribbean kostuum

We konden deze recensie van de perfecte piratenkostuums niet afmaken zonder te praten over de geweldige Jack Sparrow, hoofdpersoon van de Pirates of the Caribbean-sage. Jack is een eigenzinnige, gedurfde en enigszins gekke piraat die veel avonturen en rampen heeft meegemaakt, waarvan er vele door hem zijn veroorzaakt.

Iedereen kan zich verkleden als Jack Sparrow, zich verkleden als Jack Sparrow, we hebben een Pirates of the Caribbean-kostuum voor alle leeftijdsgroepen. Om op te vallen als Sparrow, vergeet je rode hoofddoek, hoed en dreadlocked haar niet, of zijn beroemde baard met twee vlechten. Vergeet niet om zwarte make-up op je ogen te doen, zodat ze onder de bandana uitkomen. Leer bovenal zoals hij te bewegen, op zijn karakteristieke zorgeloze en onvoorspelbare manier.

Yoo hoo, Yoo hoo… A pirate’s life for me!