Skip to content

10 eenvoudige kostuums voor het hele gezin

Naar een feestje gaan en niet zeker wat je moet verkleden? Ben je iemand die maanden nadenkt over wat je moet dragen voor carnaval of Halloween? Bij Funidelia willen we u helpen. We hebben dus 10 eenvoudige kostuumideeën voor het hele gezin.

We hebben ook ideeën voor kostuums die je gemakkelijk zelf kunt maken. Of je nu het complete kostuum koopt of gewoon wat accessoires toevoegt, je zult iedereen verbazen met je unieke outfit. Bekijk onze kostuumssectie of onze accessoires en vind alles wat je nodig hebt.

Eenhoorn Kostuum

Een kleurrijke tutu, een wit t-shirt of topje (of zilver als je van een beetje sprankeling houdt), en natuurlijk een hoorn op je hoofd om het af te maken. Dit is alles wat je nodig hebt voor dit leuke eenhoornkostuum.

Piraten Kostuum

Yo ho, yo ho, het leven van een piraat voor mij! Klim aan boord van onze boot en maak een eenvoudig piratenkostuum. Sommige laarzen, een hoed of een hoofddoek en een ooglapje zijn de essentiële stukjes die je nodig hebt. En voor de mannen, voeg gewoon een lange pruik en een baard of snor toe.

Voeg vervolgens wat baggy kleding toe, zoals een wit shirt, een donker vest of een gestreept t-shirt. Maak ze een beetje gescheurd voor een meer authentieke piratenlook. Voeg ten slotte nog een paar details toe om een volledige piraat te worden, zoals een ooglap of het zwaard van een boekanier.

Carrière kostuum

Enkele van de gemakkelijkste kostuums om zelf samen te stellen, zijn: politieagent, brandweerman, dokter, chef-kok, enz. Een blauw shirt, een vest, jassen of papieren hoeden zijn alles wat we nodig hebben om een basis voor een kostuum te creëren. Koop daarna gewoon een paar accessoires voor een vleugje realisme, zoals handboeien, zonnebrillen, kookgerei of een brandblusser. Deze carrière-kostuums maken het nog eenvoudiger om een idee te bedenken of je favoriet te kiezen.

Baywatch Kostuums

Wie heeft er niet van gedroomd om één van het Baywatch-team te zijn? Gelukkig is het een van de gemakkelijkste kostuums ooit. Of je nu een man of een meisje bent, je hebt alleen een rood zwempak en een wit of geel t-shirt nodig. Je zou zelfs een rood kruis en / of de woorden LIFEGUARD of BAYWATCH aan je t-shirt kunnen toevoegen.

En voor de complete Baywatch-look, draag een opblaasbaar badmeesterzwemband in rood of oranje. Het gemakkelijkste zou zijn om zoiets als deze rode reddingsvlotter te krijgen, die licht en gemakkelijk te dragen is.

Viking Kostuum

Scandinavische cultuur gehuld in een kostuum. Van Vicky de Viking tot Ragnar Lodbrok, via de moedige Lagerda. Zoveel Viking-personages hebben onze schermen gevuld, van kinderen tot volwassenen.

Maak je eigen kostuum gemaakt van donkere kleding, vooral bruin, met accessoires zoals capes van dierenhuid, Viking-helmen, en natuurlijk zwaarden en wapens (nep, natuurlijk …) om dat onderscheidende Scandinavische krijgergevoel te geven. We laten je een paar voorbeelden zien van Viking-kostuums voor elke leeftijd, met alle accessoires die je nodig hebt!

Indiaanse kostuums

Reis terug naar het Wilde Westen en de wereld van cowboys en indianen. Een van de meest opwindende kostuums. Meestal met bruine kleding, hoeft u alleen maar enkele kwasten te maken – veel kwasten!

Voeg vervolgens een hoofdband met een veer en wat “oorlogsverf” make-up toe. Wat wapens betreft, vergeet je pijl en boog niet.

Bij Funidelia hebben we complete sets Indiaanse kostuums, voor volwassenen en kinderen. Of, als je het liever zelf maakt, hebben we accessoires waar je dol op bent.

Cowboy Kostuums

Cowboylaarzen, wijd uitlopende broeken en een cowboyhoed – dat is alles wat je nodig hebt voor deze eenvoudige cowboykostuums.

Om het een beetje meer te benadrukken, waarom niet een vest of een bruin jasje toevoegen? Natuurlijk, om een echte Wild West-cowboy te zijn, moet je neppistolen hebben.

Je kunt ook jezelf veranderen in een rodeocowboy, inclusief paard, om een echte plons te maken op elk verkleedfeest.

Smurf Kostuums

Nog een gemakkelijk kostuum om iedereen mee te verrassen tijdens een verkleedfeestje. Het enige dat je nodig hebt is een blauw T-shirt met lange mouwen en een witte broek, waaraan je een Smurf-hoed kunt toevoegen.

Als je je wilt kleden als Papa Smurf, wissel dan gewoon de witte broek voor rode en voeg een witte baard en een rode hoed toe. Voeg voor Smurfin enkele blauwe panty’s, een wit schort en een blonde pruik toe.

Als je echt realistisch wilt gaan, kun je jezelf zelfs blauw schilderen! Of het nu je hele lichaam is, of alleen je gezicht, gebruik gewoon FX Aqua make-up in hemelsblauw.

La Casa de Papel Kostuum

Zonder twijfel is dit een van de meest populaire kostuums. Het succes van de serie ‘Money Heist’ is duidelijk, en het beste deel is dat je jezelf gemakkelijk in een van de hoofdrolspelers kunt veranderen.

Het enige dat je nodig hebt is een rode jumpsuit (die je zou kunnen vervangen door een lange broek en een trui in dezelfde kleur), een Salvador Dali-masker en een neppistool. Maak je klaar voor de score van je leven!

Grease Kostuum

We zouden niet kunnen eindigen zonder je enkele ideeën voor iconische kostuums te laten zien, zoals deze van Grease. Hagel leer!

Zwarte lederen jassen en broeken, gedragen met een wit t-shirt als je John Travolta wilt zijn, of een zwarte als Olivia Newton-John. Als je wilt zijn als de protagonisten van deze klassieke film, is het kapsel ook belangrijk. Draag het ingevet terug of, met een manen van blonde krullen

Je kunt ook een eerbetoon brengen aan de “college-look” met het iconische lettermanjack uit de jaren ’50 of het schattige roze “Pink Ladies” -jack.