Skip to content

Halloween trends 2019: kostuums, make-up en dekoratie

Halloween staat voor de deur en het wordt steeds meer een feest dat in heel Europa wordt gevierd.

De pompoenen en spinnenwebben komen steeds vaker voor in de huizen, de winkels … en ieder van ons begint te bespreken hoe ons Halloween Kostuums er dit jaar uit zal zien.

Om een beetje beter te weten hoe je de meest angstaanjagende nacht van het jaar in ons land en in sommige Europese landen kunt leven, hebben we in dit artikel samengevat wat de trend in decoratie, vermommingen en makeup for Halloween zijn. We hopen dat je inspiratie krijgt dus de volgende “Halloweenavond” heb je een griezelige tijd.

Wat voor Halloween wordt gevierd?

Halloween heeft zijn oorsprong in de Keltische Samhain, dat betekent “het einde van de zomer en van het oogsten”. Men geloofde dat tijdens de Samhain de lijn die de “wereld van de levenden” scheidt met de “wereld van de doden”, werd verkleind, geesten van de ene naar de andere kant laten kruisen.

Men gelooft zelfs dat deze traditie van vermommen bedoeld was om de boze geesten weg te jagen.

Daarom associëren we Halloween meestal met vermommen en eng zijn. Maar de waarheid is dat niet alle landen het op deze manier doen. Op veel plaatsen maken zowel kinderen als volwassenen van de gelegenheid gebruik om zich te vermommen als alles wat ze zich kunnen voorstellen, ook al is het misschien niet gerelateerd aan terreur: prinsessen, superhelden, tekenfilms … elk onderwerp is goed om te genieten van ’trick or treat’.

Deze afbeelding illustreert de Europese landen die nepbloed en littekens hebben in de “Halloween-nacht” en welke landen genieten van een “meer ontspannen” Halloween.

In het algemeen geldt dat de landen die de Keltische traditie hebben ‘overgenomen’ (zoals Spanje, Frankrijk, Italië of Duitsland), meer de neiging hebben kostuums te dragen die angst en terreur veroorzaken. Maar de landen waar ‘Halloween werd geboren’, zoals Ierland of het Verenigd Koninkrijk, verkleden zich liever in een minder eng thema en vieren een meer ‘algemeen’ soort Halloween.

TOP Halloween kostuums in Europa en Holland

Funidelia is een van de toonaangevende Halloween-kostuum- en decoratiewinkels in heel Europa.

Op basis van de gegevens van afgelopen Halloween hebben we een aantal thema’s samengesteld om je zo te laten kleden waar toen (en nog steeds) de meest woede-inspiratie in Europa in 2018 vandaan kwam.

Het is een bekend feit dat het zombiethema een must is als het gaat om Halloween-kostuums, maar het is interessant om te benadrukken hoe sommige kostuums van andere willekeurige thema’s, zoals Harley Quinn of La Casa de Papel zijn opgekomen om in de TOP-grafiek voor Halloween-kostuums en zijn hier om een tijdje te blijven.

De vriendin van Joker, met haar uiterlijk als Suicide Squad of Mexicaanse Catrina van de Dia de los Muertos en haar spectaculaire make-up zijn enkele van de voorkeuren van onze klanten betreffende de Halloween kostuums voor vrouwen.

Ook is duidelijk dat een Dali masker met de iconische rode overall van La Casa de Papel (een van de meest gezien series van Netflix in heel Europa) is een van de meest originele opties voor een groep kostuum in any party.

Aan de andere kant, kinderen zijn echter een essentieel onderdeel van de Halloween-nacht. Zozeer zelfs dat de Lieveheersbeestje kostuum, uit een van de favoriete kinder-cartoonseries aller tijden, was vorig jaar een van de bestsellers.

Wil je weten hoe deze vermommingen eruit zien?

Net als in de rest van Europa zijn Harley Quinn en de zombiestudent altijd de favorieten om als vermomming te kiezen in ons land. We hebben echter in onze TOP3 voor Halloween de pompoenvermomming, een van de meest essentiële decoratieve elementen rond deze datum. Hier heb je een voorbeeld van hoe leuk het kan zijn om je als pompoen voor het hele gezin te kleden.

Top 3 favoriete kostuums in de laatste 5 jaar

Maar als je op zoek bent naar kostuumideeën voor deze Halloween, wil je misschien weten welke de afgelopen jaren een trend hebben gemarkeerd.

Film- en tv-premiers en angstaanjagende personages zijn de meest populaire sinds een paar jaar geleden, maar … het was niet altijd zo. In 2016 was het opblaasbare T-Rex-kostuum bijvoorbeeld een van de meest uitverkochte tijdens Halloween. Weet je het nog?

Voor 2019 hebben we onze eigen gok op de vermommingen die een Halloween-trend zullen markeren. En het begint met een J van Joker. De film ging net in première en het ziet er al naar uit dat het een kaskraker wordt. Zal Joaquin Phoenix de beste Joker-positie van Heath Ledger innemen?

Maar de Joker is niet de enige clown die op onze goklijst staat. Pennywise is weer een van de favorieten (ondanks de grappen, er is geen Halloween-feest zonder op zijn minst een moorddadige clown).

En als je specialiteit make-up is, kijk dan niet meer! De Mexicaan, Dia de los Muertos Catrina, is het kostuum dat je moet kiezen voor Halloween. Of haar vrouwelijke versie of haar mannelijke versie. U zult hoe dan ook zeker worden opgemerkt!

Top thema’ s: volwassenen vs kinderen

Hoewel er enkele thema’s voor alle leeftijden zijn die succes hebben op Halloween, zoals zombies, heksen en vampieren, hebben kinderen en volwassenen verschillende smaken. Daarom hebben we deze samenvatting geschreven van de thema’s die het meest kinderen en volwassenen aantrekken./p>

In Nederland werkt de ‘klassieke terreur’ goed voor zowel kinderen als volwassenen. We kleden ons graag als een gezin, en als het over iets engs kan gaan, nog beter. Zombies zijn zeker een overwinning, maar ook heksen en vampiers. Heb je gezien hoe cool de kostuums waren voor de gelegenheid?

Top Halloween thema’ s voor huisdieren

Maar Halloween-kostuums zijn niet exclusief voor mensen; huisdieren kunnen het ook. Elk jaar komt het steeds vaker voor dat huisdieren (meestal honden en katten) gekleed zijn in originele kostuums om deze speciale feestdag met hun eigenaren te vieren, en terecht, omdat huisdieren ook deel uitmaken van de familie. Hoe kun je de kans missen om je aan te kleden met al je familieleden, katten en honden inbegrepen?

Dit zijn de katten- en hondenkostuums die afgelopen Halloween succesvol waren: superhelden, vampieren en Star Wars zijn meestal de favorieten voor onze viervoetige vriendjes

Superhelden waren aan de top in ons land, maar ze lieten een plek achter voor dinosaurushonden: grrrr !!

Als onze gok voor de beste ‘mensen’-kostuums de Joker zou zijn … onze gok voor huisdieren zou niet anders kunnen zijn.

Gemiddelde uitgaven Halloween

En hoewel het aankleden en decoreren van het huis voor Halloween iets heel leuks en vermakelijks is, is er geen twijfel over dat het wel wat kosten met zich meebrengt.

We hebben een korte samenvatting gemaakt van de gemiddelde uitgaven afgelopen Halloween in ons land.

Als je er absoluut zeker van bent dat je Halloween wilt vieren, maar je wilt het op een economische en zelfgemaakte manier doen, dan vind je in Funidelia veel suggesties voor goedkope kostuums, die perfect zijn voor een angstaanjagende nacht zonder uit budget te raken.

Top thema’ s makeup Halloween

Make-up is een belangrijk element in elk kostuum, en nog meer in Halloween-kostuums die bloed, littekens of blaren vereisen om ze realistischer en angstaanjagender te maken.

Witte en zwarte verf, nepbloed en vloeibare latex om je eigen wonden te maken zijn slechts enkele van de basiselementen die elke Halloween makeup nodig heeft, maar afhankelijk van wat je kostuum is heb je misschien een ander accessoire nodig.

Hier laten we je een samenvatting zien van de Halloween-make-uptrends in heel Europa:

As we said already, one of our suggested trend to dress up as in Halloween was Catrina, the Dia de los Muertos Death, so here we have a simple makeup tutorial for the Mexican skull that will surely be of help for you.

If, on the contrary, you like zombies and the living dead, you will need fake blood, liquid latex for the wounds and some prosthesis to get a realistic, decaying look. In this tutorial about zombie makeup we show you a step-by-step on how to do it.

And if you prefer to disguise as a skeleton, the black-and-white makeup is the answer. A pair of big, black eye sockets and some work around the mouth will do, and don’t forget about the teeth and mandibles too. We hope you find this tutorial useful.

TOP Halloween maskers

Maar als jouw makeup skills niet de beste zijn en je die Halloween look maar niet voor elkaar krijgt hoe hard je het ook probeert, een Halloween masker is wat jij nodig hebt.

Maskers in latex, vinyl, Venetiaanse stijl en oogkleuren … maar bovenal realistische maskers. De moordenaar, hoofdpersonages in terreurfilms, zoals Michael Myers, Pennywise, Billy de Saw of Jason zijn enkele van de favoriete maskers in Europa, maar ook zombies (inclusief de wights uit Game of Thrones) en, natuurlijk, het nu iconische Dali-masker.

Heb je ze al gezien?

Top Halloween decoratie

Maar als er iets is dat ons echt het gevoel geeft dat we in de tijd van heksen zijn, is het wel de Halloween decoratie overal. De winkels, huizen en zelfs de straten hebben pompoenen, spinnenwebben, vleermuizen en plastic spinnen rondom hen … Alles is opgezet op de meest originele manier om Halloween-nacht te vieren!

De skeletten, zombies en pompoenen zijn enkele van de favoriete thema’s van Europeanen om hun huizen in Halloween te versieren, maar ze houden ook van spinnen, heksen of spoken.

In deze afbeelding kunt u leren welke Europese landen het meest decoreren voor deze tijd van het jaar. Je zult geschokt zijn!

Er zijn zoveel verschillende manieren om je feest voor Halloween te versieren, verschillende te versieren thema’s die je kunt gebruiken, afhankelijk van het type feest dat je wilt organiseren.

Als je van een meer traditionele stijl houdt, raden we aan om te decoreren met pompoenen en spinnenwebben als de belangrijkste elementen in de decoratie en meubels, hoewel je ook enkele skeletten en schedels kunt toevoegen. Het zou allemaal zwart en oranje moeten zijn, en je kunt zelfs een glow-in-the-dark banner toevoegen om het een angstaanjagend uiterlijk te geven.

Maar als je een echt stijlvol feest wilt, kun je zwart en goud als hoofdkleuren gebruiken, net zoals in deze:

Als je van een snel bezoek aan een kerkhof tijdens Halloween wilt genieten, zijn skeletten en schedels een must in de Halloween-decoratie van je huis.

Als je schedels waardeert, maar ze meer in verband brengt met de Dag van de Doden, hebben we een aantal kleurrijke decoraties, met Catrinas en bloemkettingen, vergelijkbaar met de visuele stijl van Disney’s Coco.

Als wat je echt leuk vindt tijdens Halloween de “zombie-apocalyptische wereld” en de levende doden zijn, dan zijn nepbloed en geamputeerde ledematen je bondgenoten om een angstaanjagende Halloween-decoratie te bereiken.

En voor degenen onder u die van terreurfilms, seriemoordenaars en klassieke, enge filmpersonages zoals Jason of Freddy Krueger houden, hebben we ook een plekje voor u in dit gedeelte met Halloween-decoraties.

Trick or treat of gaatjes? Advies om voor je tanden te zorgen tijdens Halloween

Als je iemand bent die geniet van “trick or treat” tijdens Halloween-nacht om wat snoep en snoep te bemachtigen, wees voorzichtig! Omdat holtes de echte vijanden van de Halloween-nacht zijn. Zowel kinderen als volwassenen verlagen hun verdediging tijdens deze vakantie, terwijl Halloween in feite een van de nachten is waar mensen het hele jaar door snoep eten!

Hier heb je wat advies om voor je tanden te zorgen die je tijdens Halloween moet overwegen. Notities maken!

🍬 Eet snoep na maaltijden, het speeksel dat je tijdens het eten produceert, helpt je mond van bacteriën te verwijderen.

🍭 Vermijd hard of plakkerig snoep omdat ze langer in uw mond blijven zitten en dit verhoogt het risico op gaatjes.

🍬 Selecteer jouw favoriete snoepjes voor Halloween en bewaar de rest voor andere gelegenheden.

🍭 Wanneer je 1,5 tot 2 liter water per dag je zult het risico op het krijgen van gaatjes aanzienlijk verminderen (niet alleen in Halloween, maar elke dag).

🍬 Drink geen zoete drankjes omdat ze niet worden aanbevolen voor uw tanden of de gezondheid van uw voeding.

🍭 Suikervrije kauwgum eten na de maaltijd helpt gaatjes te voorkomen.

🍬 Poets altijd je tanden na elke maaltijd en flos de plekken waar je borstel niet bijkan.

🍭 Halloween snacks en snoepjes zijn leuk, maar fruit is veel gezonder en net zo zoet.

🍬 Kalk beschermt en maakt je tanden sterker, ook vermindert het de kans op gaatjes.

🍭 Vergeet niet om minstens eenmaal per jaar naar je tandarts te gaan.

Als je nog steeds besloten hebt om al je snoepjes te eten naast Halloween, zijn dit enkele tips om dit op de veiligste manier voor je tanden te doen:

🧛 Kies chocolade in plaats van andere soorten snoep, omdat het makkelijk schoon te maken is en minder suiker bevat.

🧟 Plakkerige en zoete snoepjes en karamel zijn de ergste van allemaal. Ze blijven veel langer in uw mond, waardoor het risico op het ontstaan van gaatjes groter wordt. De harde snoepjes kunnen ook een tand breken als u niet voorzichtig bent.

🧛 Ook al zijn de laatste bitterzoete snoepjes leuk, deze zure snoepjes kunnen je tanden verzwakken en het risico op gaatjes vergroten.

🧟 Popcorn is daarna moeilijk schoon te maken, dus zorg ervoor dat je borstelt of flosst nadat je klaar bent met eten.

Met deze praktische tips hopen we dat je van Halloween kunt genieten zonder je de volgende dag zorgen te maken over kiespijn.

Horror is Fun!

Maar verkleden zoals je wilt, een feest bij jou thuis organiseren of naar de gebruikelijke bar gaan … we willen dat Halloween een onvergetelijke avond wordt. Dus vergeet niet dat angst ook een leuke kant heeft!

Methodologie

Voor de uitwerking van de informatie in dit artikel hebben we gegevens gebruikt over de verkopen van Funidelia in oktober 2018 in verschillende Europese landen.