Skip to content

Hoe je je make-up doet als een prinses

Ben je al een prinses en wil je dat iedereen het weet, gebruik dan je volgende verkleedfeestje als excuus om je favoriet te worden. Met een aantal goede prinses make-up en een mooi kostuum kun je een “prinses voor een dag” worden.

In dit artikel laten we je de beste prinsessenlooks zien en geven we je enkele toptips voor het maken van je make-up, zodat je je mooier dan ooit voelt

Inspiratie voor je prinsessenoutfit

Er zijn enkele prinsessen die in ons leven zijn sinds we kinderen waren – de Disney-prinsessen. Je kunt je verkleden als een Disney-prinses als je dat wilt! Word Belle, Ariel van The Little Mermaid, Snow White, Cinderella, Elsa van Frozen, Rapunzel, Moana en nog veel meer.

En we hebben het niet alleen over Disney-prinsessen, maar ook over andere beroemde prinsessen. Verkleed je zoals prinses Leia uit Star Wars, Peach (de schattige prinses die Super Mario graag redt), middeleeuwse prinsessen, Arabische prinsessen of andere sprookjesprinsessen als je een ander soort look wilt.

De prinses make-up die jij nodig hebt

Hier bij Funidelia maken we het graag gemakkelijk, dus hebben we naast kostuums ook alle make-up die je nodig hebt om welk personage dan ook te worden. Op onze website vind je make-up sets in verschillende kleuren, met poeders, zwarte potloden, kwasten en glitter. Naast andere dingen die je kunt gebruiken om wonden, littekens en protheses te maken, als je op zoek bent naar Halloween-make-up.

Volg deze stappen om je make-up als een echte prinses te doen:

  • Stap 1: Breng een heldere basiskleur aan op je gezicht, zoals wit of beige. Voeg wat poeder toe.
  • Stap 2: Markeer met een zwart potlood rond uw ooglijn en breng oogschaduw aan in een zachte kleur. Idealiter past deze kleur bij elke jurk die je hebt gekozen. Je kunt het combineren met een andere, meer neutrale kleur, zoals wit, onder het oog en onder je wenkbrauwen.
  • Stap 3: Breng eyeliner aan langs de wimperlijn boven het oog en halverwege de onderste wimperlijn. Breng mascara aan.
  • Stap 4: Breng oranje of roze blos aan op je wangen en op het puntje van je neus. Dit geeft je een lieve, engelachtige uitstraling.
  • Stap 5: Breng bruine oogschaduw aan op de wenkbrauwen om ze te accentueren.
  • Stap 6: Bekleed je lippen met een donkere kleur, zoals een donkerrood, en breng dan bijpassende lippenstift aan.

Leer hoe je je make-up doet zoals Elsa van Frozen in deze tutorial, of neem enkele van de beste ideeën om te gebruiken voor de volgende keer dat je je wilt verkleden als een prinses.

Hoe zou een prinsessenkostuum eruit moeten zien? Belangrijke accessoires

Het eerste en belangrijkste onderdeel van een mooie prinses worden is een geweldige jurk. Dit is over het algemeen een lange jurk met een grote rok, hoewel je sexyere versies kunt vinden met kortere rokken. Het kan elke kleur hebben, hoewel ze normaal gesproken in wit, blauw, roze of geel zijn, zoals de beroemde Belle van Belle en het beest. Het belangrijkste is dat het verbluffend en opvallend is, zodat iedereen weet wie je bent.

Als het gaat om middeleeuwse prinsessen, moeten jurken gemaakt zijn van fluweel en strakker aan de bovenkant zitten, misschien zelfs inclusief een korset. De Arabian Princess-look is ook een beetje anders, het bevat vaak een tuniek en een broek in plaats van een jurk. Het kan ook een tulband bevatten en zelfs een sluier om over je gezicht te gaan.

Tiara of kroon

Waarschijnlijk het belangrijkste accessoire dat laat zien dat je een prinses bent, is de glanzende kroon of tiara op je hoofd. Dit is meestal goud of zilver. Je kunt ook een bijpassende ketting toevoegen om je betoverende prinsessenlook af te maken.

Schoenen

Sommige mooie hoge hakken geven elke jurk altijd een vleugje glamour. Je kunt ze matchen met de kleur van je jurk, of je kunt zelfs een ander type schoen dragen, zoals de laarzen van Princess Leia.

Pruik

Ook voor een prinses is een mooie, lange pruik belangrijk. Ze worden normaal gesproken weergegeven met krullend of golvend haar, en altijd met een ongelooflijk ingewikkeld kapsel dat bij hen past. Om de zaken niet ingewikkeld te maken, kun je het beste een pruik voor een prinses dragen.

Have fun!