Skip to content

Wat je geeft aan een fan van superhelden, series of videogames voor Kerstmis

Kerstmis komt eraan en daarmee de “slapeloze nachten” op zoek naar het perfecte cadeau voor onze geliefden. En het geven van een geschenk dat iemand doet springen van vreugde, is niet zo eenvoudig.

We maken geschenken om de persoon die het ontvangt te laten zien dat ze belangrijk voor ons zijn. We proberen te verrassen met een origineel cadeau, iets dat die persoon altijd al had willen hebben, iets dat hen bijzonder enthousiast maakt en nooit zou hebben gedacht om te kopen

Dus als we aan smaken denken, gaan we op zoek naar dat ‘ideale geschenk’.

Als je een cadeau moet geven aan iemand die van superhelden, films of tv-series, videogames of iemand met een rock of metal ziel houdt, heb je geluk. Er is momenteel een breed scala aan merchandise-items voor fans en verzamelaars van dit soort handelsmerken en personages. En dit “geek ding”, begrepen als “fan fenomeen”, groeit jaar na jaar met nieuwe producten, nieuwe modellen en nieuwe handelsmerken die elke “fan” zou willen kunnen toevoegen aan hun collectie.

Dankzij de superheldenfilms is de stripwereld erin geslaagd een groter publiek te bereiken en nu is het mogelijk om iedereen met een Batman-shirt te zien.

Star Wars-fans kunnen nu wafels bereiden in de vorm van de helm van Darth Vader. Elke gamer zou een “lama” veranderen alleen maar om een Fortnite eenhoorn pick replica te krijgen.

De “potterheads” kunnen zichzelf omwikkelen met een sjaal van hun Hogwartsafdeling wanneer de winter komt en wanneer “de winter komt”, volgers van series als Game of Thrones, Stranger Things of Rick & Morty verzamelen allerlei gadgets met afbeeldingen en zinnen van hun favoriete personages.

Let op, want in dit artikel gaan we je vertellen wat de trends zijn, het laatste nieuws is en wat zijn de beste ideeĆ«n om deze fans te gevenĀ welk budget je ook hebt.

Welke thema’s vinden mensen het leukst?

Harry Potter was vorig jaar verreweg het meest favoriete thema voor cadeaus tijdens het kerstseizoen, zelfs meer dan videogames zoals Minecraft, Disney, Star Wars of Superheroes.

Als je een volwassene een cadeau wilt geven, zijn er niet al te veel verschillen tussen de thema’s die het meest aantrekkelijk zijn voor mannen en vrouwen. Harry Potter, Superheroes, Pokemon, Super Mario Bros en Game of Thrones, ze vinden ze allebei leuk. Hoewel vrouwen de voorkeur geven aan Disney, The Legend of Zelda en Adventure Time, geven mannen de voorkeur aan Star Wars, Rick & Morty en Assassin’s Creed.

Aan de andere kant hebben kinderen een meer gevarieerde smaak. Hoewel Harry Potter, de Superhelden van Marvel of DC Comics, Disney en de loodgieter Super Mario Bros ook triomferen onder jongens en meisjes, houden de kleintjes ook van Paw Patrol, Miraculous Ladybug, PJ Masks of Fortnite.

Harry Potter: merchandise die geen “dreuzel” zal begrijpen

De items van de beroemdste wizard in de Wizarding World zijn de favoriete optie en ook een van de handelsmerken met de grootste verscheidenheid aan producten: kleding en accessoires, mokken, badjassen, gewaden en sjaals van de Hogwartsafdelingen, figuren en adventskalenders Funko Pop !, en vele verzamelobjecten die variƫren van de toverstokken van het personage, verlichte vitrines van de gouden snitch of onzichtbaarheidsmantels die je laten verdwijnen als dat nodig is.

Er is geen “Death Eater” die zich verzet tegenĀ Harry Potter merchandise!

Minecraft: geschenken voor de “geblokkeerde”

Het publiek van de kinderen is het hoofdpersonage voor Kerstmis en degenen die denken dat dit soort cadeaus “niet voor kinderen” is, hebben het mis. Minecraft, een van de spellen met het grootste kinderpubliek samen met Fortnite, was vorig jaar het meest begaafde handelsmerkvideogame en de trend zet zich voort sinds de terugkeer naar school, omdat het een van de favorieten was voor kinderen bij het kopen van hun schoolspullen.

Rugzakken, petten, t-shirts en allerlei accessoires “uit de wereld van blokken”, zoals tassen of sleutelhangers, zijn enkele van de best verkopende producten voor deze handelsmerken.

Superhelden: merchandise voor helden en schurken

Als jij een cadeau zou moeten geven aan een Marvel of DC Comics fan,Ā superhelden merchandiseĀ is een veilige keuze. Vorig jaar, met de premiĆØre van “Avengers: Infinity War” (en Endgame in 2019), waren Marvel-geschenken degenen die triomfeerden onder de fans van superhelden.

T-shirts en truien, mokken, petten, badjassen … zijn enkele van de producten die zijn gekozen bij het kiezen van een cadeau. De meeste experts in superhelden genieten zeker van Funko Pop !: vinylfiguren van elk personage met speciale edities van kostuums of films. Maar als je een echte liefhebber van het Marvel- of DC-universum wilt verrassen … zullen replica’s van verzamelaars je betoveren: de Infinity Gauntlet (of Iron Man’s), een Batman-masker …

Rick & Morty: geschenken voor de meest oneerbiedige

Als je ooit iemand hebt horen zeggen “Wubba lubba dub”, komt dat omdat ze een fan zijn van de geanimeerde serie Rick & Morty. Dat het tekenfilms zijn betekent niet dat het geschikt is voor kinderen, in feite niets ligt verder van de waarheid. De absurd gekke humor en politiek incorrecte karakters maakten het tot een van de modereeksen voor de kerstperiode in 2018. En dit jaar, met de recente premiĆØre van seizoen 4, wordt verwacht dat het een van de favoriete handelsmerken blijft voor geschenken aan het publiek, voor het jonge publiek deze kerst.

Mokken, speciale edities van Funko Pop! zoals Pickle Rick of Mad Max Rick, t-shirts en sweatshirts met de beroemdste zinnen van Rick en bekende scĆØnes uit de serie zijn de meest gevraagde producten.

Disney: cadeauā€™ s uit een wereld van magie

En als er een handelsmerk is dat iedereen leuk vindt, is het ongetwijfeld Disney. Dit bedrijf is een expert in het creĆ«ren van een wereld van merchandise rond zijn klassieke films (en meer in de afgelopen jaren met de premiĆØre van de ‘vlees- en bloedversies’ van zijn animatieklassiekers zoals Assepoester, Beauty en The Beast of Aladdin).

Er is een breed scala aanĀ Disney-artikelen om cadeau te doenĀ aan fans van alle leeftijden en volgers van alle films: Disney Prinsessen en schurken (omdat “bad girls” ze ook leuk vinden), Mickey en Minnie, Toy Story, The Lion King …

De meest gewenste producten zijn allerlei verschillende soorten, van huishoudelijke artikelen zoals mokken of verzamellampen tot T-shirts voor volwassenen en kinderen.

Ook schattig zijn de knuffels van Funko Pop! Een van de meest karakteristieke pesonages.

En, denkend aan de kleintjes: schoolspullen zoals rugzakken met en zonder wielen, koffers, schriften … Dit jaar, met de premiĆØre van Frozen 2 zo dicht bij Kerstmis, vermenigvuldigen de mogelijkheden om koopwaar van dit handelsmerk te schenken. Elsa en Anna zijn de meest gewenste personages voor kinderen in de kerstperiode.

Aan welke merchandise producten geeft u de voorkeur?

Op basis van de verkopen van vorig jaar tijdens de kerstperiode hebben we de vijf producten samengesteld die het volwassen publiek het leukst vond.

Harry Potter Griffoendor Sjaal

De favoriet voor alle potterheads. In scharlaken rood en goud, de officiƫle kleuren van Griffoendor. En met het leeuwenschild van de bekende Harry Potter-afdeling.

Beauty and the Beast Chip-mok

De meest schattige, zoete en tedere mok voor thee die je ooit zult vinden. Er ontbreken geen details. Het meest gewild door elke fan van Disney World.

Belle en het beest betoverde roos

Een verlichte vitrine met de roos die de prins betoverde in Beauty and the Beast. Als je het aan iemand wilt schenken, kun je het beter doen voordat het laatste bloemblad valt.

Groene Minecraft Creepy Creeper-rugzak

Een praktische rugzak voor een stijlvolle reis of excursie. Met een veelvoud van vakken voor notities, de computer en zelfs “houwelen”.

De Rick & Morty Mok die van kleur verandert

Een mok die niet alleen heel praktisch is, maar ook origineel is. Het beeld verandert wanneer er een warme drank in wordt geschonken.

Zoals we eerder al zeiden, hebben kinderen andere voorkeuren in vergelijking met volwassenen.

Griffoendor Harry Potter muts en handschoenen pack

Als de sjaal van Griffoendor een van de belangrijkste geschenken was onder volwassen Harry Potter-fans, was dit het artikel dat werd gekozen voor de ‘eerstejaarsstudenten’ van Hogwarts.

PJ Masks Catboy-muts

De PJ-maskers zijn een van de favoriete superhelden voor de kleintjes. Deze muts zal ze warm houden terwijl ze vechten tegen Romeo met hun vrienden.

Fortnite Dans T-shirt

Als er iets origineels van Fortnite is, zijn het hun dansen, die kinderen zo leuk vinden: “floss”, “dab”, “take the L” …

Avengers schooltas

De kleine fans van de meest beroemde superheldengroep waren dol op deze rugzak om de dagelijkse school te trotseren, met evenveel kracht als Captain America, Hulk of Thor. Notitie! Deze rugzak is omkeerbaar.

Kids Batman trui

En voor de volgelingen van Gothams superheld is er niets beter dan een trui om de schurken en de kou te bestrijden. Je zult dol zijn op de kap met het Batman-masker.

En als het geschenk is voor iemand die gepassioneerd is door al deze handelsmerken, en iemand die al met hun verzameling is begonnen, dan zijnĀ officiĆ«le replica’sĀ een geweldig idee. Het zijn betrouwbare reproducties van objecten die in films en videogames worden gebruikt. Het zijn zeer exclusieve items die niet voor iedereen beschikbaar zijn. En nogmaals, de replica’s met betrekking tot Harry Potter zijn het populairst:

Harry Potter toverstaf

Er wordt gezegd dat “de toverstok de tovenaar kiest”, maar de waarheid is dat we er een voorliefde voor hebben. De authentiekeĀ Harry Potter-toverstaf. Omdat het in het midden niet van hulst of feniksveer is gemaakt, kunnen we niet garanderen dat je spreuken zullen werken. Maar wat we kunnen verzekeren, is de vreugde voor de persoon die deze toverstok ontvangt voor Kerstmis.

Thanos Infinity Gauntlet

Een replica op ware grootte, vol details van deĀ Infinity GauntletĀ gedragen door Thanos in Infinity War. Met gearticuleerde vingers, licht en geluid … Iets dat elke MCU-fan graag in zijn collectie zou willen opnemen. Het is een artikel dat zo kostbaar is voor MCU-fans dat ze zo snel verdwijnen als een “vingerknip”.

Fortnite Rainbow Unicorn Pick

Net als de regenboog, is dezeĀ Unicorn Pick een getrouwe replica van een van Fortnites meest begeerde objecten. Het ontbreekt niet aan details, en in het geval dat een eenhoorn niet genoeg reden was om deze keuze aan een spel te geven, wordt dit artikel geleverd met een glitterafwerking en wielen die bewegen om terug te keren naar het land van de eenhoorns.

Wat is jouw budget?

Een budget is een van de voorwaardelijke factoren bij het maken van een geschenk. Zelfs, soms, wordt het gekenmerkt door de “spelregels”, zoals in het geval van de “Secret Santa”. Maar dat zou u geen zorgen moeten maken, want er is een breed scala aan ā€œgeek giftsā€ die in alle soorten zakken en maten passen.

Hier zijn een paar suggesties.

Cadeaus voor minder dan ā‚¬ 20

Als je budget krap is of je gaat “Secret Santa” spelen op kantoor of met je vrienden, hebben we verschillende voorstellen voor originele en leuke geschenken die zeer betaalbaar zijn.

Van kledingaccessoires (sleutelhangers, sokken, ondergoed, petten …) tot items voor thuis of op het werk (kussens, mokken, Funko Pop! …).

Voor minder dan ā‚¬ 20 vindt u ook veelĀ ideeĆ«n voor geschenken van kinderartikelenĀ voor de allerkleinsten in het huis, zoals: t-shirts of hoodies, etuis, notebooks en rugzakken, pyjama’s …

Cadeaus voor minder dan 50ā‚¬

Als je een groter budget hebt en een ander cadeau wilt maken, zijn er veel verrassingsopties voor verschillende geschenken die elke fan graag zou willen hebben.

Speciale edities van Funko Pop !, replica’s van sjaals of toverstokken voor “potterheads”, verzamelfiguren van tv-series, films en videogames, t-shirts en truien, badjassen, handtassen en portemonnees, lampen, sieraden, tassen, pluchen speelgoed …

En als u een geek kerstcadeau wilt maken, niets beter dan een van deze kersttruien of “ugly sweaters” die Kerstmis combineren met de fenomenale fan. Ze zijn erg modieus geworden en er is geen kerstdiner met collega’s of vrienden waar deze truien ontbreken. Er zijn kerstmotieven of de personages van bekende videogames en superhelden zoals Deadpool, Super Mario Bros of Pikachu.

Cadeaus voor meer dan 50ā‚¬

Als uw budget voor u niet zo’n probleem is en u wilt ‘HĆ©t geschenk’ maken, dan zullen deze voorstellen u bevallen. Speciaal ontworpen voor verzamelaars en echte fans die niet tevreden zijn met het t-shirt van hun favoriete film of videogame.

Hier vind je ideeĆ«n zo gevarieerd en origineel als: klassieke bordspellen zoals Monopoly of de Risk geĆÆnspireerd op Game of Thrones, Stranger Things of Rick & Morty, Star Wars-apparaten zoals de Darth Vader-broodrooster, Funko’s adventskalenders, de Harry Potter onzichtbaarheidsmantel of replica’s zo exclusief als de Infinity Gauntlet.

Onze “verlanglijst” voor Kerstmis

Maar als je na al deze cadeau-ideeĆ«n voor een nerdliefhebber van films, videogames of superhelden nog steeds twijfels hebt over wat de beste optie is, laten we je onze “wensenlijst” achter op basis van de laatste markttrends. Je krijgt het vast goed!

Voor potterheads

Een showcase-vormige lamp met de gouden snaai die Harry Potter ving tijdens zijn eerste zwerkbal-spel is een perfect cadeau om elke boekenplank mee te versieren.

Als je een potterhead met een geweldige kerstgeest een cadeau moet geven, is er niets beters dan het wachten tot hun Kerstmis te verzachten met een Funko Pop! Adventskalender Van Harry Potter is dit de editie van de Great Christmas Dance die op Hogwarts werd gehouden tijdens het 3 Wizard Tournament!

En, voor echte Harry Potter-liefhebbers, mag de Sorteerhoed niet ontbreken in hun collectie. Het maakt indruk zoals de echte Sorteerhoed. Bij welke afdeling zou je willen horen?

En voor degenen die altijd in de tijd hebben willen reizen, kunnen ze dit doen met de authentieke Hermelien Tijdverdrijver. Denk eraan, ga een uur terug voor elke ronde die je doet.

Voor Star Wars liefhebbers

Met de premiĆØre van Aflevering IX een paar dagen voor Kerstmis keert de nostalgie terug naar Star Wars-liefhebbers. Er zijn allerlei gadgets en artikelen met betrekking tot “The Force” die elke Star Wars-fan (ongeacht of het klassieke of nieuwe films zijn) zou willen hebben.

Een warme jedi of Yoda badjas is altijd een goede keuze voor het geven van die coolste Star Wars-fans.

Voor een marathon van Star Wars-films, terwijl je je voorbereidt om Episode IX te bekijken, laat een popcornbak in de vorm van de Death Star je met je mond wijd open.

En voor degenen die ver van sterrenstelsels dromen, is een decoratieve lamp met de helm van Darth Vader nodig.

Voor gamers

Als je cadeau gericht is op een Pokemon-fan, zijn er veel alternatieven waar je dol op zult zijn: mokken met pokeballs, Pikachu-knuffels … zelfs de pet van Ash Ketchum als je jezelf een “Pokemon-trainer” vindt.

Voor de “minecrafters”, een rugzak om alle verzamelde materialen in een spel op te slaan … of wat ze maar willen.

Voor Disney liefhebbers

Als er een Disney-thema is dat deze kerst wegvaagt, is het Frozen 2. Maar niet alleen in termen van merchandise rondom deze film, maar ook kostuums. De film is een van de meest verwachte premiĆØres sinds er in 2015 werd aangekondigd dat er een deel twee zou komen, enĀ de nieuwe jurken van Elsa en Anna, deze kerst de wensenlijsten van het kinderpubliek zullen bekronen.

Maar in 2019 heeft iedereen gezien hoe geweldige Disney-klassiekers zoals Aladdin of The Lion King beelden van vlees en bloed werden.

Het magische tapijt van Aladdin arriveert ook om in het huis van Disney-liefhebbers te verblijven, maar deze keer in de vorm van een originele handdoek. Vol kleur en met zijn karakteristieke pom-pom kwastjes.

En, voor de liefhebbers van de Leeuwenkoning, degenen voor wie ‘de cyclus van het leven’ elke ochtend een kopje koffie gaat … niets beter dan deze leuke mok van Simba.

Voor een geschenk dat altijd zal worden onthouden, hier is de mevrouw Tuit en Barstje, de meest geliefde personages van Belle en het Beest. Gedetailleerd en zo authentiek, het lijkt alsof ze elk moment tot leven komen.

Stout en vriendelijk, net als het origineel. Dit is het pluchen speelgoed van Disney’s leukste alien, Stitch.

Voor fans superhelden en schurken

Fans die niet kunnen wachten op de volgende superheldenfilm, kunnen troost vinden in deze Marvel Funko-adventskalender. Elke dag een Funko Pop Marvel-figuur! Van een van de onvergetelijke Marvel-personages.

Voor de fans wiens hart gebroken was met de finish van Endgame … de Iron Man Gauntlet helpt je door het duel.

En voor degenen die de voorkeur geven aan klassieke stripfiguren, zal dit t-shirt met de originele kunstwerken van The Avengers je ongedaan maken.

Er zijn talloze suggesties en alternatieven voor allerlei fans. En als je in dit bericht niet hebt gevonden wat je zocht, kun je het vinden in onze sectie nerd-geschenken en merchandise.

Methodologie

Voor de uitwerking van de informatie in dit artikel hebben we Funidelia-verkoopgegevens van november en december 2018 en 2019 in verschillende Europese landen gebruikt.