Skip to content

Thuis plezier maken kan! #HaveFunAtHome

Hier bij Funidelia hopen we dat je op deze momenten van onzekerheid en verwarring positief kunt blijven en voor elkaar kunt zorgen. Alles gaat voorbij, de zon komt weer uit en we komen nog sterker terug!

Ons team zal dag in dag uit doorgaan met het verzenden van pakketten en het nemen van alle veiligheidsmaatregelen die ons ter beschikking staan om plezier te blijven brengen in uw huis, zodat u voor uzelf kunt zorgen en nooit ophoudt met glimlachen. Onze slogan is altijd ‘Have Fun!’ Geweest, maar we vinden het belangrijk om in deze tijden wat kleine veranderingen aan te brengen. Dus, we willen je eraan herinneren dat, hoewel er nog geen remedie is voor coronavirus, er een remedie is voor verveling – het belangrijkste is dat je nooit stopt met glimlachen!

Dus speciaal voor jou hebben we een aantal leuke, leuke ideeën samengesteld om quarantaine een beetje draaglijker te maken, vooral voor de jongeren die het het meest zullen voelen.

Voor degenen die thuis werken

Ons team is ook getroffen door deze uitzonderlijke omstandigheden en sommigen van ons kunnen vanuit huis werken. Als u op afstand werkt, is het goed om dezelfde routines te handhaven: begin en eindig uw dag op het gebruikelijke tijdstip, probeer een ‘werkruimte’ te maken zoals u op kantoor heeft en kleed u aan alsof u het huis zou verlaten.

@virpix8

 

Maar dit betekent niet dat u zich niet comfortabel kunt voelen. Probeer niet de hele dag in je kamerjas door te brengen. Trek je pyjama uit voor dat videogesprek met je baas, maar als je klaar bent met werken, doe je je kamerjas of deken weer aan, zodat je kunt ontspannen en de verbinding kunt verbreken. Heb je gezien hoe comfortabel en zacht deze geeky badjassen zijn?

We hebben ze ook in kindermaten, zodat het hele gezin kan matchen!

Om een beetje los te komen van de spanning van het werk en alle informatie over het coronavirus, probeer een hoek van het huis te vinden, speciaal voor jou, ergens waar je een paar minuten rust voor jezelf kunt nemen. Er is niets beter dan naar buiten te gaan op het terras of in je tuin, diep adem te halen en een lekker kopje thee te drinken (omdat een kopje thee alles oplost, toch?) Voeg een geeky touch toe aan je theepauze met een mok met je favoriete personages. Harry Potter, Simba, Rick & Morty, superhelden … We hebben zelfs mokken die van kleur veranderen afhankelijk van de temperatuur van wat erin zit.

Bestrijd verveling als gezin

We zeggen altijd dat we niet de tijd hebben om alles te doen wat we willen. Dus, wat is een betere tijd om te profiteren van wat tijd thuis? Vervelen we ons? Echt niet! Er zijn thuis veel dingen te doen om verveling tegen te gaan, de kinderen bezig te houden en ze tegelijkertijd te leren hoe ze plezier kunnen hebben als gezin. Hier volgen enkele ideeën:

1. Middagen bakken

Sinds MasterChef Junior in ons leven kwam, zijn er veel kinderen die papa en mama willen helpen in de keuken. Ze worden graag ‘kleine chefs’.

Maak een pizza, bak wat cupcakes, een biscuit of wat koekjes. Hier zijn enkele eenvoudige recepten om de kleintjes mee te vermaken, vooral als je deze unieke  bakvormen gebruikt.

Hoe zit het met het maken van enkele cupcakes die zijn versierd zoals hun favoriete Zweinstein-huis? Je zal nodig hebben:

  • 80 g boter
  • 200 g suiker
  • 200 g bloem
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • 120 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 1 afgestreken theelepel vanille-extract

Klop de boter en suiker samen tot een glad beslag. Voeg de eieren en melk toe en roer opnieuw. Combineer het bakpoeder met de bloem en voeg dan de helft van het bloemmengsel toe en blijf roeren. Voeg het vanille-extract en de rest van de bloem toe en roer tot alles volledig is opgenomen en er geen zakken bloem zijn.

Vul de cupcakevormen (twee derde is genoeg) en bak 20-22 minuten op 180 ° C. Na deze tijd kunt u testen of ze gaar zijn door een tandenstoker in de bovenkant te steken. Als het er schoon uitkomt, kun je ze uit de oven halen.

Versier de cupcakes met botercrème. Hiervoor moet je gelijke delen boter (op kamertemperatuur) en poedersuiker mengen. Roer het mengsel op middelhoge snelheid tot het mooi glad is.

Of toch liever sponscake? Hoe zit het met een die je favoriete serie of cartoons als thema gebruikt? Je zal nodig hebben:

  • 1 yoghurt met citroensmaak
  • 3 eieren
  • 3 yoghurtbekers meel (gebruik het bakje van je citroenyoghurt)
  • 1 yoghurtkopje suiker
  • 1 yoghurtbeker olie
  • 1 pakje (16g) bakpoeder

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed, tot je een glad beslag zonder bubbels hebt. Giet het beslag in een vorm. Als het een siliconen mal is, hoeft u deze niet vooraf in te vetten. Maar als je wilt, kun je een beetje bloem of poedersuiker in de vorm strooien voordat je het mengsel erin giet, dus het is gemakkelijker om het na het bakken uit te draaien.

Voor een gastronomische sponscake, verdeel het mengsel in twee kommen. Voeg cacao toe aan een kom en meng goed. Giet eerst het niet-chocolademengsel in de vorm, gevolgd door het chocolademengsel. De twee mixen van binnen en creëren een uniek patroon dat je alleen ziet als je de cake opensnijdt.

Hoe zit het met sommige chocoladekikkers, zoals die van Honeydukes? Hier leest u hoe u ze maakt. Maar pas op, je weet dat deze kikkers maar één keer springen.

2. Laten we trainen!

Als we dagenlang het huis niet kunnen verlaten, zal ons lichaam het gebrek aan fysieke activiteit opmerken. Het is dus belangrijk om fit te blijven en wat te sporten. U kunt een gedeelte van het huis uitzetten om uw eigen sportschool te maken, en als u niet over de ‘machines’ beschikt, gebruikt u gewoon wat u moet overhandigen. Als je geen fitball hebt, gebruik dan een grote strandbal. Geen gewichten? Gebruik wat melkpakken … Of de kinderen! Zoals PaNE Trainer. Het enige dat u hoeft te doen, is uw fantasie gebruiken!

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Hoy es un entrenamiento más distendido donde el objetivo principal ha de ser divertirse con vuestros hijos y esos súper Papis! Y si no tenéis hijos… Siempre podéis coger algún objeto o peluche… 🤷🏻‍♂😂 💪👶 #YoEntrenoEnCasa @oliver_pupe @funidelia Y… Nomino a #IRONMAN !!! Se atreverá a grabarse algún ejercicio??? 🤔😏 #COVID_19 #EntrenamientoEnCasa #EntrenaEnCasa #Fuerza #Salud #Training #Trainer #Entrenamiento #Home #Casa #Family #DiaDelPadre #Papa #Padre #Father #Papi #Baby #Bebe #DiversiOn #Coronavirus #Pandemia #QuedateEnCasa #PaneTrainer

Una publicación compartida de PaNe (@panestrike) el

Je kunt alles met een beetje fantasie doen

Er is niets beters om de verbeeldingskracht van je kleintje te laten schieten dan een goed boek. Ga op avontuur en beleef ongelooflijke verhalen met de personages in hun favoriete boeken. Het zal hen helpen zichzelf te vermaken, hun leesvaardigheid te verbeteren en hun routine in de klas te behouden. Ze leren thuis veel plezier te hebben met lezen en ontsnappen een tijdje aan de vier muren van het huis.

Als je ze echt wilt helpen hun verveling te overwinnen, kun je ze verkleden als de hoofdpersoon van hun favoriete boek. Of het nu Harry Potter, Peter Pan, een prinses, een komische superheld is …

Je kunt ook plezier hebben, samen spelen en de krachten bundelen door je als gezin te verkleden. Elke persoon kan zich verkleden als een personage uit Star Wars en vechten tegen het “Darth Virus”. Vecht tegen de kwaadaardige ‘Coronathanos’ met deze Avenger-kostuums. Of u en uw kleine prinses kunnen voorkomen dat de kwaadaardige koningin ‘Corona’ het koninkrijk verovert.

Stop nooit met spelen

Als er één klassieke gezinsactiviteit is die altijd iedereen verenigt, zijn het bordspellen. Van het spel van de gans, dat je met je kleintjes kunt spelen, tot meer traditionele spellen die je kunt spelen als ze wat ouder zijn, zoals Monopoly, Risk en Cluedo. Wil je ze een beetje leuker maken? Hoe zit het met een thema-game? Je kunt Harry Potter Trivial Pursuit, Game of Thrones Risk of Lord of the Rings Monopoly spelen!

Heb thuis een feestje

En zelfs als je na al deze ideeën over wat je moet doen als je thuis blijft, je je nog steeds verveelt tot tranen en je een beetje somber voelt … Maak je geen zorgen! Blijf thuis! We hebben nog steeds een aas in petto: een feestje thuis.

Yep! Dat is juist. Je hoeft geen groot feest met veel mensen te hebben om plezier te hebben. De mensen met wie je leeft, met wie je het dichtst in de buurt bent, zullen het doen als het erom gaat je problemen een tijdje te vergeten en een geweldige tijd te hebben.

Je kunt Hawaiian themafeestjes houden, om de kou te vergeten. Mexicaanse thema feestjes, om Rancheras te zingen. Eenhoorn feestjes, zodat we ons kunnen herinneren dat er regenbogen bestaan. Piratenfeestjes, met schatkaarten om te zien waar mama het toiletpapier heeft verstopt. Of kleurfeestjes, waar elke dag een hele week een andere kleur heeft.

Het kan ook zijn dat iemand op een van deze dagen jarig is. Thuis blijven betekent niet dat je het niet mag vieren. Er zijn altijd redenen om een verjaardag te vieren, vooral als het om de kleintjes gaat! Je zou eenverjaardagsfeestje kunnen organiseren met hun favoriete thema: superhelden, Frozen, Star Wars, dinosaurussen, ruimte, Mickey en Minnie …

Verlies de hoop dus niet, het is mogelijk om thuis plezier te hebben. Vergeet niet dat je je foto’s van plezier thuis kunt delen met de hashtag #HaveFunAtHome. Ik wens iedereen het allerbeste, vergeet niet om thuis te blijven!

#HaveFunAtHome!

Hier zegt het Funidelia-team hallo terwijl ze thuis werken.