Skip to content

Zelfgemaakte kostuums (DIY)

Als we door Pinterest bladeren, hebben we 10 zelfgemaakte kostuumideeën gevonden voor carnaval of voor een ander verkleedfeest. Sommige van deze kostuums herinneren je aan je jeugd, andere aan leuke momenten in televisieseries en sommige alledaagse personages en situaties. Dit zijn de meest unieke, eenvoudige, snelle, zelfgemaakte kostuums die je ooit hebt gezien!

Zelfgemaakte muziekdoos pop

Vier de verbeelding en een goed stuk werk! We weten zeker dat dit kostuum wat tijd nodig heeft om te maken, maar het resultaat is het zeker waard. Deze pop met muziekdoosjes is een van de meest unieke kostuums die we ooit hebben gezien.

Naast de doos, die met de hand is gemaakt, wordt de look aangevuld met een roze tutu en een fuchsia-pruik, zoals deze.

DIY sandwich kostuum

Deze lieve familie die we op Pinterest vonden, heeft besloten om een echte sandwich te maken. De ouders zijn het brood en de kleintjes zijn verkleed als spek, sla en tomaat. Hier zien we ze in de rij staan poseren voor een foto, maar stel je voor hoe grappig het zou zijn als ze zouden proberen de sandwich te maken …

Als je van deze kostuums met etensthema houdt, maar je bent niet bijzonder handig met naald en draad, wat dacht je dan van deze unieke alternatieven die je zou kunnen gebruiken voor je volgende feestje.

Je ziet er goed uit om te eten! Of je nu alleen gaat … of met een wederhelft.

Tamagotchi kostuum

Het beste spel ooit! Als je in de jaren 90 bent geboren, heb je je ‘Tamagotchi’-huisdier moeten voeren, schoonmaken en verzorgen alsof ze deel uitmaakten van het gezin. Het is ook een heel gemakkelijk kostuum om te maken met EVA-rubber, wat transparant plastic en een zwarte stift. Voeg toe aan de look met een leuke gekleurde pruik, zoals deze roze, en beleef een geweldige tijd!

Zelfgemaakt “wacky wavy inflatable arm waiving tube man” kostuum

Als je Family Guy hebt gezien, weet je waar we het over hebben. Deze met lucht gevulde zwervende wezens en uniek en hilarisch. Oefen de armbewegingen en maak van je zelfgemaakte kostuum de hit van je volgende carnaval.

Makkelijk “crazy cat lady” kostuum

Wie heeft hier grapjes gemaakt over het worden van een gekke kattenvrouw als ze ouder zijn?

Nu kun je snel vooruit spoelen naar de toekomst en een echte “crazy cat lady” worden, met dit zelfgemaakte kostuum voor oude vrouwen met kamerjas en nachthemd. Maak je zelfgemaakte kostuum door zacht speelgoed over je hele gewaad te steken en het meest unieke kostuum van de avond te hebben.

Popcorn kostuum voor baby’s

Ook kinderen kunnen zich vermaken tijdens carnaval en Halloween! In feite verkleden scholen en kinderdagverblijven iedereen en ze vinden het geweldig. Als je je kleintje wilt aankleden in iets heel unieks en schattigs, dan is deze tas met popcornkostuum perfect! Plak popcorn op de muts van je baby en maak het kostuum van vilt of EVA-rubber.

Snel en makkelijk Ann van King Kong kostuum

Als je een cinefiel bent met veel fantasie, is deze Ann Darrow die door King Kong-kostuum wordt gepakt perfect. Wees de ster van een van de beroemdste scènes in de bioscoopgeschiedenis!

Zelfgemaakt patat kostuum

Als je van chips houdt (met of zonder ketchup), is het gemakkelijk om jezelf een kostuum te maken van je favoriete eten. Met een kartonnen doos en wat gele schuimbuizen heb je voor elke gelegenheid een hilarisch kostuum. Je zult iedereen zeker verrassen!

Frappuccino kostuum voor baby’s

Mokka Frappuccino’s zijn heerlijk, toch? Nu kun je er een worden als je dat wilt met dit zelfgemaakte kostuum. Inclusief groen stro!

Zelfgemaakt Lego kostuum

Een uniek kostuum voor het hele gezin. Het is gemakkelijk om op een middag met uw kinderen te maken. Je hebt een kartonnen doos, een schaar, lijm, plastic bekers en verf nodig. Voeg het Lego-logo toe als extra finishing touch.

Heb je gekozen tussen deze unieke zelfgemaakte kostuums? Ga aan de slag en maak je eigen kostuum voor je volgende kostuumfeest. Wat je keuze ook is, we weten zeker dat je een geweldige tijd zult hebben!

Have fun!