Skip to content

Baby Shower Decoratie: Hoe een babyshower te organiseren en te versieren

In dit gedeelte brengen we je een van de meest modieuze feestjes voor toekomstige mama’s en papa’s. Een Amerikaanse traditie die in veel andere landen opduikt. We leggen uit wat een babyshower is en hoe je er een kunt organiseren. En vooral hoe je een baby shower versiert. Geef je baby het beste welkomstfeestje ooit!

Wat is een baby shower?

Een babyshower is een feest om de komst van een nieuwe baby te vieren. Het is een traditie die afkomstig is uit de Verenigde Staten, hoewel de traditie van ervaren moeders die samenkomen om nieuwe moeders te helpen en nuttig advies te geven, al eeuwen bestaat.

Kortom, een babyshower is een feestje voor de moeder van de baby, georganiseerd door haar vrienden of familie. Het was dus een traditioneel vrouwelijk evenement. Maar vaders en vrienden raken steeds meer betrokken bij deze evenementen en beide ouders organiseren nu feestjes om hun zwangerschap te vieren met hun beste vrienden.

Normaal gesproken vinden deze plaats in het laatste trimester van de zwangerschap en zijn moeders en vaders begaafde nuttige dingen, terwijl iedereen geniet van heerlijke snoepjes en spelletjes speelt. Hoewel deze traditie kan variëren, afhankelijk van waar je bent.

Hoe organiseer je een baby shower?

Er zijn verschillende dingen om in gedachten te houden bij het organiseren van een babyshower.

 • Uitnodigingen maken en verzenden: het eerste dat u hoeft te doen, is de vrienden en familie uitnodigen die u wilt bijwonen. Je kunt leuke en gemakkelijke uitnodigingen ontwerpen met de datum, tijd en plaats van het evenement. En natuurlijk moet iemand de leiding hebben om deze naar de gasten te brengen.
 • Eten en drinken bereiden: Normaal gesproken vinden dit soort feesten ’s middags plaats, dus zorg dat je iets zoets hebt. Cupcakes, gebak, snoep en natuurlijk een cake. Om te drinken kun je zorgen voor water, frisdrank, warme dranken, enz. Presenteer het allemaal op mooi servies, met vergelijkbare kleuren die passen bij de decoratie die je hierna gaat kiezen. Borden, kopjes, tafelkleden, servetten … Alles kan bij elkaar passen. Bij Funidelia hebben we alles wat je nodig hebt, evenals een paar extra’s, zoals een cupcakestandaard of toppers voor taarten of cupcakes.
 • Speel spellen met de gasten: games spelen met uw gasten wordt vaak gedaan bij babyborrels. Het thema is helemaal aan jou, hoewel het normaal gesproken iets met zwangerschap te maken heeft. Enkele veelvoorkomende spellen zijn bijvoorbeeld het raden van de buik van de moeder, kijken wie het snelst een flesje kan drinken of het houden van een quiz met een thema zwangerschap of baby’s.

Ten slotte, hoewel we er nog niet over hebben gesproken, zijn de babyshower-decoraties erg belangrijk. Het moet leuk maar eenvoudig zijn en we hebben veel opties. Zo veel dat we een apart gedeelte hebben gewijd om te praten over baby shower-versieringen.

Decoraties voor een baby shower

U zult zeker plezier hebben bij het voorbereiden van de babyshower-decoraties. Decoratie is een van DE belangrijkste dingen, en hier bij Funidelia hebben we een brede selectie decoraties voor babyborrels. We hebben alles wat je nodig hebt om je feest in stijl te vieren. Laten we dit stap voor stap doornemen en ervoor zorgen dat we elk moment genieten terwijl we bezig zijn. Dit is alles wat je nodig hebt:

 • Kies het kleurenschema: Het eerste dat u moet doen, is beslissen welke kleuren u voor het feest wilt. Afhankelijk van het geslacht van de baby kun je kiezen voor de typische kleuren: roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Maar als dit niets voor jou is, waarom zoek je dan geen decoraties in een combinatie van kleuren, ga dan voor iets neutraals zoals wit, paars, geel … In ieder geval hebben we alle decoraties en servies die je nodig hebt voor een babyshower.

  • Versier met ballonnen: Hang verschillende soorten ballonnen op met leuke berichten zoals ‘It’s a Girl’ of ‘It’s a Boy’ of iets neutralers zoals ‘Baby Shower’ als je het geslacht nog niet wilt onthullen. Je kunt ook een paar “Boy or Girl” -ballonnen in roze en blauw krijgen. Een andere goede optie, als de zwangerschap in de laatste fase is en je de naam al hebt gekozen, is om folieballonnen op te hangen met de naam van de baby erop.

  • Versier de tafel: Naast de borden, kopjes en tafelkleed die we al hebben genoemd, kunnen we ook wat decoratieve accenten aan de tafel toevoegen. Enkele voorbeelden zijn een baby shower cake topper, middenstukken in de vorm van een fles, tafeldecoraties of gekleurde dummies.

  • Hang slingers: vergeet niet om slingers op te hangen om uw feest te versieren. Er zijn talloze opties om uit te kiezen. Van meer neutrale slingers die passen bij het kleurenschema van de douche, tot slingers die specifieker zijn. Kies een krans met de woorden ‘BABY SHOWER’ in grote letters, enkele metalen hangende spandoeken of een hangende ‘It’s a Girl’- of’ It’s a Boy’-versieringen.

  • Maak cadeaus voor de gasten: hoewel we weten dat de gasten cadeaus geven aan de toekomstige ouders, is het fijn om iets kleins te hebben voor de gasten, ook al is het maar een klein teken om het feest te herinneren. Alleen hiervoor kun je een aantal mooie geschenkverpakkingen krijgen. Je zou kunnen gaan met een paar neutrale stippenboxen, of iets uniekers, zoals kinderwagenvormige geschenkdozen.

  • Maak je interieur af met een aantal prachtige decoratieve ornamenten: voeg de finishing touch toe aan je babyshowerdecoratie door wat extra decoratieve ornamenten op te hangen. Zoals stickers of (iets waar we van houden) een uniek hangend gastenboek waar gasten kunnen tekenen, en een mooie boodschap achterlaten voor de baby die komt.

Gender Reveal Feestjes

Een nieuw soort babyshower die steeds populairder wordt. Het idee is om namens de ouders een feest te organiseren om het geslacht van de baby te onthullen. De gasten weten niets totdat ze bij het huis of de locatie aankomen.

De organisatie en inrichting zijn vergelijkbaar met wat we eerder hebben gezien, hoewel het veel meer gericht is op het geslacht van de baby. Of niet – je zou ook een neutrale sfeer kunnen creëren, zodat je de seks pas op het einde zult ontdekken, misschien via een speurtocht. Er zijn veel mogelijkheden!

It’s a… baby!