Skip to content

Halloween make-up tips voor vrouwen

Wil je de engste zijn op je volgende Halloween-feest? In dit artikel willen we je een paar tips en trucs geven voor het aanbrengen van angstaanjagende en realistische Halloween-make-up voor vrouwen.

Wonden, littekens, bloed en nog veel meer! Een look die zelfs de dappersten daarbuiten bang zal maken. Maak je klaar voor een echt angstaanjagende avond!

Halloween make-up voor vrouwen- de basis

Het eerste dat u hoeft te doen, is een goed Halloween kostuum kiezen. Je zou je kunnen kleden als een beroemd personage, zoals Maleficent, La Catrina van Day of the Dead of de Corpse Bride. Of je kunt voor iets algemeners gaan, zoals een zombie, een skelet of een vampier … Er zijn honderden Halloween-kostuumopties om uit te kiezen, dus kies degene die je het leukst vindt (of kies de meest angstaanjagende die je kunt vind!).

De volgende stap is om wat angstaanjagende make-up aan te brengen, zodat je iedereen bang kunt maken. Hier bij Funidelia hebben we alle Halloween make-up voor vrouwen die je nodig hebt. Het belangrijkste dat je nodig hebt, is wat nepbloed, genoeg om je lichaam en je kostuum aan te trekken en te gebruiken op een aantal heel echt uitziende wonden en protheses. Met latex protheses kun je het effect bereiken van open, bloederige wonden, littekens in verschillende vormen, brandwonden op je gezicht, vampierbeten in je nek, etc.

En om het er nog realistischer en gruwelijker uit te laten zien, zal wat vloeibare latex precies werken. Met dit product, vaak gebruikt in filmproducties, kun je de huid er ouder uit laten zien, allerlei wonden creëren (die er vooral goed uitzien in combinatie met nepbloed), nepbrandwonden en nog veel meer.

En met wat zwart-witte make-up kun je je gezicht en lichaam en dodelijke bleekheid geven, ideaal voor skelet kostuums, vampieren of heksen. Het ziet er geweldig uit! Afhankelijk van je kostuum, wil je misschien ook wat rode make-up gebruiken, als je je bijvoorbeeld als duivel verkleedt.

Ten slotte, als je wat zombie make-up wilt aanbrengen, hebben we speciale producten om je op de levende doden te laten lijken. Uitpuilende oogballen, groen bloed, zombiehuid, doorgesneden keel en al het andere dat je maar kunt bedenken om op Halloweennacht echte terreur te ontketenen.

Malafide make-up

De kwaadaardige tovenares Maleficent is een van Disney’s meest kwaadaardige schurken, beroemd om haar hekserij in Doornroosje. Een zwarte jurk en een boosaardig gezicht kenmerken dit slechte karakter.

Als je deze boze heks wilt worden, moet je eerst je Malafide kostuum kiezen. Je kunt de outfit kiezen die ze draagt in Doornroosje, de animatiefilm, met haar zwarte en paarse cape en geliefde kraai. Of ga voor de indrukwekkende zwarte jurk en hoorns die ze draagt in de film, Maleficent.

Ten slotte heb je natuurlijk wat malafide make-up nodig. Hier is een tutorial over hoe je de perfecte look kunt bereiken. Het is uiterst belangrijk om je ogen, lippen en bepaalde delen van je gezicht, zoals de wangen, te markeren.

Make-up voor Sally uit The Nightmare Before Christmas

Als je van Tim Burton-films houdt en elke winter The Nightmare Before Christmas nooit mist, is een Sally-kostuum misschien wel je beste optie. Sally ziet eruit als een lappenpop, met een jurk die uit delen van verschillende kleding bestaat.

Maar het belangrijkste onderdeel van Sally is haar gezicht. Met een goede make-up kun je haar grote ogen en wimpers accentueren, evenals de littekens in de vorm van steken over haar lippen, nek en voorhoofd. Hier is een tutorial over hoe je de meest realistische Nightmare Before Christmas-look kunt krijgen.

Corpse Bride Make-up

Laten we doorgaan met het Tim Burton-thema met nog een van zijn indrukwekkende animatiefilms, Corpse Bride. Emily is het hoofdpersonage van deze film, een half vrouw half skelet dat in het land van de doden woont en per ongeluk trouwt met een levende man, Victor.

Het vastleggen van de melancholische look van Emily is essentieel als het gaat om het aanvullen van je Corpse Bride kostuum. En je kunt het bereiken met deze make-up tutorial. De sleutel bij het aanbrengen van deze make-up is het gebruik van een lichte kleur op je gezicht, zoals wit of turkoois, indien mogelijk. Markeer dan duidelijk uw ogen en oogleden en gebruik geschilderde wenkbrauwen om u een droevige uitdrukking te geven. Tot slot zorgen enkele kleine wondjes op het voorhoofd en de linkerwang voor de finishing touch. Nu hoef je alleen nog maar een goede ‘lijkman’ te vinden.

Dag van de Doden make-up: word La Catrina

De Dag van de Doden is een heel belangrijk Mexicaans festival, een van de beroemdste ter wereld. Hun beroemde Catrina-schedels zijn een symbool van Halloween of een verkleedfeest. Het Catrina kostuum bestaat meestal uit een lange jurk met een volledige rok, meestal in zwart, rood of kastanjebruin, hoewel er een aantal versies zijn. Maar het meest opmerkelijke is de Dag van de Doden make-up, of het nu in zwart-wit is of in verschillende kleuren.

Met deze tutorial kun je leren hoe je je make-up doet zoals Catrina vanaf het Day of the Dead-festival. Ontdek stap voor stap hoe je een spectaculair Catrina-gezicht creëert en verras iedereen op je volgende verkleedfeest.

Have fun!