Skip to content

Themafeesten

Themafeesten: Top 7 originele themafeestideeën

Kun je geen ideeën voor themafeesten bedenken? Op zoek naar een origineel themafeest? Goed, je hebt ons betrapt, we houden van feestjes … Een themafeest is de beste manier om leuke momenten met vrienden te beleven. Je zou een zomerfeest kunnen houden, een feest uit de jaren 80, een Hawaiiaans feest, een superheldfeest, een piratenfeest … Wat je maar kunt bedenken!

Laten we een paar ideeën voor feestdecoraties bekijken, zodat u een leuk themafeest kunt organiseren. We hebben suggesties voor de perfecte kostuums voor de gelegenheid en de beste decoraties om een ideale feestsfeer te creëren. Laten we dus enkele thema’s bekijken!

Ideeën voor een Piratenthema-feest

Het leven van een piraat is het beste leven! En omdat we het niet kunnen leven, gaan we proberen het opnieuw te maken door een piratenfeest te organiseren. Als het zomer is, des te beter – je kunt het in het zwembad of aan zee houden. En als er een boot in het midden is, geweldig! Een piratenfeest is een van onze favoriete thema-ideeën!

Hiervoor heb je een aantal uitstekende piratenkostuums nodig. We hebben een aantal geweldige ideeën voor het verkleden als piraat, met kostuums voor zowel kinderen als volwassenen.

Nu je je garderobe hebt gesorteerd, geven we je enkele tips over hoe je de ruimte een beetje kunt versieren. Je kunt het doen met slechts een paar piratenfeestdecoraties, zoals palmbomen, scheepswielen, piratenvlaggen of papegaaien.

Een authentieke Hawaiiaans feest

In navolging van zomerevenementen hebben we nog een paar ideeën voor themafeesten … Hoe zit het met een Hawaiiaans themafeest? Je serveert cocktails met gekke rietjes, kleed je aan in een Hawaiiaanse hularok en bloemenhoofdtooi en wandel de hele dag in een bikini.

Laten we beginnen met de outfit. De Hawaiiaanse jurk is zeer onderscheidend en bestaat in feite uit bloemen, grasrokken, schelpen en, voor de mannen, lichte shirts.

Je zou kunnen kiezen voor een meer basic Hawaiiaans kostuum, met een rok en beha, of bloemen top, met enkele toegevoegde accessoires. Dit is een idee voor een themafeest dat niet zal teleurstellen 🙂

Voor de jongens is het belangrijkste de strohoed met bloemen en een heel luid shirt!

Naast Hawaiiaanse kostuums, geven we je een paar ideeën over hoe je je feest kunt opzetten, denkend aan Hawaiiaanse decoraties.

Om uw gasten te verwelkomen is er niets beters dan een typische Hawaiiaanse groet: Aloha!

Drink cocktails uit een kokosnootbeker met rietjes versierd met bloemen.

Als je wat hapjes gaat uitzetten, kun je de tafel ook versieren met een tafelkleed in Hawaiiaanse stijl.

Meer feestideeën: themafeest uit de jaren ’70

Laat de muziek spelen en de discobal draaien!

Over themafeesten gesproken, er is geen einde aan plezier op een retrofeest, waar we de grappigste en meest originele discokostuums kunnen uitbreken. Verander jezelf in een echte diva uit de jaren ’70 met dit kostuum, dat een wijd uitlopende zwarte jumpsuit, zilveren riem en hoofdband bevat.

Waarom geen blonde pruik toevoegen om de look af te maken?

Deze look is perfect voor de koningin van de dansvloer.

Vergeet de afro-pruik of de bril niet en ga de groef in!

En voor de jongens hebben we ook discokostuums, of psychedelische en rocker-kostuums.

En laten we themafeestdecoraties niet vergeten. Als je aan deze boogie uit de jaren ’70 wilt beginnen, raden we je aan wat gekleurde confetti te gooien en een paar lantaarns toe te voegen om de dansvloer op te vrolijken.

Meer feestthema’s en ideeën! Thema-feest uit de jaren 20

Laten we nog verder teruggaan in de tijd en worden vervoerd naar het tijdperk van gangsters, cabaretjurken en burleske. Een leuk idee voor een themafeest voor volwassenen en kinderen waarvan we zeker weten dat je het altijd al wilde organiseren. Bekijk deze suggesties en denk na over hoe je je feest wilt versieren. Een feest uit de jaren 20 is een super leuk thema.

Vergeet niet dat accessoires essentieel zijn om je kostuum compleet te maken, dus vergeet je Tommy-pistool of gangsterhoed niet.

Vergeet niet dat je haaraccessoires, sieraden en de klassieke sigarettenhouder kunt toevoegen, wat zo kenmerkend is voor het tijdperk.

Een culinaire extravaganza, een ander origineel idee voor een themafeest

Het is duidelijk dat je leuke themafeest geen voedsel zal missen, toch? Maar we gaan nog een stap verder en organiseren een volledig gastronomische – met voedselkostuums. Zoet, zout, junkfood … Vul je laarzen met alles wat je hebt bereid terwijl je in twin-kostuums gekleed bent met het voedsel dat je eet. En drink ook!

Hippie-feest uit de jaren 60, nog een leuk idee.

Laten we doorgaan met tijdreizen en nu aankomen bij de swingende jaren ’60. Wil je een echt hippiefeest organiseren? Het lijkt erop dat je al denkt dat dit best leuk kan zijn!

Nogmaals, accessoires voor deze kostuums zijn essentieel: brillen, pruiken, hoofdbanden … Lang leve de jaren ’60!

Vergeet niet dat het ook belangrijk is om voor de gelegenheid te decoreren. Vergeet dus niet om wat bloemenbanners en servetten en servies met een hippiethema te gebruiken.

Meer themafeestideeën: een carrièrefeest

Een ander thema om je feest rond deze zomer te organiseren, zijn carrières. Jij en je vrienden kunnen astronauten, rocksterren, chef-koks of wetenschappers zijn. Het mooie van carrière-kostuums is dat ze ons kunnen veranderen in iets dat we altijd al wilden zijn 😉

Wat vindt u van onze voorbeelden van themafeesten? Nu hebben we een heleboel themafeestideeën gezien, maak je klaar om te genieten van de meest opwindende themafeesten met een grote verscheidenheid aan originele feestideeën. Laat je fantasie de vrije loop, bedenk een thema om je avond omheen te bouwen, verkrijg nu jouw versieringen en kostuums …

Have Fun!