Skip to content

Skelet make-up

Altijd al mager en bot willen zijn? Met deze ideeën kun je jezelf in een indrukwekkend skelet veranderen en al je vrienden verrassen op je volgende verkleedfeest.

Het skelet kostuum is een klassieke Halloween-outfit, hoewel je het ook kunt dragen voor carnaval of andere themafeesten. Voeg wat angstaanjagende skeletmake-up toe en creëer een echt enge look.

Wat voor soort skelet wil je zijn?

Er zijn veel soorten skeletten en schedels, dus welk bot karakter word jij?

      • Het meest voorkomende skelet is de zwart-witte versie, met alle botten van het lichaam erop geverfd. Maar er is een grote verscheidenheid aan verschillende soorten, zoals fluorescerende of ultraviolette skeletten, en kostuums die alleen met de armen en de schedel zijn gemaakt.

      • Als we het hebben over skeletten en schedels, kunnen we een van de belangrijkste vieringen ter wereld, de Mexicaanse dag van de doden, niet vergeten. Een festival dat hulde brengt aan de doden, waar de straten gevuld zijn met schedels met donkere kringen in hun ogen en littekens langs hun mond. Kleuren zijn oppermachtig in deze skeletten, een eerbetoon aan het vrouwelijke personage, “La Catrina”, die samen met Bones, een man gekleed als mariachi, deel uitmaakt van de tragische legende van de Dag van de Doden. Met deze kostuums van La Catrina en de Dag van de Doden en een goede make-up kun je je eigen eerbetoon brengen aan deze beroemde dag.

      • Er zijn veel andere unieke manieren om je als skelet te verkleden: opblaasbare schedels, morphsuits, OppoSuits …

💀Skelet make-up

Deze tutorial laat je zien hoe je je skeletmake-up aanbrengt om een opvallende en realistische skeletlook te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is wat zwart-wit make-up, evenals een spons en penseel om de verschillende gebieden te markeren.

Breng eerst de witte make-up aan over je hele gezicht (en nek als je wilt), met uitzondering van de zones die je zwart gaat schilderen. Breng daarna in deze gebieden de zwarte verf aan. Je zou rond de ogen en wenkbrauwen kunnen schilderen, waardoor grote kassen, het uiteinde van de neus en een deel van het jukbeen ontstaan.

De volgende stap is om met een fijn penseel het effect van tanden op je lippen te creëren. Gebruik dit penseel om scheuren in de rest van het gezicht te maken, waardoor de lijnen vervagen om het realistischer te maken. Als je deze stappen volgt, heb je een perfecte skeletsamenstelling voor Halloween of een ander verkleedfeest.

💀Skelet kostuum

Als je eenmaal make-up hebt gebruikt om deze ongelooflijke en terreur-inspirerende look te creëren, is de volgende fase het kiezen van het ultieme skelet-kostuum. Zoals we eerder zeiden, kun je veel meer vinden dan het typische zwart-witte pak. Je kunt ook op zoek gaan naar andere gekleurde opties die in de duisternis schijnen.

Kies welk soort skelet je wilt zijn, een angstaanjagend zoals dit Magere Hein Kostuum, of misschien een sexy en eleganter skelet met een luxe Fever-kostuum voor vrouwen.

Het beste is dat het hele gezin een skeletkostuum kan krijgen – volwassenen, jongens, meisjes en zelfs de hond!

💀De finishing touch-handschoenen

Een extraatje dat u aan uw kostuum en skeletmake-up kunt toevoegen, zijn enkele skelethandschoenen. Handschoenen met korte pols of lange handschoenen met ellebooglengte, je kunt kiezen welke je het leukst vindt, of wat het beste bij je kostuum past. Er is een grote verscheidenheid aan verschillende modellen en soorten beschikbaar.

💀La Catrina make-up

Laten we eindigen met een extraatje waarvan we zeker weten dat je het geweldig zult vinden. Deze tutorial laat je zien hoe je je make-up doet zoals La Catrina voor de Dag van de Doden. We hebben het al over het kostuum gehad, maar het belangrijkste van La Catrina worden is haar make-up.

Zoals we in de video kunnen zien, is de eerste stap het markeren van de oogkassen, het uiteinde van de neus en het litteken dat van de lippen naar de wangen loopt met een zwart potlood. Breng daarna witte verf aan op de rest van het gezicht en vul de zwarte gebieden in die je al hebt gemarkeerd.

De volgende stap is het tekenen van bloemblaadjes op de omtrek van het oog, die je vervolgens kunt vullen met rood of roze en enkele kleine witte of blauwe edelstenen. Eindig door wat meer details toe te voegen om het wat kleur te geven, gebruik wat lichtblauw om het in het oog te laten springen en je ziet eruit als La Catrina!