Skip to content

De meest gewilde kostuums voor jongens en meisjes bij Kerst

Verkleden is een manier om de creativiteit van een kind aan te moedigen tijdens het spelen en plezier maken. Aankleden helpt hen om hun eigen identiteit op te bouwen door hun angsten en schaamte tijdens het spelen onder ogen te zien en hun gevoelens te uiten. En als ze zichzelf vermommen als een groep, is het ook een manier om verschillende waarden te socialiseren en te leren, zoals vriendschap en vrijgevigheid, respect, tolerantie of teamwerk.

Het juiste kostuum kiezen is niet triviaal. Kinderen kunnen zichzelf in de schoenen van iemand anders plaatsen terwijl ze spelen. Van het imiteren van dagelijkse mensen zoals papa of mama en je volwassen voelen, tot het recreĆ«ren van scĆØnes verkleed als superhelden die in staat zijn om het hoofd te bieden aan wat hen te wachten staat. Daarom is het goed dat ze hun vermomming vrij kiezen.

Hierdoor worden ouders zich er steeds meer van bewust dat kostuums net zo leerzaam zijn als een boek of speelgoed.

Nu iedereen gek is op kerstcadeautjes, denken we dat het weggeven van een kostuum een goed idee is. Als de kleine dit kostuum bovendien al in zijn of haar brief aan de Kerstman heeft opgenomen, zullen ze het bij ontvangst nog enthousiaster verwelkomen.

Daarom hebben we dit artikel opgesteld dat de trends in het VK en de rest van Europa behandelt wat betreft de kinder kostuums om aan de jongste onder ons weg te geven met Kerstmis. Welke zijn de meest gewenste? Welke zijn trending? Welke zijn de meest succesvolle personages? Blijf lezen en let op!

Hoe kies je het beste kinderkostuum?

Niet alleen is het thema van het kostuum belangrijk. Het is ook noodzakelijk om zijn eigen kenmerken te overwegen.

Als het geen zelfgemaakte vermomming is, moet je de stof en de fabricagematerialen, de grootte en de prijs controleren …

Voor velen lijkt het gek, maar als het gaat om kinderen, moet uiterste voorzichtigheid worden betracht bij het maken van textiel en kostuums. Hier zijn een paar tips:

  • Controleer of de vermomming (masker, pruik, make-up …) de CE-markering, waarschuwingen voor gebruik, lijst met materialen bevat…
  • Het is verboden voor kostuums voor kinderen jonger dan 7 jaar om koorden in de nek te bevatten of langer te zijn dan 7,5 cm voor degenen boven die leeftijd, omdat er een verstikkingsgevaar bestaat.
  • Maskers moeten ventilatieopeningen in de ogen, neus en mond hebben.
  • De aanvullingen (speelgoedwapens, hoeden, hoofdbanden …) mogen geen kleine of scherpe stukjes hebben.

Wat maten betreft, raden wij u aan om altijd de informatie van de fabrikant of verkoper te raadplegen. Bij Funidelia vindt u een maattabel in elk product, naast kleine “tips”, die u helpen om de meest geschikte te kiezen voor de leeftijd van het kind waarvoor het kostuum is bedoeld.

Wat betreft de prijs, het is een meer subjectieve vraag. Het hangt af van het budget, de kwaliteit van het kostuum en of het een officieel gelicentieerd product is of niet.

In Funidelia hebben we ook ons eigen gefabriceerde product waardoor we een betere controle hebben over het proces en de kwaliteit van het eindresultaat, en hiermee een lagere eindprijs kunnen bieden. Als u ondanks dit niet de vermomming vindt die in uw “budget” past, hebben we ook een gedeelte met goedkopere kostuums waarin u zeker een gunstig alternatief vindt voor het kostuum dat u zoekt.

Wat zijn de favoriete thema’s voor kinderen om in te verkleden?

Over het algemeen zijn films en tekenfilms de referentie voor kinderen. De avonturen van Ladybug, Harry Potter en de “Heroes in Pyjamas” van PJ Masks waren enkele van de favoriete thema’s van de jongsten om hun kostuum van vorig jaar te kiezen en dat zijn ze nog steeds.

Disney Prinsessen, Star Wars-personages en superhelden (Marvel of DC Comics) zijn “klassieke kostuums” die nooit ontbreken in de TOP10.

Maar het zijn niet alleen personages uit films of televisie die kinderen inspireren. Meer algemene thema’s zoals dieren (leeuw, kuiken, koe, aap of tijger) of middeleeuwse kostuums (ridder, prins en prinses) staan ook op hun lijst met de meest gewenste kostuums.

De kostuums van Ladybug & Cat Noir zijn nu al een paar jaar favoriet bij kinderen. En het is dat ze alle ingrediƫnten verzamelen om een succes te worden: in het cartoons formaat zijn ze superhelden met hun alter-ego in de adolescentie en de protagonisten zijn meisjes en jongens, zodat zowel jongens als meisjes zich kunnen voelen aangetrokken tot deze kostuums.

Maar de smaak voor Ladybug & Cat Noir strekt zich ook uit tot volwassenen. Niet alleen om zich te vermommen als een gezin met de kleintjes, maar ook voor de brede cosplay-cultuur die rond deze twee superhelden is geweest.

Daarnaast zijn er verschillende versies van deze kostuums: van de meest klassieke kostuums, de strakkere “full body” tot bredere en warmere versies (ideaal voor de winter), de onesies, zo comfortabel als een pyjama.

En natuurlijk mogen accessoires niet ontbreken: de karakteristieke blauwe pruik van Ladybug, haar oorbellen en haar magische jojo of de blonde pruik van Cat Noir met zijn kattenoren … en natuurlijk de maskers (essentieel om onopgemerkt te blijven).

Hoewel het enkele jaren geleden is dat de laatste film van J.K. de originele magische saga van Rowling werd uitgebracht, Harry Potter kostuums behoren tot de meest gevraagde onder kinderen. De nieuwe “Fantastic Beasts” -films helpen de magische wereld door iedereen ermee bezig te houden.

Het Harry Potter-fenomeen gaat niet alleen over het dragen van je Hogwarts House-cape. Meer en meer kinderen en volwassenen vragen om Harry Potter merchandise als kerstcadeau om hun verzameling “magische objecten” uit te breiden: van T-shirts tot rugzakken en schoolbenodigdheden, personage gewaden, Hogwarts afdelingen-sjaals … maar ook meer exclusieve artikelen zoals een onzichtbaarheidsmantel, adventskalenders of een vitrine met de gouden snitch van Harry Potter.

J.K. Rowling’s Magical World is een “wishing well” voor elke potterhead!

En als er iets leukers is dan zich verkleden, doet het het als een groep, waar iedereen zijn rol speelt. Daarom zijn PJ Masks kostuums zo populair bij kinderen omdat ze zich kunnen verkleden met hun vrienden en kunnen spelen voor gerechtigheid.

Deze cartoons weerspiegelen een reeks belangrijke waarden voor kinderen, zoals vriendschap of laten zien dat, hoewel iedereen zijn eigen capaciteiten heeft, ze als een team voor het algemeen welzijn kunnen werken.

De favoriete kostuums zijn die van de drie hoofdrolspelers: Catboy, Owlette en Gekko (vooral de eerste twee). Maar er zijn ook kinderen die een voorliefde hebben voor schurken en de voorkeur geven aan Night Ninja of Romeoā€™ s kostuum.

In Nederland volgden we de Europese trend en Ladybug & Cat Noir en Owlette van de PJ Masks stonden bovenaan de lijst van vorig jaar, hoewel Harry Potter en Darth Vader ook tot de meest gewilde kostuums behoorden.

Welke andere personages vinden kinderen leuk?

Hoewel kinderen duidelijk zijn over welke licenties hun smaak “monopoliseren”, zijn tekenfilms altijd een bron van inspiratie voor de jongsten en zijn personages zoals de puppy’s van Paw Patrol of Mascha en de Beer een veilige gok voor de jongsten.

Chase- en Skye-kostuums zijn favoriet voor fans van Paw Patrol. De politiepup en de vliegende hond zijn de favorieten van Adventure Bay Town.

Het kleine blonde meisje uit Rusland en haar vriend De Beer zijn andere winnende tekenfilms onder het jongere publiek. En het is omdat de kattenkwaad kleine Mascha doet, dat jongens en meisjes een geweldige tijd hebben. Daarom is het geven van een Mascha en de Beer kostuum is een synoniem van succes.

Maar kinderen hebben geen voorkeur voor huidige cartoons. De klassiekers raken nooit uit de mode en daarom zijn Dragon Ball of De Smurfen kotuums enkele van de uitverkorenen door kinderen als het gaat om plezier hebben en hun fantasie de vrije loop laten.

Welke superhelden vind jij het leukst?

Een van de grote onbekenden van de mens … vooral als het om een kind gaat. Beslissen of je liever vliegt zoals Superman of Spiderman’s behendigheid, flitssnelheid of kracht van Hulk … is erg ingewikkeld! Maar er is altijd een reden waarom ze de voorkeur geven aan een Superhelden kostuum en waarom ze zich net zo willen kleden.

Over het algemeen zijn Spiderman, Batman en Captain America veruit de favorieten onder de kleintjes.

Maar Superman ‘de man van staal’, Thor de ‘god van de donder’ of Flash, de snelste superheld, zijn ook erg sympathiek.

Wonder Woman is de enige vrouwelijke superheld die op deze favoriete superheldenlijst staat.

Andere “teamwerkende” helden zoals de Ninja Turtles en de Power Rangers behoren ook tot de favorieten van onze jongsten.

Welke zijn de favoriete prinsessen?

Beslissen welke Disney Princess de mooiste is of wie de mooiste jurk draagt, is net zo ingewikkeld als het kiezen van de beste superheld. Maar op dezelfde manier hebben alle meisjes hun favoriet. En in de meeste gevallen is het hetzelfde: Elsa of Anna uit de film “Frozen”.

De zussen van Arendelle zijn ongetwijfeld de eerste die in de meeste Europese landen zijn gekozen. Hoewel “klassieke” Disney Prinses kostuums zoals Sneeuwwitje, Assepoester of Doornroosje nog steeds de favorieten zijn, hebben “nieuwe prinsessen” met sterke overtuigingen en een meer onafhankelijke persoonlijkheid zoals Moana of Merida van Brave ook ruimte onder de meest gewenste Disney-prinsessen.

Aan welke kant van The Force staan de kleintjes?

Star Wars is samen met Harry Potter een van de meest aantrekkelijke licenties voor kinderen onder tekenfilms, superhelden en prinsessen. Laten we eerlijk zijn, Star Wars is een filmfenomeen dat fans trekt sinds de eerste film in 1977 werd uitgebracht.

We zijn ervan overtuigd dat The Force krachtig is in de Star Wars kostuums van zowel klassieke personages (Leia, Luke Skywalker, Darth Vader …) en recenter (Rey, Kylo Ren, Finn …) en trekken daarom zowel jong als oud aan .

Maar hier is een zeer belangrijke vraag voor elke volger van deze galactische saga: Aan wiens kant van The Force sta jij?

Het zou leuk zijn om zonder aarzeling te antwoorden “de lichte kant”, maar we hebben ontdekt dat jonge padawans meer geneigd zijn naar “de donkere kant”. Waarom is dat? Vinden ze hun pak beter? Komt het door de helm? Is het de kleur van de laserzwaarden?

In de TOP 5 kinder Star Wars-kostuums vinden we de charismatische Darth Vader, de Stormtroopers en Kylo Ren. En hoewel er in alle afleveringen veel personages uit de Light Side zijn, is het de vermomming van Rey en Jedi die de kleintjes verkiezen.

Maar hoe is dit resultaat per land? Welke landen zijn ‘verleid’ door de Dark Side?

Funidelia’s weddenschap voor deze kerst

Met zoveel opties beschikbaar, kan het een beetje overweldigend zijn om te kiezen welk kinderkostuum je weg wilt geven voor Kerstmis. Daarom hebben we twee duidelijke winnaars: Frozen en Star Wars.

Zoals we al hebben gezegd, zijn dit thema’s die altijd tot de favorieten van jonge kinderen behoren en met de premiĆØres van “Frozen 2” en “The Rise of Skywalker” zo dicht bij Kerstmis, die Elsa en Anna’s kostuums of Kylo Ren weggeven Rey’s is een goed idee.

Veel meisjes zullen hun garderobe willen bijwerken met nieuwe Elsa- en Anna-jurken – zelfs Kristoff ziet er anders uit in Frozen 2!

Hun jurken zijn in hetzelfde kleurenbereik dat elk van de zussen definieert, maar is aangepast aan het nieuwe avontuur van Elsa en Anna. Elsa is nog steeds de favoriet van de twee, maar Anna en Olaf zijn ook geliefde personages. Dit zijn de Frozen 2 fancy dress:

Aflevering IX is een van de meest verwachte films van het jaar. Een geweldig resultaat wordt verwacht voor een van de meest epische sagaā€™s in de geschiedenis van de cinema. De oorsprong van de Rey kennen, Kylo Ren verslaan, oude personages ontdekken die boven water komen … Veel onbekenden die volwassen en kleine fans verwachten te worden onthuld.

En dus, met het ‘fan-fenomeen’ zo dicht bij Kerstmis, is er veel verwachting. De wens van het kind om hun kerstcadeau het kostuum van Kylo Ren te laten zijn, kon alleen worden overtroffen door de wens om de premiĆØre van Aflevering IX bij te wonen, gekleed als hun favoriete personage.

Zoals je na deze recensie hebt gezien, is verkleden een geweldige manier om met fantasie te spelen. Dus, laat hem of haar vermommen! Have Fun!

Methodologie

Voor de samenstelling van de in het artikel voorgestelde informatie hebben we gegevens gebruikt over de verkopen van Funidelia in november en december 2018 in verschillende Europese landen.