Skip to content

Als je de clown gaat uithangen, doe het dan goed: we stellen je het clownkostuum voor!

Hoe verkleed je je als clown?

Welkom in het Funidelia-circus! Als je je wilt verkleden en “de clown bent”, dan ben je hier aan het juiste adres. We gaan je helpen het beste clownkostuum te ontwerpen dat je je kunt voorstellen.

Of het nu voor carnaval of Halloween is, clownskostuums zijn altijd een goede keuze. We laten je zien hoe je een goed kostuum kiest, hoe je clownsmake-up opzet en welke essentiële accessoires je nodig hebt. We zullen je zelfs vertellen hoe je jezelf kunt veranderen in een kwaadaardige clownmoordenaar, voor de meest angstaanjagende feesten!

Het circus is altijd de natuurlijke setting geweest voor clowns, en we hebben allemaal een kleine clown in ons (zelfs als we het niet geloven). Tegenwoordig is het niet moeilijk om een van deze personages in het stadscentrum tegen te komen, altijd klaar om kleine kinderen en zelfs volwassenen te laten lachen.

En natuurlijk is verkleden als clown superleuk! Het beste van alles is dat je weg kunt komen met alle clownerie om je heen, die je misschien in verlegenheid zou brengen in ‘normale kleding’.

Inspiratie voor je clownkostuum

We hebben genoeg opties voor clownkostuums. En het beste van alles is dat je kostuums kunt vinden voor het hele gezin: jongens, mannen, vrouwen … Zelfs clownskostuums voor baby’s. Het belangrijkste is om je favoriete kostuum te kiezen, en we hebben er een paar om uit te kiezen:

    • Circus clownkostuum: de meest bekende soort clown. De circusclown kleedt zich in veelkleurige, opvallende kleding met wijde broeken en grote t-shirts. Je zou een gilet, bretels, een vlinderdas, een hoed en natuurlijk grote schoenen kunnen dragen. Evenals andere accessoires zoals een gekleurde pruik of een grote rode neus. Dit elegante clownspak of dit clownspak voor meisjes zijn twee geweldige voorbeelden van circusclowns.

    • Harlekijn kostuum: Harlekijns waren personages die in de zestiende eeuw in het Italiaanse “Commedia dell’arte” -theater verschenen. Ze kleedden zich in outfits gemaakt van stukjes verschillende kleding. Beetje bij beetje begon hun kleding te evolueren naar pakken in zwart en wit met een prominent ruitpatroon.

    • Nar kostuum: Een soortgelijk concept als de harlekijn, maar dan met een iets leukere en energieke twist. Het waren de clowns van de middeleeuwen die de hoven van koningen en de edellieden van die tijd vermaakten. Ze dragen normaal gesproken veelkleurige, opvallende outfits en grote hoeden met bellen erop.

    • Beroemde clownskostuums: Er zijn veel bekende clowns die populair zijn geworden via televisie en film, die we ons herinneren uit onze kindertijd of adolescentie, zoals Pennywise uit “It”, Krusty the Clown van The Simpsons of the Joker. Je kunt een “It The Movie” -kostuum vinden, met een witte en rode harlekijn-achtige outfit, of het klassieke Pennywise-kostuum, met zijn full-body gele pak met een zwart, paars en groen gilet.

      Hetzelfde geldt voor de Joker. We hebben het kostuum voor de Joker zoals hij in The Dark Knight verschijnt, met zijn beroemde paarse pak met groen vest, of we hebben de Joker van Suicide Squad, met zijn meer street-look, en gladde groene haren.

Clown make-up

Een van de belangrijkste kenmerken van een clownskostuum is ongetwijfeld de make-up.

In deze tutorial leer je hoe je jezelf als een clown kunt verzinnen voor je volgende verkleedfeest. Je moet thuis een goede clown make-up kit hebben, met witte en gekleurde verf, vooral als je als circusclown gaat.

Het geheim is om een basis van witte make-up op je hele gezicht te schilderen en er vervolgens verschillende kleuren en details op te schilderen: grote ogen en een enorme glimlach (een slechte als je als ‘killer clown’ gaat) , of voeg een traan toe als je als harlekijn gaat.

Clown kostuums en accessoires

Over het algemeen bestaat een clownskostuum uit grote kleding in opvallende kleuren. Ze dragen meestal vesten, grote stropdassen of strikjes en bretels om hun broek omhoog te houden. Dit zijn de essentials van een goed clownkostuum.

Clowns pruiken

Je kostuum heeft een gekleurde, leuke clownspruik nodig. Idealiter zou het veel krullend haar hebben in een of meer opvallende kleuren. Er zijn tal van clown-pruikopties om uit te kiezen, van de engste tot de gekste en meest leuke.

Clowns schoenen

Weet je hoe ze zeggen dat clowns staand kunnen slapen? Dit komt door de gigantische schoenen die ze dragen, waardoor ze op hun voeten kunnen slapen en niet omvallen. We weten niet zeker of dit waar is, maar we weten dat een goede clown deze clown schoenen altijd moet dragen. Ze zijn enorm, leuk en je kunt kiezen uit de klassieke rode schoenen of uit wat meer extravagante kleuren.

Clownsneus

Je kunt een goede rode clownsneus niet vergeten als onderdeel van je clownkostuum. Het perfecte accessoire voor je clown make-up. Vind ze in plastic, spons en zelfs latex, afhankelijk van het comfort en realisme dat je wilt dat je kostuum heeft.

De finishing touch: clownaccessoires

Werk je kostuum af met enkele klassieke clownaccessoires, zoals bretels, een grote stropdas, witte handschoenen of een gekleurde bolhoed met een bloem erop.

Je kunt ook wat grapaccessoires toevoegen, zoals een bloem die water spuit, of een toeter die je op de meest ongelegen momenten kunt laten klinken …

Clown kostuums voor iedereen

Clown kostuums voor mannen

Clown kostuums voor vrouwen

Clown kostuums voor jongens en meisjes

Clown kostuums voor baby’s

Angstaanjagende moordende clown kostuums

Om ons artikel af te ronden, laten we je een reeks slechte clownkostuums. Of het nu een clown, harlekijn of nar met een angstaanjagende twist is, ze zijn ideaal voor Halloween-feesten of feesten met een griezelthema.

Om je boze clownskostuum een authentieke enge uitstraling te geven, is er niets beter dan een wapen en clown masker toe te voegen, vooral als je niet onder clownmake-up wilt komen.

Have fun!